Kryžiuočiai vėl veržiasi į Lietuvą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://LDiena.lt... 2016-05-01 19:56:59, skaitė 5451, komentavo 0

Kryžiuočiai vėl veržiasi į Lietuvą

JAV nutarė, kad Lietuvoje atsiras 1000 kryžiuočių. Apie tai pranešė The Wall Street Journal. Pasirodo, NATO nori nusiųsti į Lenkiją ir Baltijos valstybes keturis batalionus karių (apie 4 tūkstančius), kaip „atsaką į Rusijos veiksmus regione“. Atvyks du batalionai iš JAV ir po vieną – iš Vokietijos ir Didžiosios Britanijos.

Planus padidinti NATO kariuomenės buvimą Baltijos regione vizito metu į Briuselį patvirtino JAV gynybos ministro pavaduotojas Robertas Vork (Robert Work). „Rusija vykdo daugybę stambių karinių manevrų netoli nuo mūsų sienų. Mes skaitome, kad tai provokaciniai veiksmai”- pažymėjo Vork. Suprantama, kad 4866 kilometrų atstumas nuo Vilniaus iki Vašingtono, tai absoliučiai arti ir visiškas JAV pasienis. Karaliaučiaus sritis dar 200 kilometrais arčiau nuo Vašingtono – visiška provokacija, suprantama!

Kaip rašo The Wall Street Journal, Vokietijos dalyvavimas turi esminį vaidmenį stiprinant rytinį NATO flangą, kadangi tai duos šansą „efektyviai stabdyti Rusiją ir stiprinti Berlyno rolę, kaip vieno iš pagrindinių Aljanso žaidėjų.“

Balandžio 29 dieną Vokietijos gynybos ministerija patvirtino, kad ji svarsto galimybę nusiųsti bundesvero batalioną į Lietuvą.

Savo ruožtu, Britanijos gynybos ministerija atsisakė komentuoti informaciją apie Britanijos dalyvavimą didinant kontingentą NATO Baltijos regione. Neoficialūs šaltiniai ministerijoje tvirtina, kad galutinis sprendimas šiuo klausimu dar nepriimtas.

Maskvoje NATO planus dėl karinių pajėgų didinimo pažeidžia Rusijos-NATO susitarimus, pasirašytus 1997 metais. Rusijos nuolatinis atstovas prie NATO Aleksandras Gluško jau pareiškė, kad „Rusija imsis visų būtinų karinių priemonių atsakui į šį absoliučiai nepateisinamą karinio būvimo sustiprinimą“.

Skirtingai nuo Lietuvos politikų, lenkai niekada nesutiks, kad Vokietijos kariuomenė būtų dislokuota jos teritorijoje. Lenkų tauta turi istorinę atmintį, prisimena skriaudas, kurias vokiški kryžiuočiai atnešė jų šaliai.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 137 straipsnis sako: „Lietuvos Respublikos teritorijoje negali būti masinio naikinimo ginklų ir užsienio valstybių karinių bazių.“

Gaila, bet kunigaikščio Margirio, Vytauto ir kitų Lietuvos didvyrių laikai pasibaigė. Jie turėjo tvirtas rankas ir ilgus kalavijus. Dabartinėje Lietuvos valdžioje susispietę herojai irgi turi ilgus, bet ne kardus, o liežuvius, kuriais daugelį metų laižė užpakalius draugams iš rytų, o dabar nuolankiai laižo užpakalius ponams iš vakarų.

Evoliucijos teorijos kūrėjas Čarlzas Darvinas tokių „politikų“ veislės atsiradimo procesą pavadintų dirbtine atranka. Tai dar ne atskira rūšis, bet specialiai išvestas lietuvių porūšis – Homo lithuanicus chalujensis.