Prof. Dariusz Kowalczyk: Kodėl Vatikanas paskelbė dokumentą dėl LGBT porų palaiminimo likus kelioms dienoms iki Kalėdų?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-12-20 01:16:00, skaitė 970, komentavo 5

Prof. Dariusz Kowalczyk: Kodėl Vatikanas paskelbė dokumentą dėl LGBT porų palaiminimo likus kelioms dienoms iki Kalėdų?

"Pareiškimas palaiminti nereguliarias poras, įskaitant LGBT poras, jau sukėlė susirūpinimą daugeliui praktikuojančių tikinčiųjų. Apie ką tai? Ar tai vis dar Katalikų Bažnyčia? - kai kurie klausia gana dramatiškai", - interneto svetainėje opoka.org.pl rašo kunigas Dariuszas Kowalczykas.

Jėzuitas atkreipia dėmesį, kad Pranciškaus pasirašytos deklaracijos "Fiducia supplicans" įžangoje skaitome, jog tradicinė Bažnyčios doktrina apie santuoką išlieka nepakitusi. Priešingai, dokumente toliau sakoma, kad kunigai gali laiminti nereguliarias poras, įskaitant homoseksualias poras, tačiau taip, kad būtų aišku, jog kalbama ne apie santuokos palaiminimą.

Pasak kunigo, kalbama apie tai, kad "biblinė palaiminimo samprata interpretuojama taip, kad ją būtų galima taikyti ir LGBT porų palaiminimui".

"O kaip dėl gana akivaizdaus mokymo, kad palaiminimas turi prasmę tik tada, kai esame įsitikinę, jog tai yra gera ir patinka Dievui? Taigi ar homoseksualų poros palaiminimas reiškia - pagal lex orandi - lex credendi principą - kad nuolatinis dviejų vyrų sugyvenimas yra geras ir Dievui malonus? Populiariu suvokimu, būtent taip tai ir atrodytų", - skaitome.

Pasak dvasininko, dėl to kyla klausimas: ką iš tikrųjų darys kunigas, palaimindamas ne pavienius asmenis, bet homoseksualią porą?

"Deklaracijoje skaitome, kad laiminant tos pačios lyties poras nesiekiama nieko įteisinti, o tik norima atverti savo gyvenimą Dievui, prašyti jo pagalbos, kad būtų galima gyventi geriau (Nr. 40). Na, taip! Bet juk palaiminimo prašanti homoseksuali pora veikiau tai darys ne tam, kad išsiskirtų, o tam, kad ir toliau būtų pora ir laimingai gyventų pagal savo įsitikinimus, įskaitant, pavyzdžiui, vaiko susilaukimą su surogatinės motinos pagalba", - pažymi t. Kowalczykas.

Galiausiai jėzuitas atkreipia dėmesį, kad, nepaisant deklaracijos intencijų, Bažnyčioje esama sluoksnių, kurie nori primesti mokymą, jog homoseksualūs santykiai gali būti geri, geidžiami ir Dievo palaiminti, ir net jei jie netobuli, pastoracinis dėmesys turi būti sutelktas į gėrį, o ne į šiuos netobulumus, nes juk niekas nėra tobulas, taip pat ir heteroseksualūs santykiai.

"Šioje situacijoje belieka išreikšti viltį, kad nė vienas kunigas nebus vyskupo, viršininko ar tikinčiųjų grupių verčiamas laiminti homoseksualias poras. Ir, beje, kyla klausimas, kodėl Fiducia supplicans deklaracija paskelbta būtent dabar, likus kelioms dienoms iki Kalėdų. Rezultatas - užuot kalbėjus apie Kristaus atėjimą į pasaulį, žiniasklaida, įskaitant katalikiškąją, priversta kalbėti apie homoseksualių porų laiminimą. O tai nėra pats geriausias įsivaizduojamas pasiruošimas Kalėdoms", - apibendrina tėvas profesorius Dariuszas Kowalczykas.

AVvXsEgzzM_hNHGTN1lewJC7hOVIZhTfDQejj1zdlswnN-02qKcMjFkQebq-E2MwyeKuJNY1CjCRcCfAH8ErXdJhhOmarkLXhBFta1VMh5yvnGko6fxTWYV_FyeybFeOcu75SmSswRuVVUR4VAuSjj6PAeMtP39C_JCTedGnmEZb5KBSYaVJX879oT4VclKZkQZ7

https://pch24.pl/ks-prof-dariusz-kowalczyk-dlaczego-dokument-o-blogoslawieniu-par-lgbt-watykan-oglosil-na-kilka-dni-przed-bozym-narodzeniem/