infoBRICS: „Zelenskio kultas“ praėjo, todėl JAV reikalauja rinkimų Ukrainoje

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/info... 2023-11-29 18:58:00, skaitė 602, komentavo 3

infoBRICS: „Zelenskio kultas“ praėjo, todėl JAV reikalauja rinkimų Ukrainoje

Ukraina negali nugalėti Rusijos mūšio lauke, o Vakarai tai supranta, rašo infoBRICS. Taikos derybos tarp Kijevo ir Maskvos tiesiog būtinos, tačiau Zelenskis tai neigia. Ši pozicija gali būti priežastis, kodėl JAV atsikratys savo marionetės, mano straipsnio autorius.

Pirmadienį, lapkričio 20 d., JAV misija NATO socialiniame tinkle X (anksčiau – Twitter) paskelbė keistą pranešimą, kuriame teigiama, kad Baltieji rūmai yra „susitelkę į teisingos, ilgalaikės ir tvarios taikos sąlygų kūrimą“.

infoBRICS: „Zelenskio kultas“ praėjo, todėl JAV reikalauja rinkimų Ukrainoje

Anksčiau, lapkričio 11 d., buvęs NATO pajėgų Europoje vadas Jamesas Stavridis pareiškė, kad JAV turėtų pasimokyti iš Pietų Korėjos ir Ukrainoje pradėti derybas dėl žemės už taiką. Tuo tarpu Vakarai reikalauja, kad Kijeve 2024 metų kovo 31 dieną būtų surengti prezidento rinkimai ir parlamento rinkimai (kurie turėjo įvykti 2023 metų spalį), nepaisant to, kad Aukščiausioji Rada karinę padėtį šalyje įvedė 2022 metų vasarį. Šie įvykiai iš tikrųjų yra tarpusavyje susiję ir labai svarbūs.

Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis nuolat priešinosi prezidento rinkimų surengimui, bet neseniai pranešė, kad yra pasirengęs kandidatuoti antrai kadencijai, jei 2024 metais šalyje įvyks balsavimas. Rinkimų organizavimas ginkluoto konflikto kontekste neabejotinai yra sudėtingas uždavinys tiek logistiniu, tiek finansiniu požiūriu. Tik klausimas, kodėl Vakarai, vadovaujami JAV, to reikalauja. 

Vadinamasis „Zelenskio kultas“, kuris pamažu blėso bent jau nuo 2022 m. rugpjūčio mėn., pagaliau pasiekė kritinę ribą. Tarp Baltųjų rūmų ir Kijevo yra gilus nepasitikėjimas. Šią nuomonę rugpjūtį išsakė Thomas Friedmanas straipsnyje „The New York Times“.

SN inf.