„Svetimas“ Lietuvos valstybės organizme

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-12-29 04:10:00, skaitė 825, komentavo 4

„Svetimas“ Lietuvos valstybės organizme

Filmas “Svetimas” (1979), matytas dar Gorbačiovo perestrojkės laikais, paliko man didelį įspūdį. Priminsiu, kad jame pasakojama apie parazitus iš kitos planetos, kurie vystėsi astronautų organizme.

Kažką panašaus stebime pastaruoju metu Lietuvoje, kuomet mūsų valstybėje apsigyveno litvinizmo parazitai iš Baltarusijos, kurie pavogė mūsų valstybės herbą ir kitus simbolius, istoriją, kėsinasi į sostinę Vilnių, o mus vadina žemajtijcais. Save gi šis litvinizmo parazitas vadina tikraisiais lietuviais.

Apie šio "Svetimo" ardomąją veiklą Lietuvoje rašau nuolatos (mono publikacijų sąrašas randamas surinkus žodį "litvinizmas"), nes esu savo Tėvynės patriotas ir matau didelę grėsmę iš nacistinės litvinizmo ideologijos apologetų pusės, kurių skaičius Vilniuje išaugintas iki beprotiško dydžio. 

Dabartinė Lietuvos valdžia, sistemingai naikinanti valstybę, litvinistų veikloje neįžvelgia grėsmės. S.Tichanovskajos portale rašoma:

Lietuvos Seimas pritarė leidimų gyventi Lietuvoje trejus metus baltarusiams išdavimui 

2023 m. gruodžio 26 d.

Priešpaskutinę 2023 m. darbo dieną Seimas priėmė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisas. Tai liečia ir baltarusius - Lietuvos parlamentas pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui kai kuriems Baltarusijos piliečiams išduoti leidimus gyventi šalyje trejus metus. Leidimai gyventi trejus metus bus išduodami baltarusiams, atvykusiems į Lietuvą tarpininkaujant Užsienio reikalų ministerijai. Anksčiau šiai kategorijai baltarusių buvo išduodami leidimai gyventi vieneriems metams. 

Užsienio reikalų komiteto pirmininkas ir frakcijos "Už demokratinę Baltarusiją" vadovas Žygimantas Pavilionis pabrėžė: "Tai mūsų investicija, kuria remiame tuos, kurie kovoja prieš Lukašenkos diktatūrą, kurie priešinasi Rusijos agresijai Ukrainoje".

Mano nuomone, ši Ž.Pavilionio "investicija" išlįs mums per antrą galą.

AVvXsEgjuuaf7a6_GW-NaMjbid5dh79OXSmsCRkOKtuZdb-swgVqcWRqurrhXi1WLA6NEJ3SfKWxB0oq_mYzGUWcx-_9NXb5pcXhrdWxAjPQzT7iZmlLqAS82ZrdYO0wvjP1j-Q_-3RYQDj94q9ortTkI7ghbBD6Urd-3jZia65NlhPlKehO9zb0kAkHAajZbAg

 

Visai kitaip elgiasi Latvijos valstybė. Sviatlanos Tihanouskajos vyriausiasis patarėjas Franakas Viachorka nurodė, kad Latvija neįsileidžia lengvųjų automobilių tiek su Rusijos, tiek su Baltarusijos valstybiniais numeriais. Taip pat latviai elgiasi su vizų išdavimu Rusijos ir Baltarusijos piliečiams ir netaiko baltarusiams išlygų.

Skirtingai nuo Lietuvos, Latvijoje mokyklose mokoma tik valstybine latvių kalba. Apie tai kalbama prof.Alvydo Butkaus straipsnyje "Respublikoje". Gal todėl slavams tokia patraukli Lietuva? Gal todėl per kelis pastaruosius metus Vilnius tapo rusakalbiu miestu?

 

Lietuvos valstybėje apsigyveno "svetimas". O gal du "svetimi"? Vienas - litvinistai, o antras - dabartinė Seimo dauguma?