Gynybos ministro Šoigu patarėjas Andrejus Ilnickis apie Vakarų grėsmių ir ideologijos klausimus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-01 01:09:00, skaitė 1262, komentavo 4

Gynybos ministro Šoigu patarėjas Andrejus Ilnickis apie Vakarų grėsmių ir ideologijos klausimus

Andrejus Ilnickis:

Todėl kalbėsiu ne apie grynai karinius aspektus, o apie tai, kaip galime išvengti pasaulinio karo. Tai vadinama ideologija.

Prieš mėnesį buvo priimta JAV nacionalinio saugumo strategija. Amerikiečiai save laiko pasauliniu hegemonu. Paskelbta, kad didžiausias priešas yra vadinamosios „autokratijos“, kurios iš tikrųjų yra suverenią politiką vykdančios nacionalinės valstybės. Rusija šiame dokumente paminėta 69 kartus! Net dažniau nei Kinija. O Ukraina minima tik kaip antirusiška.

Rusija yra civilizacinė Vakarų priešininkė. Nepanaikinus Rusijos, Vakarų pasaulio vystymasis neįmanomas. Santykių normalizuoti nepavyks dėl giliausio tikslų ir vertybių skirtumo. Tuo pat metu smurtas tapo pagrindine Vakarų politikos sąvoka. Karas yra tokio smurto pasaulio dalis.

Kaip jie ketina įgyvendinti šį smurtą?

JAV nacionalinė gynybos strategija pasako viską. Jie mums priešinasi žemėje, ore, jūroje, erdvėje. Ir taip pat informacinėje sferoje.

Tačiau dabar jie siekia informacinio-kognityvinio dominavimo.

JAV jungtiniai štabo vadai nubrėžė tris puolimo kryptis: technologinis karas (įskaitant dirbtinį intelektą), karas mieste, perėjimas nuo informacinio prie kognityvinio-protinio dominavimo.

Psichologinės operacijos bus maksimaliai sustiprintos. Tai ne pokštas. Tai tas pats psichinis karas, kurio tikslas yra sunaikinti priešų savimonę. Jie kovoja su mumis dėl to, kaip žmonės mąsto, dėl to, kaip jie suvokia pasaulį. Šiuo metu mes kovojame civilizacinį karą dėl ateities. Būtent šį karą kariaujame SKO laukuose. Atgimdami iš naujo, laimėsime ir atgaivinsime save, arba įvyks mūsų tapatybės žlugimas. Būtent taip atsitiko Ukrainoje. Prieš 30 metų. Dar iki SKO pradžios.

P.S.

O litukriją, vakaroidiniai banditai, padedami prieš 30 metų šalį užgrobusios fašistinės chuntos, veda į pragarą. Jei norime nugalėti vakaroidus ir neišnykti kaip tauta, turime juos nugalėti savo galvose.

Atminkime, kad tik su Rusija Lietuva suklestės ir atsigaus. O su vakaroidais, Lietuva ir toliau nyks. Ir tam nereikia būti dideliu pranašu. Tereikia pažvelgti į Lietuvos istoriją.