Vaikteisistų mafijos smurtas – kryptingas ir suplanuotas iki smulkmenų

Autorius: Goda Juocevičiūtė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-22 22:59:00, skaitė 832, komentavo 9

Vaikteisistų mafijos smurtas – kryptingas ir suplanuotas iki smulkmenų

 

Nesistebiu, kad mamos, persekiojamos Vaiko teisių apsaugos tarnybos, žudosi. Stebiuosi, kaip yra tokių, kurios atsilaiko.

Kai mama turi problemų dėl vaikų elgesio arba kai pati turi problemų su savimi, ant jos dar užgriūna "specialistų" vikšrai. Turbūt išimčių yra ir šioje sistemoje, bet tendencija - kraupi: nuo tos dienos, kai šeima įsileidžia "gelbėtojus", prasideda rafinuotas, sistemingas, gerai išdirbtas psichologinis smurtas. Iš mamų bei tėčių turiu prikaupusi daugybę istorijų. Aišku, anoniminių.

Įsivaizduokite, pas jus karts nuo karto apsilanko teta, kuri tikrina, kaip jūs tvarkotės - pirštu perbraukia per lentyną ir žiūri, ar nėra dulkių, kilnoja nešvarius skalbimui paruoštus rūbus ir teiraujasi, kodėl taip negražiai suversti į vieną krūvą, atidaro šaldytuvą, klausinėja, ar vaikams garuoja vakarienė, ir kokia ji bus, apžiūrinėja knygas ir klausia, ar skaitėte literatūrą apie vaikų auklėjimą, eina į vaikų kambarį ir atidaro stalčius, aptinka drabužių su dėmėmis ir pavienių besimėtančių kojinių. Na, ir taip toliau. Tačiau tai - tik paviršinė inspekcija. Beje, geras būdas žmogų palaužti dvasiškai be fizinio kankinimo. Aš, pavyzdžiui, labai sauganti privatumą, būdama absoliuti introvertė, vien nuo tokio lindimo palūžčiau.

Bet tai - dar ne viskas. Prievaizdai įsimeta į jūsų banko sąskaitas, skaičiuoja pajamas, vertina jūsų gyvenimo būdą. Tada jus siunčia pas psichologus ir į "pozityviosios" tėvystės kursus. Jūs pasijaučiate visišku šū...u, nes viskas, ką jūs darėte, kaip aukojotės dėl vaikų, kaip dėl jų stengėtės, "specialistams" kelia įtarimų.

Sunkioji artilerija nutaikoma į pačius vaikus. Apklausos ankstyvą rytą dar nespėjus išsivalyti traiškanų. Apklausos apie pačius jautriausius ir asmeniškiausius dalykus, net artimųjų žūtį. Neišsigalvoju.

Tai tikros atskiros detalės. Ir ne iš utėlėtų girtuoklių namų, o iš namų, į kuriuos nekviesti svečiai įlindo viso labo dėl tėvų skyrybų, dėl kilusių ginčų tarp uošvės ir žento, dėl nesutarimų tarp mokyklos ir tėvų.