Koronės vaistuose randama DNR gali paskatinti naujus teisininkų ieškinius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-12-05 04:01:00, skaitė 739, komentavo 0

Koronės vaistuose randama DNR gali paskatinti naujus teisininkų ieškinius

"Pfizer" COVID-19 vakcinose aptinkamos DNR sekos gali paskatinti naujus teisininkų ieškinius. Advokato teigimu, vienas iš galimų atsakovų yra "Pfizer." 

"Pfizer" ir jos partnerei "BioNTech" gali būti iškelta byla dėl to, kad į savo vakciną COVID-19 įjungė DNR seką. Apie tai rašoma JAV portale "The Epoch Times".

Visuomenės parengties ir pasirengimo ekstremalioms situacijoms įstatymas, vadinamas PREP įstatymu, iš esmės apsaugo COVID-19 vakcinos gamintojus nuo ieškinių, tačiau bendrovės gali būti teisiamos už "tyčinį nusižengimą", kuris apima veiksmus, atliktus "sąmoningai siekiant neteisėto tikslo".

"Manau, kad čia turime tyčinį nusižengimą", - "The Epoch Times" sakė "Liberty Counsel" pirmininkas Mat Staver.

"Pfizer-BioNTech", kurį testavo nepriklausomi mokslininkai, buvo aptikta, kad jame yra Simian Virus 40 (SV40) DNR seka, nors visuomenei apie šią seką niekada nebuvo pranešta.

Kanados ir Europos reguliavimo institucijos vėliau pripažino, kad bendrovės neatkreipė dėmesio į šią seką, o turėjo tai padaryti, nors reguliavimo dokumentuose buvo nurodyta visa vakcinos plazmidės DNR seka.

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) atsisakė atskleisti, ar bendrovės nurodė šią seką.

FDA teigė, kad dėl SV40 DNR sekos likučių  saugumo problemų nenustatyta, nors agentūra nepateikė jokių įrodymų šiuo klausimu.

"Negaliu įsivaizduoti, kad FDA apie tai žinojo. Man žinomuose FDA dokumentuose nėra nieko, kad jie žinotų apie šį užteršimą", - sakė J. Staveris.

Kiti mokslininkai teigia, kad DNR gali būti susijęs su daugybe problemų, pastebėtų tarp žmonių, gavusių COVID-19 vakciną, įskaitant vėžį, nors daugelis sako, kad ryšiui įrodyti reikia atlikti daugiau tyrimų.

Pagal tuometinio sveikatos apsaugos ministro Alex Azar 2020 m. pranešimą, COVID-19 vakcinos patenka į PREP akto taikymo sritį. Šiuo aktu siekiama sudaryti sąlygas greičiau reaguoti į ekstremaliąsias sveikatos apsaugos situacijas ir suteikiamas platus imunitetas vakcinų ir gydymo priemonių gamintojams, taip pat vaistų administratoriams.

Ši apsauga galioja iki šiol, nes jos galiojimas buvo pratęstas tiek D. Trumpo, tiek J. Bideno administracijos laikais.

PREP aktas iš esmės užkirto kelią ieškiniams dėl COVID-19 vakcinų, tačiau keli pastarojo meto įvykiai gali tai pakeisti.

video: https://www.ganjingworld.com/s/4qqBO9YWnZ

Rugpjūčio mėn. Mičigano teisėjas nusprendė, kad vaistų gamintoja "Gilead Sciences" nėra apsaugota pagal šį įstatymą, kai buvo nagrinėjama byla dėl vyro, kuriam reikėjo amputuoti koją po to, kai jis gavo "Gilead" vaistą remdesivirą, naudojamą COVID-19 gydyti. Teigiama, kad suleistas vaistas buvo užterštas stiklo dalelėmis.

Kitas atvejis - tai atskleidimas, kad "Pfizer" injekcijoje yra SV40 seka.

Tai galėtų padėti ieškovams "pralaužti tą teisinį imunitetą, kurį kitu atveju suteikia PREP Aktas", - sakė J. Staveris.

Jis teigė, kad yra girdėjęs apie ieškinius svarstančias asmeninę žalą padariusias įmones ir organizacijas ir kad "Liberty Counsel" taip pat svarsto galimybę pareikšti ieškinį dėl šių įvykių.

"Liberty Counsel" dalyvavo keliuose dideliuose ieškiniuose dėl COVID-19 vakcinų, įskaitant ir tuos, kuriuose dalyvavo kariškiai, kurių prašymai dėl religinių išimčių, susijusių su kariuomenės įpareigojimu skiepyti COVID-19 vakcinomis, buvo atmesti oficialiais raštais. Įmonė pasiekė, kad kariuomenei būtų uždrausta atleisti šiuos kariškius.

Pfizer ir BioNTech neatsakė į prašymus pateikti komentarus.

Kitas amerikiečių teisininkas Warneris Mendenhallas (Warner Mendenhall) neseniai vykusiame pokalbyje sakė, kad teisininkai kalba apie kitokį požiūrį.

"Naujausias aptarimas, apie kurį kalbėjome, ... yra apie tai, ar mes dabar turime galimybę, bent jau kai kuriems žmonėms, pateikti įrodymus dėl žalos atlyginimo", - sakė jis.

Sąmoningas sutikimas reikalauja turėti informacijos, "o apie SV40 niekas nežinojo", - sakė jis.

Mendenhalo teigimu, neturėdami tokių žinių, vakcinos gavėjai negalėjo duoti tinkamo sutikimo.

"O jei nesate davę sutikimo ir kas nors su jumis ką nors daro, nors nesate informuoti ir nedavėte tinkamo sutikimo, tai vadinama sukčiavimu. Taigi, yra tam tikra galimybė nagrinėti bylas dėl žalos padarymo. Šiuo metu diskutuojame, ir tokias bylas bus galima iškelti kaip vadinamuosius masinius deliktus arba masines bylas. Taigi, dirbame ties tuo."

Šaltinis:

https://www.theepochtimes.com/us/pfizer-could-be-open-to-lawsuits-for-dna-sequence-in-covid-19-vaccine-lawyers-5539709

Dar į temą:

https://www.youtube.com/watch?v=OcN31BvNXv8