Karo būgnai Lietuvoje skamba vis garsiau

Autorius: Vygantas Kelertas Šaltinis: https://youtu.be/xzwQaCnsRr8... 2023-12-18 00:25:00, skaitė 649, komentavo 3

Karo būgnai Lietuvoje skamba vis garsiau

Lietuvos administratoriai 18 d. pasirašys Lietuvos ir Vokietijos veiksmų planą, įtvirtinantį abiejų šalių ketinimus dėl Vokietijos brigados Lietuvoje ir tolesnę veiksmų eigą dislokuojant brigadą pafrontės zonoje ( LT ) pilna apimtimi.  Į Lietuvą bus perkeltas 203-iasis tankų batalionas iš Šiaurės Reino-Vestfalijos ir 122-asis šarvuotasis pėstininkų batalionas iš Bavarijos.

Taip pat Amerikos kerzinis batas ilgam atėjo į Lietuvą. Krašto apsaugos ministerija ir JAV Gynybos departamentas šią savaitę Vašingtone pasirašė 2024-2028 metų dvišalį bendradarbiavimo gynybos srityje planą.

Ginkluotė ir toliau pumpuojama iš JAV į Lietuvą. Vėliau perduodama Ukrainai. Lietuvoje jau greitai bus ir puolamosios HIMARS artilerijos sistemos. Šarvuoti visureigiai JLTV, prieštankinės raketų sistemos „Javelin“ per Lietuvą perduodamos Ukrainai.

Paskutinis perdavimas - Lietuvos kariuomenė nugabeno į Ukrainą kelis milijonus šovinių ir kelis tūkstančius šaudmenų nešiojamiems trumpo nuotolio prieštankiniams granatsvaidžiams. 

Kitaip tariant, jūsų sumokėti mokesčiai palaiko ten karą. Taip pat Lietuvos administratoriai už jūsų pinigus teikia ukrainiečiams gydymą ir reabilitaciją, rengia ,,ekspertines" konsultacijas, skiria lėšas į tarptautinius paramos Ukrainai fondus. Kokios sumos čia ir ten išvagiamos, galima tik spėlioti.

Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos kariuomenė, bendradarbiaudama su Vokietijos gynybos pramone, Lietuvoje remontuoja iš kovos veiksmų Ukrainoje atgabentus tankus „Leopard 2”. Tankai, atkūrus jų technines galimybes, grąžinami į mūšį.

Visi Lietuvos ekonomikos resursai jau pajungti karui. Belieka pajungti, kaip Ignas Vėgėlė sako, žmogiškuosius resursus. Tam jau pirmieji žingsniai padaryti -  Seimui pateiktas visuotinės karinės prievolės įstatymas. 

Karo būgnai skamba vis garsiau ir vietiniai karo vanagai karksi taip pat vis garsiau. O Ignas Vėgėlė, kai kurių jūsų numylėtinis, pasiruošęs skirti 3% nuo BVP Lietuvos militarizacijai. Nors net NATO pati tiek nereikalauja.