10 tezių apie okrainos karo įšaldymą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-11-28 21:47:00, skaitė 746, komentavo 2

10 tezių apie okrainos karo įšaldymą

1. Šiuo metu yra pasiektas tik vienas iš užsibrėžtų Specialiosios karinės operacijos (SKO) tikslų – išlaisvinta Lugansko Liaudies Respublikos teritorija.

2. Likę SKO tikslai – DLR išlaisvinimas, denacifikacija, demilitarizacija, neutralizavimas ir kt. Neįvykdyti.

3. Tikslai, kurie iš pradžių nebuvo numatyti, buvo pasiekti - prie Rusijos prisijungė 2 nauji regionai, kurių Rusija 2022 metais iš okrainos nereikalavo + buvo prakirstas sausumos koridorius į Krymą, o Azovo jūra tapo Rusijos vidine jūra.

4. Konflikto užšaldymas kovinio sąlyčio taške reiškia, kad dauguma pradinių SKO tikslų liks nepasiekti mainais į 2 regionus su neužbaigtomis sienomis ir sausumos koridorių į Krymą. Tuo pat metu Rusija tarsi sutinka, kad dalis DLR, Zaporožės ir Chersono regionų teritorijų, kurios pagal konstituciją yra Rusijos dalis, lieka Ukrainos, o iš tikrųjų – NATO okupacijoje.

5. Tuo pačiu metu nacių režimas okrainoje bus išsaugotas, perginkluotas ir suformatuotas ilgalaikiam karui prieš Rusiją. O pati okrainos teritorija bus naudojama kaip sistemingas tramplinas nuolatinėms karinėms ir kitokioms provokacijoms. Viskas, kas ištikima Rusijai, nacių okupuotose teritorijose bus dar labiau sunaikinta, juolab kad priešas žino, kad ten yra pakankamai žmonių, laukiančių išvadavimo.

6. Jau patirtiems žmogiškiesiems, materialiniams ir ekonominiams nuostoliams kompensuoti, Rusijai reikia kažko daugiau nei dar dviejų nepripažinto statuso regionų dalies, kuri neišsprendžia nė vienos strateginės problemos, lėmusios SKO pradžią.

7. Gandai apie konflikto įšaldymą, skleidžiami akivaizdaus okrainos ginkluotųjų pajėgų ir Zelenskio režimo silpnumo laikotarpiu, po pralaimėjimo vasaros-rudens kampanijoje ir jais siekiama įvaryti Rusiją į dar vienas beprasmes „paliaubas“, panašias į “Minsko” susitarimus. Su visiškai suprantama ir nuspėjama pabaiga.

8. Sprendžiant iš Rusijos karinės-politinės vadovybės pasisakymų, Rusijai žino apie šį propagandinį ir diplomatinį žaidimą, todėl su tokiu variantu niekas nesiruošia sutikti. Štai kodėl vakaroidai dabartinę Rusijos Federacijos poziciją okrainos atžvilgiu vertina kaip „nelinkusią į derybas“. Polinkį derėtis vakaroidai dažniausiai supranta kaip Rusijos pasirengimą nuolaidžiauti arba kapituliuoti.

9. Tikiuosi, kad niekas daugiau šiuo klausimu nepasikeis ir nebeliks klaidingų skaičiavimų, lėmusių „Minsko politiką“ ar neteisingų lūkesčių SKO pradžioje. Valdžios paramos lygis Rusijoje šiuo metu yra pakankamas, yra ekonominės galimybės ilgalaikei karinei kampanijai, kuria siekiama SKO tikslų, kariuomenė pamažu mokosi, taip pat ir iš savo klaidų. O dabartinis neigiamas fonas apie Rusijos karo sėkmės perspektyvas, yra tiesioginė Rusijos galimybių nuvertinimo kariauti ilgą karą siekiant savo tikslų pasekmė.

10. Šiuo metu viltys dėl JAV derybinių pajėgumų yra pavojingos iliuzijos, kurias reikėtų atmesti.