Ligotas Kauno hipsteris apšiko mano mylimiausią serialą "Слово пацана. Кровь на асфальте" - ŠEDEVRAS!

Autorius: Vikas Vikutauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/Vikut... 2023-12-20 16:07:00, skaitė 2726, komentavo 5

Ligotas Kauno hipsteris apšiko mano mylimiausią serialą

Rusynas yra visiškai beviltiška šiknos skylė ir jokios vilties, kad ta šalis kažkuriuo momentu pavirstų į kažką gero, aš nematau. Paskutinis iš įrodymų, kad jie net nesiruošia, net negalvoja apie tai, yra serialas "Слово пацана. Кровь на асфальте". Pasižiūrėti galima online čia: https://kinogo.plus/38460-slovo-pacana.html 

Jūs tikriausiai negirdėjote, bet rusyne serialas "Слово пацана. Кровь на асфальте" (pacano žodis. kraujas ant asfalto) šiuo metu muša visus absoliučiai peržiūrų rekordus ir jau tapo tokiu kaip ir kultūriniu fenomenu. Nes visi labai nori būti "pacanais" ir labai nori visi gyventi "pagal paniatkes". Ir kad jums to nereikėtų daryti - aš pasiaukojau, ir prasukau kelias serijas, kad pažiūrėčiau kas ten ir apie ką.

Populiarumas jo nejuokingas: kelis kartus pagal peržiūras aplenkė "kalmaro žaidimą", "sostų karus" ir visus prieš tai buvusius serialus. Gali būti, kad tai bus populiariausias rusyno serialas ever. Na tiesiog, nes vietinis, savas ir labai laiku.

Serialas yra pastatytas pagal panašaus pavadinimo knygą, kurioje pasakojama apie aštuoniasdešimtųjų pabaigos tyneidžerių gaujas, reiškinį, kuris buvo labai populiarus visoje sovietinėje erdvėje, tam tarpe ir pas mus.

O reiškinys buvo populiarus dėl to, kad skurdas, pilkuma ir tyneidžeriai niekam labai smarkiai nerūpėjo. Tai buvo labai fainai eiti į kačialkes ir daužytis su armatūromis. Buvo tokie sunkūs laikai. Ir savaime suprantama, kad nemaža dalis rusyne augusių aštuoniasdešimtaisiai-devyniasdešimtaisiais, gali visai pamatyti seriale pažįstamų dalykų. Kurie čia pateikiami taip visai romantizuotai, taip nulakuotai, gražiai. Nes "tikra draugystė", "garbės kodeksai", "syla v pravde" ir taip toliau.

"pacanas niekada neatsiprašinėja", "pacano žodis", "pacanas pasakė - pacanas padarė" ir taip toliau. Net man šiek tiek primena Eigulius, tik ten buvo ne "pacanas", o "bachūras". Ne "pacano žodis", o "bazaras", o "tikras bachūras visada atsako už bazarą" ir taip toliau, ir panašiai.

Ir aišku ten visos tos paniatkės tame seriale iš senų gerų URKŲ, kur iš lagerių atėjo ta kultūra. Kur Vagis iš didžiosios rašosi, kur autoritetai ir kur nulis moralinių normų. Ir atrodo, kad visas miestas gyvena pagal tas tokias nerašytas, bet ore sklandančias taisykles tiesiai iš zonos. Nes jei tavo paną išprievartavo, tai jei tu toliau su ja "bazarinsi", tai "pacanai tau nespaus rankos, nes tu jau ne pacanas"

Nes "pacanų" visatoje yra du dalykai: jei kas blogai, tai turi duoti per snukį. O jei tau davė per snukį, bet tu negali duoti atgal, tai turi tada niekam nesiskųsti tiesiog, pabūti oriai su sudaužytu snukiu. Viskas. Du pacano visatos poliai - arba tu duodi per snukį, pavagi kažką, apstumi, arba tau duoda per snukį, tave apvagia, apstumia, bet tu tada nesiskundi. Paprasta kaip 2x2.

Toks jėgos kultas, kačialkėj reikia kačialintis, kad duotum per snukį, negerti alkoholio, kad būtum stipresnis ir duotum per snukį ir pastoviai turi su draugeliais daužytis, kad būtum įpratęs ne tik duoti, bet ir gauti per snukį. Puiki žinutė jaunimui.

Tik aišku nei serialo autoriai, nei patys pacanai nežino, kad žodis "pacan"-"pocan" yra nuo jidiš "poc" kuris reiškia žodį "bybys", o perkeltine prasme dar naudojamas kaip "kvailys, durnius".,Na nežino pacanai, na ką padarysi, bet taip jau yra.

Ir viskas taip pigiai, tai neįtikinamai, toks raganiukės teatras, nors aktorius suvilko visai neprastus, tiesiog pati pradinė medžiaga yra paskutinis mėšlas.

Bet va dabar rusyne trendy. Vėl grįžta paniatkės. Vėl madoj tie patys šūdai, iš kurių taip turbūt ir nepavyks išbristi. Ir nors Balabanovą daug kas kaltino, kad jis va kaip tik tokios kultūros yra nešėjas. Kad jo filmas BRAT kaip tik skiepijo normalizuotą tokį marozizmą, bet ten niekada nebuvo tokios bukos debilizmo ir zonskos kultūros propagandos. Ten netgi su garso takeliu pasistengė, o čia visas aštuoniasdešimtųjų pabaigos ir devyniasdešimtųjų pradžios šūdas surinktas į vieną krūvą ir pabarstytas cukriniais tortų pabarstukais.

Daugiau tokių serialų ir jiems tikrai, po kokių 4 metų bus gerokai paprasčiau su mobilizacija, nes visa ta šalis yra šalis marozas ir ji per savo kultūrą, kuri vidaus naudojimui tai tikrai nėra nei puškinai, nei baletai, nei dostojevskiai, yra nusiteikusi tų marozų gamintis vis daugiau su kiekvienais metais.