Vilma Fiokla: Aš sudeginsiu Noam Chomsky!

Autorius: Vilma Fiokla Kiurė Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-11-27 19:57:00, skaitė 608, komentavo 3

Vilma Fiokla: Aš sudeginsiu Noam Chomsky!

Kažkur namie mėtosi Noam Chomsky knygelė „Tikslai ir vizijos“. Kai surasiu, ji keliaus į pečių, nes po to, kai Noamas stipriai pakenkė Ukrainai, kai dabar kenkia Izraeliui, aš tikrai to intelektualo rašliavų nebeskaitysiu. Jo įkurta organizacija „Jewish for peace“ viena pagrindinių neapykantos Izraeliui kurstytojų JAV. Aišku, kai gyveni Amerikoje, tau Izraelio valstybė gal ir nelabai reikalinga, juolab, kad deklaruoji anarchistines pažiūras. Bet kam linkėti pražūties tautiečiams, aš negaliu suprasti. Kaip ir negalėjau sutalpinti į galvą Chomskio neapykantos ukrainiečiams. Viename iš Chiomskio Jewish for peace organizuotų mitingų aktorė Susan Sarandon entuziastingai kvietė suprasti hamas ir pažvelgt į istoriją. Ok, žvelgiu. Pradžiai į anarchistinio pasipriešinimo. Proudhon žudė vaikus ir prievartavo moteris, kad pasiektų savo tikslų? Ne. Bakuninas grobė senutes, kad pagelbėtų revoliucionieriams? Ne. Goldman laikė rūsiuose įkaitus, kad palengvintų moterų dalią? Ne. Hamas gali lyginti nebent su nacių sadistais, nes nėra tokių precedentų civilizuotame Vakarų pasaulyje (rusijos tam pasauliui nepriskiriu).

Ir dar. Tų, kurie sako, kad nevalia lyginti Ukrainos su Izraeliu, norėčiau paklausti. Jei nevalia, tai kaip taip gaunasi, kad tie patys vatiniai intelektualai, aktyvistai (tiek vietiniai, tiek užsieniečiai) reikalavę nebetiekti ginklų Ukrainai, dabar lieja neapykantą Izraeliui ir kalba tas pačias nesąmones apie kažkokią „taiką". Kodėl tos pačios tarptautinės organizacijos darę spaudimą Ukrainai, dabar kenkia ir Izraeliui, pasitelkdami suklastotą statistiką. Vakar kaip tik dalinausi buvusio JT bendradarbio Ukrainoje atviru laišku, kuriame jis sako, kad skaičiai apie žuvusius civilius Ukrainoje menkinami ir pritempinėjami prie aukų Gazoje. Propalestinietiški propagandistai skleidžia visiškai manipuliatyvią informaciją, kad Gazoje per mėnesį buvo nužudyta tiek pat žmonių, kiek Ukrainoje per beveik du metus. O paskui mums ta pusė sako, kad lyginti karų negalima, nors juk Ukrainos ir Izraelio priešas juk tas pats. kaip ir rėmėjai su retomis išimtimis.

Ir grįžtat prie statistikos. Tas ukrainietis, buvęs JT bendradarbis labai aiškiai aprašo, kaip renkami duomenys apie žuvusius, norint, kad jie būtų tikslūs ir objektyvūs bei neįtakoti kariaujančių šalių. Iš to aprašymo aišku, kad ten, kur vyskta intensyvūs karo veiksmai aukų suskaičiuoti neįmanoma ir skaičiuotojai darbus nautraukia iki kol bus galima identifikuoti kūnus, apklausti žuvusiųjų gimines.

Bet ar tai įdomu Susan?