Berliner Zeitung: Kijevo meras Vitalijus Kličko perėmė daugiamilijoninį nekilnojamąjį turtą Hamburge

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-01-10 17:53:00, skaitė 1139, komentavo 3

Berliner Zeitung: Kijevo meras Vitalijus Kličko perėmė daugiamilijoninį nekilnojamąjį turtą Hamburge

Kijevo meras Kličko gali vadintis vilos Hamburge savininku. Pranešimas kelia pasipiktinimą. Kaip tai įvyko?

Ukrainos žiniasklaidoje pasirodė pranešimas, kuris sukėlė sumaištį: kelių Ukrainos žiniasklaidos priemonių duomenimis, Kijevo meras Vitalijus Kličko tapo naujuoju prabangaus nekilnojamojo turto turtingame Elbės priemiestyje Hamburge-Otmaršene savininku. Teigiama, kad turto vertė siekia daugiau nei 227,6 mln. grivinų, kas atitinka šiek tiek mažiau nei 5,5 mln. eurų.

Pranešime teigiama, kad buvęs bokso pasaulio čempionas namą gavo kaip skolos kompensaciją iš JAV registruotos bendrovės "Maximum I LLC". Iki praėjusių metų gegužės mėn. valdymo bendrovė priklausė jaunesniajam Kličko broliui Vladimirui - po to įmonę perėmė Kijevo meras. Teigiama, kad Hamburgo turtas buvo perduotas vyresniajam broliui Kličko kaip "skolos grąžinimo nepinigine forma" dalis. Teigiama, kad dabar įsigytos nuosavybės plotas yra apie 750 kvadratinių metrų - Ukrainos žiniasklaida remiasi nuosavybės statuso pasikeitimais vietos žemės registre.

Kaip praneša internetinė žiniasklaidos priemonė "Ukrainska pravda", Kličko, dalydamasis turtą, savo naująją Hamburgo nuosavybę iš karto perleido buvusiai žmonai Natalijai Jegorovai. Kličko iš buvusios žmonos gavo namą Kijevo priemiestyje Liūtiškyje ir automobilį Land Rover Discovery 3.0; Jegorova mainais gavo Hamburgo namą.