Su Saulėgrįža, Mieli Tautiečiai!

Autorius: Ieva Launagė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-21 15:59:00, skaitė 876, komentavo 4

Su Saulėgrįža, Mieli Tautiečiai!

Mūsų protėviai šią dieną minėdavo Elnio devyniaragio šventę. Elnias dėl panašių į medį ragų buvo laikomas atsinaujinančios gyvybės, atgimimo ir naujųjų laikų simboliu. Ragų skaičius atitinka 9 dienas, per kurias mėnulis prisipildo iki pilnaties. Tikima, kad Elnias ant savo ragų neša saulę, todėl ši diena buvo pažymima ypatingomis ugnies apeigomis, žmonės burdavosi prie ritualinių laužų ir per dainas ir šokius garbindavo grįžtančią saulę.

Žiemos saulėgrįža simbolizuoja virsmą į naują būvį, Saulės atgimimą ir naujo gyvenimo pradžią. Daugelyje kultūrų ši diena yra pažymima įvairiomis šventėmis bei apeigomis. Nuo pačių seniausių žmonijos istorijos laikų Žiemos saulėgrįžą laikyta labai svarbiu įvykiu.

Senosioms tradicijoms susipynus su naujosiomis, atsirado Kalėdos, tačiau pagal kosminę tvarką gruodžio 21 d.,

yra pati reikšmingiausia diena metuose, Šviesos gimimo šventė ir daugelyje pasaulio kultūrų šią dieną būdavo švenčiama Naujųjų metų pradžia:

Japonijoje švenčiama Amaterasu, Kinijoje – Todži, Peru – Inti Raymi, senovės Graikijoje – Saturnalijos, Romoje – Sol Invictus, germanų tautose – Jolė, o slavų ir baltų tautose – Koleda. Be galo daug žmonių per šią datą jungiasi ir generuoja meilės, taikos, tiesos energijas, švęsdami sugrįžtančią šviesą, bundantį gamtos grožį ir, visų svarbiausia, SAVE!

Mūsų dėka vyksta kai kas tikrai ypatingo ir reikšmingo visai žmonijai. Kiek daug jau nuėjome, kiek daug patobulėjome ir išmokome apie šią realybę, o kiek daug dar mūsų dar laukia… Esame dalis kažko didingo ir neapčiuopiamo ir mūsų potencialas yra žymiai didesnis, negu kada nors galėjome įsivaizduoti. Kiekvieno iš mūsų širdyse liepsnoja meilė, galingesnė už bet kokias baimes, abejones, skausmą ir kančią.

Ši atgimimo jėga sklando ore, žarstydama galimybes, tad nepraleiskite jų - dabar geriausias metas naujoms pradžioms!

Šiandien yra tikroji naujojo gyvenimo šventė, kurią privalome švęsti. Būtent šiandien mus lankys galingos energijos, kviečiančios kurti savo realybę iš visiškos pilnatvės, paleisti negandas ir pykčius, baimę ir liūdesį, atsiverti amžinai viduje liepsnojančiai šviesai ir leisti jai transformuoti viską, kas atitarnavo.

Leiskitės vedami šių energijų ir švęskite kartu su visu pasauliu!