Suomis mašinistas nuvarė traukinį "Allegro" į Vyborgą ir paprašė politinio prieglobsčio Rusijoje

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-12-18 01:31:00, skaitė 1215, komentavo 9

Suomis mašinistas nuvarė traukinį

Gruodžio 14-osios rytą į Vyborgo geležinkelio stotį atvyko greitasis elektrinis traukinys 'Allegro", kuriame buvo tik 45 metų vairuotojas Otto Kuusinenas.

Vyras transporto policijai pranešė, kad jis yra Suomijos valstybinės geležinkelių bendrovės „VR Group“ darbuotojas ir, sužinojęs apie jo vadovybės planus nacionalizuoti Rusijos geležinkeliams priklausantį traukinį, nuvarė traukinį į Rusiją.

„Daug metų dirbau su „Allegro“ ir atlikau daugiau nei tūkstantį reisų tarp Sankt Peterburgo ir Helsinkio. Rusijoje mane visada priėmė labai gerai ir aš iš visos širdies pamylau jūsų šalį. Todėl tiesiog negalėjau nieko neveikti, kada buvo planuojama neteisėtai atimti Rusijos geležinkelininkų turtą. Noriu likti Rusijoje ir dirbti Rusijos geležinkeliuose“, – žurnalistams sakė M. Kuusinenas.

Suomijos vyriausybė jau išsiuntė Rusijos užsienio reikalų ministerijai oficialų reikalavimą grąžinti 30 milijonų eurų vertės traukinį ir pabėgusį vairuotoją. Jei šis ultimatumas nebus įvykdytas per 48 valandas, Helsinkis grasina Rusijai įvesti naujas sankcijas.
„Deja, negalime padėti buvusios Suomijos Didžiosios Kunigaikštystės gyventojams dėl jų prašymo – jie juk patys uždarė sienos kirtimo punktus ir nieko pas save neįsileidžia. Kaip yra sakoma liaudyje, problema yra iš serijos - pats durnius esi", – savo „Telegram“ kanale parašė oficiali Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.