Šanchajuje Pindostano diplomatas R. Fordas buvo viešai suspardytas

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-12-23 01:34:00, skaitė 1333, komentavo 8

Šanchajuje Pindostano diplomatas R. Fordas buvo viešai suspardytas

Didžiojo Vado 145 Gimtadienį Minint

Pindostano kultūros ataše, kalbėdamas viename iš Kinijos kultūros renginių,  buvo suspardytas ir jam sulaužyta nosis už už negerus savo žodžius apie Staliną. Naujiena nors nėra nauja, tačiau  tokias visada malonu prisiminti. 

Pindostano kultūros atašė Kinijoje Robertas Fordas pasakė kalbą šiuolaikinio meno parodoje Šanchajuje. Savo kalboje diplomatui-pindosui užteko proto išsakyti kritiką Tarybų Sąjungos vadovo Josifo Stalino adresu. Pindosas viešai išreiškė savo džiugavimą tuo, kad Kinijos menas atsitraukė nuo "kruvinojo stalinizmo" tradicijų ir perėjo prie "šiuolaikinės" formos.

Pindostano diplomatas liko nesuprastas kiniečių, kuriems toks pareiškimas nepatiko. Po tokių neatsargių pindoso žodžių, penki žmonės viešai užpuolė pindosą, parvertė jį ant grindų ir stipriai sumušė. Įtūžusius kiniečius sustabdyti pavyko tik į įvykio vietą atvykusiai policijai. 

cmf6qqmKKgc9kL6TMwmOjlj5Z4pz3Yx3Itg8aJVQMzlPOGV7TE0B-q6jYLEvLRgHiDkZeib8ochek8uWP2mEa_7T0lH0K0vuDNVV0Sgx1lbGI-4EjMK2ZWo5JqydaEnerzojMcqiNzXDvkyAfN7uGEc

Informacinio portalo duomenimis, Robertui Fordui buvo sulaužyta nosis, o nuo spardymo ant viso kūno buvo užfiksuota daugybė mėlynių. Dėl patirtų sužalojimų pindosų atašė ligoninėje praleis kelias savaites.

qUUOA8k7v6JNTuwwy7sIt3ZOb_U1wFdSSeD1EzPsrTk7JaukzBc6lAnWEa4QLH485v24a4ulmXALYjGwq7W___ojg9InUSIF6_wBIUm8tTjNgxEytGmm4el3sK7hlftr86hbhck4Y0EaTJCBvlIwiLQ

Pastebėtina, kad užpuolikai nesulaukė rimtos bausmės. Už savo elgesį kiniečiai gaus tik baudą už chuliganizmą. Kinijos užsienio reikalų ministerija pasielgė ne mažiau simboliškai – oficialiai USA ambasadai Kinijoje išsiuntė laišką su atsiprašymais ir rekomendavo ateityje „daugiau nekritikuoti Stalino“.

Šis incidentas ir užsienio politikos žinybos reakcija tik dar kartą parodo, kokią politinės galią įgyjo Pekinas per pastaruosius metus. Šiandien jau Kinija dalija rekomendacijas Pindostanui, suspardydama jų ambasadorius ir nebijodama atsakomosios reakcijos.

Reikia pažymėti, kad incidentas Kinijoje apskritai yra labai suprantamas. Kinija - tai socialistinė valstybė, kurioje valdančioji partija yra komunistai. Kiniečiams valstybės formavimosi metui ne paskutinį vaidmenį turi Josifo Stalino asmenybė, kurio autoritetu ir stiprybe abejonės yra tiesiog negalimos. 

AB2AV6ZfMvLrvD-pGK54y_RmT5g00bVozlVSId8x_Hboq9ULam73UbNdHOKaAvAnRtRu4iTKI0f5s-yvmuYub80L0Iw_-bPQrwdi8K0ySk9WZrRrvwsEyr5vqz7Cf9iiGkkS_bOp7T5TFGiLXOghFmo

Tarybų Sąjungos lyderis - tai kultinė asmenybė, kurio garbei Kinijoje daugybė gatvių ir pastatų pavadinta jo vardu - tai duoklė didžio žmogaus, kuris yra labai gerbiamas kiniečių, atminimui. Nereikia pamiršti, kad Kinijos politikai ir mokslininkai rimtą dėmesį skiria Stalino darbams, laikydami juos marksistiniu ideologiniu komunistų partijos, stovėjusios prie valstybės kūrimo vairo ir pasiekusios pasaulinės istorinės sėkmės, veiklos pagrindu.

Tačiau Pindostano politikai apie tai pamiršo, o tai neišvengiamai privedė prie atpildo. Taip sakant, pindosas turėjo atsakyti už savo "bazarą" Stalino atžvilgiu.