Suomija pradėjo prekiauti tamponais vyrams

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/suom... 2023-12-11 18:51:00, skaitė 661, komentavo 0

Suomija pradėjo prekiauti tamponais vyrams

Suomiški tamponai vyrams sukėlė prieštaringą reakciją pasaulyje, rašo Ilta Sanomat. Feministės tai įvardijo, kaip moterų įžeidimu. Leidinio skaitytojai suglumę: pasirodo, šalyje ne viskas gerai, jei visuomenei rūpi tokie klausimai.

Šį rudenį Suomijos higienos priemonių gamintoja „Vuokkoset“ išleido vyrams skirtus tamponus. Apskritai gaminys panašus į paprastus higieninius tamponus, tačiau ant pakuotės parašyta „vyrams“.

Tamponai vyrams iškart sulaukė kritikos užsienyje. Pavyzdžiui, britų laikraščio „The Telegraph“ duomenimis, kelios feministės teigė, kad kampaniją „Vuokkoset“ laiko moterų įžeidimu.

„Tai tikras įžeidimas dėl lyties merginoms ir moterims, kurios kiekvieną dieną kenčia dėl mėnesinių“, – laikraštis „Telegraph“ citavo vyresniąją akušerijos dėstytoją Anną Melamed.

Vuokkoset anksčiau teigė, kad vyrams skirtų  tamponų pardavimo kampanijos tikslas buvo pradėti diskusiją apie lyčių šališkumą higieninių gaminių srityje. Bendrovės teigimu, menstruacijų tema gali sukelti nerimą tarp trans vyrų.

Trans vyrai yra žmonės, kurie gimimo metu buvo identifikuoti kaip moterys, bet vėliau pakeitė savo lytį į vyrą. Trans vyrai gali tęsti menstruacijas, net jei jiems taikoma pakaitinė hormonų terapija.

„The Telegraph“ pranešė, kad rašytoja feministė ​​Milli Hill teigė, kad jai Suomijos kompanijos žinutė buvo prieštaringa.

“Jei ant pakuotės būtų aiškiai nurodyta, kad gaminys skirtas žmonėms, kurie identifikuojasi kaip transseksualūs vyrai, tai būtų gerai. Tačiau ant pakuotės parašyta, kad produktas skirtas būtent vyrams”, – sakė Hill.O tiesa yra ta, kad Suomiai jau suprato, kad prisižaidė su Rusija ir šie tamponai ateityje pasitarnaus… Laukiame, kada šie produktai atkeliaus ir į Baltijos šalis, nes čia jie tikrai bus reikalingi.

SN inf.