Žurnalas „Time” įtraukė V. Putiną į „Metų žmogus” sąrašą

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/99712/zurnalas... 2023-12-05 16:38:00, skaitė 825, komentavo 3

Žurnalas „Time” įtraukė V. Putiną į „Metų žmogus” sąrašą

Amerikiečių žurnalas „Time” paskelbė trumpąjį pretendentų į „Metų žmogus” titulą sąrašą. Į jį pateko devyni žmonės, tarp jų – Didžiosios Britanijos karalius Karolis III, lėlė Barbė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Metų žmogumi” pagal „Time” kasmet išrenkamas asmuo, grupė ar sąvoka, kurie dažniausiai formavo naujienų antraštes, neatsižvelgiant į jų savybes”, – rašoma „Time” apžvalgoje.

Vladimiro Putino vardo anotacijoje teigiama, kad jis „per „Wagner” grupės sukilimą trumpam susidūrė su grėsme prarasti valdžią, tačiau galiausiai tik padidino savo įtaką”.

„Time” atkreipė dėmesį į tai, kad žurnalas 2007 m. jau buvo paskelbęs Rusijos prezidentą „metų žmogumi”.

Į pretendentų į „Metų žmogus” titulą sąrašą, pasak „Time”, taip pat pateko streikuojantys Holivudo scenaristai ir aktoriai, Kinijos prezidentas Xi Jinpingas, dainininkė Taylor Swift, bendrovės „OpenAl” generalinis direktorius Samas Altmanas, Donaldą Trampą persekiojantys prokurorai ir JAV Federalinės rezervų sistemos vadovas Jerome Powellas.

Nugalėtoją žurnalas paskelbs rytoj, gruodžio 6 d.

2022 m. „Time” metų žmogumi paskelbė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir šalies dvasią įkūnijančius žmones.

Per pastaruosius dešimt metų šis titulas taip pat buvo suteiktas JAV prezidentui Joe Bidenui, ekologijos aktyvistei Gretai Thunberg, buvusiai Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kovotojams su Ebola ir kitiems.