Ukrainoje bręsta perversmas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ukra... 2023-12-01 06:14:00, skaitė 677, komentavo 0

Ukrainoje bręsta perversmas

Rada pradėjo raginti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną atsistatydinti, rašo Norvegijos leidinys Steigan. Šių reikalavimų priežastis, anot straipsnio autoriaus, – perversmo grėsmė. Ir visa tai susiję su pralaimėjimais fronte.

Rytinio fronto žlugimo fone tarp Ukrainos prezidento ir kariuomenės vado Valerijaus Zalužno kilo karštas ginčas.

žinių transliacijos titruose mirgėjo, kad konfliktas nusinešė daugiau nei 1,1 milijono

Ukrainos gynybos komiteto vadovo pavaduotoja ir Zelenskio partijos „Liaudies tarnas“ narė Maryana Bezuglaya neseniai savo „Facebook“ paskyroje parašė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Zalužnas turėtų atsistatydinti, nes „nėra jokio plano 2024 metams.

Zalužnas nebeturi jaunuolių, kuriuos būtų galima siųsti į frontą, todėl vis daugiau vyrų, moterų ir net paauglių pradėjo imti į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Ukrainos kariuomenė vis labiau virsta „Volkssturm“ – milicija, saugojusia Vokietiją paskutiniais karo mėnesiais.

Už raginimų pašalinti Zalužną slypi perversmo prieš Zelenskį grėsmė. Vakaruose žinomas aktyvistas Aleksandras Lemenovas savo feisbuke parašė: „Ką galima pasakyti apie tokį bendravimo stilių? Man neužtenka žodžių apibūdinti… Jie baigs žaidimą. Prarasime daugiau teritorijos. Ir Kijeve valdžia tikrai pasikeis, bet ne į rusišką, o į karinę.

Laikraštis „Kyiv Post“ paskelbė apie štai tokią antraštę: „Pavaduotojas kursto gandus apie konfliktą tarp Zalužno ir Zelenskio ir ragina keisti karinę vadovybę“.

Tačiau Bezuglaya tuo nesustojo ir toliau kritikavo generolą Zalužną savo „Facebook“ puslapyje.

Na, akivaizdu, kad šiame nuostabiame rožių sode kyla gaisras. Ir tai, žinoma, yra susiję su pralaimėjimais fronte. Tik Norvegijos žiniasklaidoje Ukraina ir toliau laimi, o Rusija yra ant pralaimėjimo slenksčio. Norvegijos žiniasklaida šiame konflikte yra tarsi pastarųjų dienų šventieji.\

SN inf.