LRT skelbiamų faktų patikrinimas: ar palestiniečiai vykdė "biblinio masto nekaltųjų ir kūdikių žudynes bei grobimą"?

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-01-02 06:56:00, skaitė 1136, komentavo 11

LRT skelbiamų faktų patikrinimas: ar palestiniečiai vykdė

LRT, išlaikoma mokesčių mokėtojų, neturėtų skleisti netiesos. Gaila, bet taip nėra. Gruodžio 31 d. LRT paskelbė straipsnį "Kristina Sabaliauskaitė. Kultūros karai ir paliaubos: apie karo kultūrą".

https://www.lrt.lt/naujienos/nuomones/3/2158609/kristina-sabaliauskaite-kulturos-karai-ir-paliaubos-apie-karo-kultura

Aš abejoju, kad adekvatus žmogus galėtų kalbėti apie "karo kultūrą"?  Todėl aš nutariau patikrinti faktus, kuriuos dėsto "karo kultūros" specialistė Kristina Sabaliauskaitė.

Kristina Sabaliauskaitė minėtame straipsnyje rašo:

O padėtis tampa vis grėsmingesnė: po spalio 7-osios įsiplieskė naujas karo židinys „Hamas“ teroristams kirtus sieną, įsiveržus į Izraelio teritoriją ir surengus ten biblinio masto nekaltųjų ir kūdikių žudynes bei grobimus. Jis nukreipė pasaulio žiniasklaidos dėmesį – o ji tradiciškai yra kamuojama dėmesio sutrikimo sindromo ir vienu metu dažniausiai pajėgi susikaupti nušviesti tik vieną globalų konfliktą; anksčiau prasidėjusieji tampa „nebenaujiena“.

Tarptautinis Ketvirtojo socialistų internacionalo komitetas (ICFI) savo portale paskelbė Gene Shaul straipsnį "Izraelio melas apie palestiniečių išpuolį spalio 7 d. subyrėjo į dulkes", kuriame nuosekliai aprašomas HAMAS įsiveržimas, bet čia nerasime faktų apie K.Sabaliauskaitės minimą "biblinio masto nekaltųjų ir kūdikių žudynes bei grobimą". 

Izraelio melas apie palestiniečių išpuolį spalio 7 d. subyrėjo į dulkes 

Spalio 7 d. "Hamas" kovotojų surengtą išpuolį, vadinamą "Al Aksos potvyniu", Izraelis panaudojo kaip pretekstą pradėti genocidinį karą prieš Gazos gyventojus. Oficiali ministro pirmininko Benjamino Netanyahu versija, kuriai antrina jo imperialistiniai globėjai, yra ta, kad "Hamas" įvykdė visiškai netikėtą ir precedento neturintį barbarišką išpuolį ir dabar turi būti sunaikinta bet kokia kaina.

Tai apverčia tiesą aukštyn kojomis. Kaip ne kartą įspėjo Pasaulinė socialistų interneto svetainė (MSWS), nuo pat Netanyahu vyriausybės atėjimo į valdžią 2022 m. pabaigoje ji pradėjo vieną provokaciją po kitos prieš palestiniečius, kuriomis buvo siekiama kurstyti atsakomąją reakciją, o būtent tai ir įvyko spalio 7 d. "Al Aksos tvanas" tapo ilgai laukta proga įgyvendinti iš anksto suplanuotą masinių žudynių ir palestiniečių etninio valymo kampaniją, kuri iš pradžių vyko Gazos ruože, o dabar apėmė Vakarų Krantą ir 2 mln. paties Izraelio arabų piliečių.

Pirma nuotrauka: Palestiniečiai ieško išgyvenusiųjų po Izraelio aviacijos smūgio Nusseirato pabėgėlių stovykloje; Gazos ruožas, antradienis, 2023 m. spalio 31 d. [AP nuotrauka/Doaa AlBaz].

Izraelio genocido kampanija jau nusinešė daugiau kaip 14 000 gyvybių - daugiausia vaikų, moterų ir pagyvenusių žmonių. IDF sistemingai naikina ligonines, mokyklas ir namus, o Izraelis nutraukė maisto, degalų, elektros ir net vandens tiekimą į Gazą, todėl dar daugiau beginklių palestiniečių mirs baisia mirtimi nuo bado, troškulio ir ligų.

Tačiau visa Izraelio versija apie spalio 7 d. įvykius ėmė byrėti, nes atsiranda vis daugiau įrodymų, kad B. Netanyahu vyriausybė, Izraelio kariuomenė ir saugumo tarnybos žinojo apie artėjančią karinę invaziją, o kai ji įvyko, daugybė žmonių žuvo per Izraelio gynybos pajėgų surengtą masinę karinę operaciją.

Pasaulio žiniasklaida šiuos atskleistus faktus iš esmės ignoravo ir paklusniai kartojo Izraelio teiginius, kad "Hamas" kovotojai vykdė siaubingus žiaurumus, įskaitant pagrobimus, kūdikių galvų nukirtimą ir sudeginimą bei moterų prievartavimą. Pagal oficialią Izraelio valdžios institucijų versiją, susirėmimai nusinešė 1 400 izraeliečių gyvybių. Jų teigimu, kovotojai sąmoningai atakavo muzikos festivalį "Supernova", nužudydami šimtus jaunų žmonių, ir žudė pasienio kibucų gyventojus.

Daugelis spalio 7 d. žuvusiųjų, sužeistųjų ir įkaitais paimtų izraeliečių giminaičių ragina atlikti nepriklausomą tarptautinį tyrimą, taip išreikšdami plačiai paplitusią nuomonę, kad B. Netanyahu yra atsakingas už šią nelaimę ir nepadarė nieko, kad jos išvengtų. Vyriausybė atsisakė pradėti tokį tyrimą. Giminaičiai reikalauja atsakyti į du pagrindinius klausimus:

-Ką Izraelio karinė žvalgyba iš anksto žinojo apie "Hamas" planus?

-Ir kas tiksliai įvyko spalio 7-8 d. savaitgalį?

-Ką Izraelio valdžios institucijos žinojo apie planuojamą išpuolį?

Oficialioji spalio 7 d. įvykių versija, be perstojo kartojama žiniasklaidoje, yra ta, kad liūdnai pagarsėjusi Izraelio žvalgybos tarnyba "Mossad" negalėjo įtarti, jog palestiniečiai rengia plataus masto išpuolį, kuriam reikėjo kelių mėnesių planavimo, pasiruošimo ir kelių palestiniečių grupuočių, įskaitant "Hamas", "Islamo džihadą" ir "nepartinius" palestiniečius, veiksmų koordinavimo.

Spalio 7 d., kaip teigiama, buvo nustebinta ir slapta JAV karinės žvalgybos bazė Izraelio Negevo dykumoje, esanti vos už 35 km nuo Gazos Ruožo, "Site 512".

Valdžios institucijos taip pat nepaaiškino, kaip palestiniečiams pavyko pralaužti masyvias pasienio tvoras naudojant tik elementarius įrankius ir neįjungti jokių kariuomenės bazių sirenų ar įspėjamųjų įrenginių. Visa tai reiškia, kad moderniausia Artimųjų Rytų kariuomenė neva užtruko kelias valandas, kol atvyko į įvykio vietą šalyje, ne didesnėje už JAV Naujojo Džersio valstiją.

Žiniasklaidos komentaruose Izraelio nesėkmės saugumo srityje daugiausia siejamos su tuo, kad Izraelis daugiausia dėmesio skiria Vakarų Krantui. Ten B. Netanyahu vyriausybė skatino naujakurių smurtą prieš palestiniečius ir provokacijas prie Al Aksos mečetės - tai tikriausiai užėmė visą CAXAL ir Mossado dėmesį.

Istoriškai Izraelio vyriausybės, įskaitant Netanyahu vyriausybę, nelaikė "Hamas" didžiausia grėsme ir netgi rėmė šią grupuotę kaip atsvarą Palestinos savivaldai, kurioje dominuoja partija "Fatah". Izraelis nepaliaujamai stengėsi sėti nesantaiką tarp dviejų konkuruojančių palestiniečių grupuočių, kad užkirstų kelią Palestinos valstybės, kurią sudarytų Vakarų Krantas ir Gazos Ruožas, suvienijimui.

Kaip praėjusį mėnesį komentaruose laikraščiui "Washington Post" sakė anoniminis Izraelio žvalgybos pareigūnas, "taip nutinka, kai pamirštama, kad visos gynybos linijos galiausiai gali būti pralaužtos, kaip patvirtina istorija. Taip nutinka, kai nepakankamai įvertinate savo priešą."

AVvXsEhMdd4tctMoqxd0mJWleafRgSpwrf42ZQyJqFGLqqa8Iq4-CSnqMu8jVPFHJrGCW2yn7egvkAgkh1H_O7GLWUc4neSZtLL83QT_wY2r4X7XdThOVmEEJrX3Z1LsjpxKmn4s7jYPrlAYK7zg1Y4ZhVo3cuC0R24c0W9rcsQgwkZb5J7hMg34Q5-80pMzKrE

B. Netanyahu ne kartą neigė, kad turėjo karinės žvalgybos duomenų apie galimą išpuolį. Spalio 29 d. jis tviteryje parašė, kad "jokiomis aplinkybėmis ir jokiame etape ministras pirmininkas Netanyahu nebuvo įspėtas apie "Hamas" ketinimą pradėti karą".

Jo melą prieš porą dienų atskleidė Izraelio laikraštis "Haaretz", paskelbęs karinės žvalgybos tyrimų departamento vadovo kovo ir liepos mėn. rašytas atmintines. Jose jis asmeniškai įspėjo B. Netanyahu, kad šalį krečianti socialinė ir politinė krizė skatina Iraną, Libano "Hezbollah" ir "Hamas" imtis priešiškų veiksmų prieš Izraelį - galbūt koordinuotų.

Kovo mėn. brigados generolas Amitas Saaras (Amit Saar) rašė: "Mes matome [Izraelio priešų] diskusiją apie tai, ar sėdėti nuošalyje ir leisti Izraeliui toliau silpnėti [dėl šalies socialinės ir politinės krizės], ar imtis iniciatyvos ir pabloginti jo padėtį." Prie to jis pridėjo žvalgybos ataskaitas, kuriomis buvo grindžiami jo perspėjimai.

Jis pridūrė: "Kiek mums žinoma, šis susitarimas paaiškina dabartinę didelę "Hamas" motyvaciją rengti išpuolius iš šiaurės, taip pat skatina Iraną didinti savo įgaliotųjų pajėgų pastangas rengti išpuolius prieš Izraelį."

Kai gynybos ministras Yoav Galant viešai tai nurodė, Netanyahu iš karto jį atleido, bet po masinių protestų vėl grąžino į pareigas.

Liepos mėnesį, prieš pat Knesetui patvirtinant įstatymą, leidžiantį vyriausybei panaikinti Aukščiausiojo Teismo sprendimus, generolas Saaras nusiuntė Netanyahu dar vieną laišką, kuriame rašė: "Dėl eskaluojamos krizės vis labiau ardomas Izraelio įvaizdis, kenkiama Izraelio atgrasymo priemonėms ir didėja eskalacijos tikimybė." CAXAL štabo viršininkas Herzl Halevi bandė informuoti B. Netanyahu apie blogėjančią saugumo padėtį, tačiau buvo neįleistas.

Tai tik naujausi faktai, paneigiantys B. Netanyahu teiginius, kad jis nieko nežinojo apie planuojamą "Hamas" išpuolį.

Praėjus vos dviem dienoms po palestiniečių išpuolio, spalio 9 d., pirmadienį, Egiptas paneigė šį melą. Egipto žvalgybos pareigūnas naujienų agentūrai "Associated Press" sakė, kad Kairas ne kartą įspėjo Izraelio valdžios institucijas, jog Gazoje planuojama "kažkas didelio". Jis teigė: "Kairas buvo informuotas apie tai, kad Egipto valdžia, kaip ir kiti Egipto pareigūnai, yra informavusi Egiptą: "Mes juos įspėjome, kad artėja status quo sprogimas, ir labai greitai, ir jis bus masinis. Tačiau jie nepakankamai įvertino šiuos įspėjimus". Jis pridūrė, kad Izraelio pareigūnai buvo linkę sumenkinti iš Gazos kilusią grėsmę, o daugiausia dėmesio skyrė Vakarų Krantui. Po to B. Netanyahu paneigė gavęs tokį įspėjimą ir pavadino šią istoriją "netikra naujiena".

Pranešama, kad pavojaus signalą kėlė ir Izraelio kariai. Tačiau jie buvo ignoruojami ir netgi jiems buvo grasinama. Lapkričio 18 d., kalbėdamos Izraelio 12 kanalo naujienų laidoje, mažiausiai dvi karininkės atskleidė, kad likus kelioms savaitėms iki palestiniečių išpuolio, jos išreiškė susirūpinimą dėl, jų manymu, įtartinos veiklos Gazos ruožo pasienyje. Jos papasakojo savo vadams apie "mokymus ir pasiruošimą" prie pasienio sienos, o 12 kanalui sakė, kad matė "naujus žmones, lankančius ūkius netoli sienos".

Kariai ne tik ignoravo jų pranešimus, bet, pasak jų, jiems buvo grasinama karo lauko teismu už tai, kad jie išreiškė savo susirūpinimą: "Mums buvo pasakyta, kad jei ir toliau primygtinai reikalausime, būsime patraukti į karo lauko teismą. Jų karininkas jiems sakė: "Hamas" yra tik šiukšlių gauja, jie nieko nesugeba".

Tokie grasinimai leidžia manyti, kad nors visas "Hamas" planuojamo žygio į Izraelį mastas galėjo būti neaiškus, Izraelio valdžios institucijos apie jį žinojo iš anksto ir leido jam įvykti. Tiesiau tariant, jos norėjo žiaurumų ir tik ieškojo preteksto, sąmoningai nukreipdamos savo žvalgybos tarnybų dėmesį kitomis kryptimis. Be to, Bideno administracijos besąlygiška parama Izraeliui, įskaitant karinių laivų dislokavimą regione jau kitą dieną, rodo, kad spalio 7 d. JAV kariuomenė pasinaudojo spalio 7 d., kad įgyvendintų seniai parengtus karinius planus.

Kas nutiko spalio 7 d.?

Spalio 7 d. mažiausiai 1 500 palestiniečių, prisidengdami tūkstančiais raketų, paleistų siekiant nukreipti dėmesį, atliko didvyrišką, bet savižudišką misiją - pralaužė įtvirtintą Erezo sienos perėjimo punktą ir kelis Gazos ruožą ir Izraelį skiriančius tvoros punktus. Jų deklaruojamas ketinimas buvo sunaikinti Izraelio karinį dalinį Gazos ruožo pasienyje ir paimti įkaitų, kuriuos būtų galima iškeisti į maždaug       5 300 palestiniečių kalinių, laikomų Izraelio kalėjimuose, iš kurių maždaug 1 500 buvo laikomi administraciniame sulaikyme be kaltinimų ar teismo neribotą laiką.

Jie užpuolė karinę bazę netoli Erezo kontrolės posto ir kelis karinius postus, išjungė jų techninę įrangą ir ryšių sistemas, neleisdami Izraelio kariams pranešti apie išpuolį. Per kilusias kovas palestiniečių kovotojai nužudė daug Izraelio karių, kai kuriuos paėmė įkaitais, o paskui žygiavo į pietinius miestus, kaimus ir kibucus. Jie taip pat susidūrė su muzikos festivaliu "Supernova", vos prieš penkias dienas pratęstu vienai dienai iki spalio 7 d.

AVvXsEh1rUQjbv_hJJ7gz-PXqaKq29byl-k1vkl-bd1U8xp9Kv_Q_phBPe0UDNI_8-dBxE6kmDbRuPW7jdU6GhYj5DMxWDsYxdDpgPFLwIc_y7EkBbu3T54yHVFpHdFdIhQ_RYtSYnvdgWayS7eQdLo7lLX5cDhd6e6lXGd_n4k4Yu5KiUgOFy3Ns97S8evS3p8

Pasak Izraelio spaudos pranešimų, Izraelio gynybos pajėgos, "užkluptos netikėtai", ne iš karto sureagavo į desperatiškus žmonių, kuriems grėsė pavojus, pagalbos šauksmus ir leido "Hamas" kovotojams bei kitoms palestiniečių grupuotėms nužudyti apie 1 400 žmonių ir paimti 240 įkaitų, įskaitant karius, civilius, užsienio piliečius ir vieną Izraelio pilietį palestinietį.

Šiai istorijai atskleisti prireikė dviejų savaičių.

Spalio 20 d. laikraštis "Haaretz" paskelbė 683 per palestiniečių išpuolį nužudytų izraeliečių vardus, pavardes ir buvimo vietas - maždaug pusę iš nurodytų 1 400 aukų. Iš jų 331 buvo kareiviai ir policijos pareigūnai, tarp kurių buvo daug moterų, ir dar 13 buvo greitosios pagalbos darbuotojai. (Vėliau šis skaičius padidėjo iki 377 karių ir policininkų bei 845 civilių, iš viso - 1222. Į pirminį vertinimą buvo įtraukta keletas žuvusių palestiniečių). Tarp išvardytų aukų nebuvo jaunesnių nei trejų metų amžiaus vaikų, o tai paneigia visus kraupius ir melagingus teiginius apie masines žudynes, galvų nukirtimą, o vienu atveju net kūdikių žudymą krosnyje. Pranešama, kad septynioms aukoms buvo nuo 4 iki 7 metų, o devynioms - nuo 10 iki 17 metų.

Tai, kad tiek daug aukų (48 proc.), įtrauktų į nepilną sąrašą, buvo Izraelio kariai, reiškia, kad tarp Izraelio karių ir palestiniečių vyko įnirtingi ginkluoti susirėmimai. Pranešama, kad žuvo apie 1 500 palestiniečių ir, matyt, nė vienas nebuvo paimtas į nelaisvę gyvas. Prireikė trijų dienų, kol mūšiai pietų Izraelyje nutrūko ir CAXAL susigrąžino kontrolę.

Daugybė šaltinių nurodo, kad kryžminėje ugnyje žuvo nemažai Izraelio civilių arba, labiau tikėtina, kad jie tapo liūdnai pagarsėjusios "Hanibalo" direktyvos, suformuluotos 1986 m. Izraeliui okupuojant Pietų Libaną, aukomis. Šios direktyvos esmė - neleisti priešo pajėgoms paimti į nelaisvę izraeliečių, net ir jų žūties kaina, ir reiškia, kad CAXAL geriau žudyti paimtus į nelaisvę izraeliečius saviškiais, nei leisti jiems patekti į "Hamas" rankas.

"Haaretz" karo korespondentas Amosas Harelas išsamiai aprašė, kaip palestiniečių kovotojai užpuolė pagrindinę karinę bazę ir vyriausybės koordinavimo centrą [okupuotose] teritorijose prie Erezo sienos perėjimo punkto, kuris yra Izraelio Gazos ruožo apsiausties nervų centras. Dalinio vado pavaduotojas aprašė, kaip jis ir jo tankų dalinys "su tankais kovėsi kibuco viduje, namas po namo". "Neturėjome kito pasirinkimo", - apibendrino jis. Jis nepasakė, kad dar neseniai CAXAL kariai buvo dislokuoti visuose su Gazos ruožu besiribojančiuose kibucuose, kol prieš pat palestiniečių išpuolį nebuvo perkelti į Vakarų krantą.

Kadangi daug jo dalinio karių žuvo arba buvo sužeisti, vadas buvo "priverstas kviesti oro antskrydį pačioje bazėje, kad būtų duotas atkirtis teroristams". Kitomis dienomis Izraelio gynybos pajėgų sraigtasparniai "Apache" buvo ne kartą panaudoti, žudant ne tik palestiniečių kovotojus, bet ir Izraelio kariuomenės karius bei civilius gyventojus. Dėl sraigtasparnių smūgių buvo padaryta didelė žala pastatams, kurių daugelis sudegė, ir daug sudegusių transporto priemonių, taip pat keli sudegę kūnai, už kuriuos vyriausybė atsakomybę perkėlė palestiniečiams. Tačiau palestiniečiai buvo ginkluoti tik šautuvais ir rankinėmis granatomis, t. y. ginklais, kurie negali padaryti tokios žalos.

Media Coverage: "The footage from an Israeli Apache helicopter on October 7 shows the targeting of what appears to be Israeli civilians from the music festival and their cars.

Many Israeli civilians from supernova music festival have come forward, admitting that the Israeli… pic.twitter.com/aGbBqIUkNC

— Quds News Network (@QudsNen) November 9, 2023

Izraelio naujienų leidinys "Yediot Ahronot" pranešime apie sraigtasparnių eskadrilę pažymėjo, kad "pilotai žinojo, jog okupuotose gyvenvietėse ir gyvenvietėse labai sunku atskirti, kas yra teroristas, o kas - kareivis ar civilis... Iš pradžių tūkstančiai teroristų buvo apšaudomi be perstojo, ir tik tam tikru momentu pilotai pradėjo lėtinti atakas ir atidžiai rinktis taikinius".

Yasmin Porat, 44 metų trijų vaikų motina, kurios partneris žuvo, ilgame interviu Kan visuomeninei televizijai, paskelbtame "Electronic Intifada" interneto svetainėje, aiškina, kaip pabėgusi iš festivalio "Supernova" ji buvo paimta įkaite palestiniečių kovotojų kibuce Be'eri. Ji sakė, kad su ja buvo elgiamasi gerai, ir paneigė Izraelio teiginius, kad palestiniečių kovotojai su ja tyčia blogai elgėsi ir smurtavo. Ji pridūrė, kad pagrobėjai su ja ir kitais įkaitais elgėsi "humaniškai", tikėdamiesi, kad ji su įkaitais saugiai grįš į Gazą.

Tačiau iš tikrųjų CAXAL  kariai šaudė ne tik į palestiniečius, bet ir į įkaitus. Ji sakė: "Jie nužudė visus, įskaitant įkaitus. Buvo labai, labai smarki kryžminė ugnis", ir pridūrė: "Po beprotiškos kryžminės ugnies į namą pataikė du tankų sviediniai. Tai nedidelis namas kibuce, nieko ypatingo".

Kike Kirzenbaumas (Kike Kirzenbaum) dienraščio "Guardian" reportaže apie savo kelionę į kibucą Be'eri, kurią globojo Izraelio kariuomenės propagandos departamentas, rašo: "Pastatas po pastato buvo griaunamas - tiek per "Hamas" ataką, tiek per po to vykusias kovas, netoliese esantys medžiai skaldomi, o sienos paverčiamos betono nuolaužomis - tai Izraelio tankai sprogdino "Hamas" kovotojus ten, kur jie slėpėsi. Sugriuvo lubos. Stogo sijos sulaužytos ir atidengtos kaip šonkauliai".

Liudininkai "New York Times" ir "Economist" žurnalistams taip pat papasakojo, kas nutiko Be'eri ir Nir Am kibucuose. Iš tiesų šie kibucai prieš kelerius metus buvo įkurti kaip kariniai postai ir turi savo ginkluotą apsaugą. Nors visas dėmesys buvo sutelktas į tai, ką padarė palestiniečiai, liudininkų ataskaitose taip pat buvo aprašyti pirmieji palestiniečių ir Izraelio kareivių mūšiai, per kuriuos žuvo daug civilių gyventojų, o kai kurie pateko į nelaisvę.

Įvykių vaizdo įrašuose matyti, kaip palestiniečiai susišaudo su ginkluotais Izraelio kareiviais, o neginkluoti izraeliečiai slepiasi, kur tik gali. Kituose vaizdo įrašuose matyti, kaip kovotojai šaudo į namus ir mėto granatas į įtvirtintus pastatus. Liudininkai parodė, kad granatos mėtomos ir į slėptuves nuo bombų, nors nežinoma, kas jas mėtė. Spaudoje pasirodė keletas pranešimų apie izraeliečius, žuvusius nuo draugiškos ugnies, o keli izraeliečiai teigė, kad juos apšaudė Izraelio kariuomenė ir policija.

Spalio 20 d. "Haaretz" žurnalistas Niras Hasonas (Nir Hasson) pranešė apie savo interviu su vietos gyventoju iš Be'erio Tuvalu, kuris išpuolio metu buvo išvykęs iš kibuco, tačiau jo partneris žuvo. Pasak jo, tik pirmadienio naktį ir tik po to, kai vadai vietoje priėmė sunkius sprendimus, tarp jų - apšaudyti namus su visais juose esančiais gyventojais, kad likviduotų teroristus kartu su įkaitais, - CAXAL baigė užimti kibucą. Kaina buvo baisi: žuvo mažiausiai 112 žmonių iš Be'eri. Kiti buvo pagrobti. Vakar, praėjus 11 dienų po žudynių, viename iš sugriautų namų buvo rasti motinos ir jos sūnaus kūnai. Manoma, kad kiti kūnai vis dar guli po griuvėsiais."

Pastarosiomis dienomis Izraelio policijos ataskaitoje apie išpuolį prieš muzikos festivalį "Supernova", kuriame žuvo daugiausia žmonių - 364, įskaitant 17 policijos pareigūnų, ir kur 40 žmonių buvo paimti įkaitais, paaiškėjo, kad, priešingai nei teigia Izraelio vyriausybė, festivalis nebuvo įtrauktas į "Hamas" taikinių sąrašą. "Hamas" negalėjo planuoti išpuolio prieš festivalį, nes jo organizatoriai perkėlė jį į vietą vakarinėje Negevo dykumoje likus vos dviem dienoms iki spalio 7 d. - po to, kai paaiškėjo, kad į pirminę vietą Izraelio pietuose neįmanoma patekti. Palestiniečių kovotojai atsitiktinai pateko į ją, nes festivalis buvo pratęstas viena diena. Daugumai iš 4 400 dalyvių pavyko pabėgti prieš išpuolį.

"Haaretz" pranešė, kad policijos tyrėjai nustatė, jog Izraelio gynybos pajėgų sraigtasparnis atidengė ugnį į užpuolikus, per kurią nukentėjo keli festivalio dalyviai. Anksčiau "ABC News" pranešė, kad Izraelio tankas važiavo link festivalio vietos, o pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip CAXAL kariai šaudo į palestiniečių kovotojus per beginklių civilių minią.

Šie liudininkų pasakojimai diskredituoja oficialią Izraelio įvykių versiją. Jie rodo, kad:

-Izraelio gynybos pajėgos prieš palestiniečius ir izraeliečius elgėsi kaip žiaurus masinis žudikas.

-Pirmadienį, praėjus dviem dienoms po spalio 7 d. įvykių, daugelis Izraelio įkaitų tebebuvo gyvi.

-Įkaitai žuvo ne tik per pirmąjį Izraelio gynybos pajėgų ir palestiniečių kovotojų susišaudymą, įvykusį spalio 7 d., šeštadienį. Daugelis žuvo dėl sąmoningo IDF sprendimo atakuoti kibucą tankų sviediniais ir kitais sunkiaisiais ginklais iš arti, žinant, kad jame laikomi įkaitai.

Dėl CAXAL, o ne palestiniečių kaltės žuvo daug Izraelio civilių, o tai buvo panaudota pateisinti genocidinį Izraelio karą Gazoje ir JAV karo laivų dislokavimą Artimuosiuose Rytuose. Kiek žmonių žuvo nuo CAXAL rankos, paaiškės tik paskelbus skrodimo rezultatus, kurie parodys, kokios kulkos buvo panaudotos.

Galiausiai tai paaiškina, kodėl kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagaris (Daniel Hagari) sakė, kad "nemaža" dalis "Hamas" paimtų įkaitų buvo kariškiai.

Užuot gynusi Izraelio civilius gyventojus, B. Netanyahu vyriausybė ir Izraelio gynybos pajėgos naudojo juos kaip patrankų mėsą Izraelio ekspansionizmo ir žydų viršenybės politikai įgyvendinti.

Netanyahu iš dalies sutiko su laikina "operatyvine pertrauka" savo genocidiniame puolime Gazos ruože mainais į tai, kad "Hamas" paleis 50 įkaitų, siekdamas suvaldyti Izraelyje augantį pyktį dėl jo atsakomybės už spalio 7 d. Tačiau nėra pagrindo manyti, kad visa tai padės.

Artėja politinis sąskaitų suvedimas su B. Netanyahu ir jo fašistiniais sąjungininkais. Tačiau tam reikia daugiau nei pasibjaurėjimo tuo, ką jie padarė spalio 7 d., ir susirūpinimo dėl įkaitų likimo. Tai nėra, kaip teigia Netanyahu Izraelio sionistų opozicija, valdžios vadžias perduoti kam nors, kas yra "kariniu ir politiniu požiūriu kompetentingesnis" vykdyti masines žudynes ir etninį valymą, pavyzdžiui, gynybos ministrui Galantui.

Reikia reikalauti nedelsiant nutraukti palestiniečių genocidą ir atsisakyti sionizmo. Reikia kovoti už daugiatautę valstybę su visiška palestiniečių ir žydų piliečių lygybe Jungtinėse socialistinėse Artimųjų Rytų valstybėse.

Melą, kuriuo remdamiesi Vašingtonas, Londonas, Paryžius ir Berlynas leidžia vykdyti masines palestiniečių žudynes ir etninį valymą, skleidžia Vašingtonas, Londonas, Paryžius ir Berlynas, siekdami paremti savo planus perimti išteklių turtingų Artimųjų Rytų kontrolę, kurie yra pasaulinio karo prieš Iraną, Rusiją ir galiausiai Kiniją dalis. Milijonams darbininkų ir jaunimo, kurie jungiasi į kovą prieš savo pačių supuvusias vyriausybes dėl jų sąmokslo su sionistiniais mėsininkais, tai reiškia politinę kovą prieš imperialistinį militarizmą ir už socializmą.

https://www.wsws.org/ru/articles/2023/11/25/lies-n25.html