CNN: JAV pažadas padėti Ukrainai tiek, kiek reikės, iš tikrųjų yra nerealus

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/cnn-... 2023-12-06 05:26:00, skaitė 716, komentavo 2

CNN: JAV pažadas padėti Ukrainai tiek, kiek reikės, iš tikrųjų yra nerealus

Putino lažybos, kad Vakarai pavargs nuo konflikto Ukrainoje anksčiau nei Rusija, kasdien vis labiau pasiteisina, skelbia CNN. Atėjo kritinis momentas. JAV pritrūko pinigų, panašu, kad parama greitai žlugs.

Praėjo beveik septynios savaitės nuo to laiko, kai prezidentas Joe Bidenas paprašė JAV Kongreso 60 milijardų dolerių, ginklams ir amunicijai Kijevui, kartu su dar 14 milijardų dolerių Izraeliui, tačiau tai nepasitvirtino. Didelis smūgis Kijevo perspektyvoms gauti tolesnę paramą. Ši aklavietė, kartu su mažėjančia tikimybe, kad Kongresas imsis veiksmų prieš šventes, paskatino Baltuosius rūmus pirmadienį, gruodžio 4 d., paskelbti įspėjimus, pažymėdami kritinį Ukrainos konflikto momentą.

„Pritrūkome pinigų ir beveik nebeturime laiko“, – žurnalistams sakė Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake’as Sullivanas. Toks administracijos retorikos sugriežtinimas reiškia, kad bet kuris kongresmenas, prieštaraujantis lėšų skyrimui, stoja į Rusijos pusę. „Bet koks balsavimas prieš paramą Ukrainai yra balsavimas, kuris pagerina Vladimiro Putino strateginę poziciją“, – sakė S. Sullivanas.

Jis pareiškė tokius komentarus po to, kai Valdymo biuro ir biudžeto direktorė Shalanda Young laiške perspėjo Atstovų Rūmų pirmininką Mike’ą Johnsoną, kad „JAV ginklų ir įrangos srauto nutraukimas pakenktų Ukrainos pastangoms mūšio lauke, be to, keltų pavojų jau pasiektai sėkmei, bet ir padidina Rusijos karinių pergalių tikimybę“.

Ukrainos ambasadorė Jungtinėse Amerikos Valstijose Oksana Makarova taip pat prašė kongresmenų neatimti iš jos šalies pagalbos. “Kai laimėjome tiek daug, dabar negalime pralaimėti, – sakė ji CNN televizijos laidai Wolf Blitzer. – Mes visi meldžiamės ir tikimės tolesnės Amerikos žmonių pagalbos.”

SN inf.