Nausėda Paris: bendras mūsų tikslas – gynybos pramonės stiprinimas ir Ukrainos pergalė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-p... 2024-03-13 21:28:00, skaitė 753, komentavo 8

Nausėda Paris: bendras mūsų tikslas – gynybos pramonės stiprinimas ir Ukrainos pergalė

Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda su darbo vizitu lankydamasis Paris susitiko su France prezidentu Emmanuel Macron.

Lietuvos ir France lyderiai aptarė paramos Ukrainai, Europos saugumo, gynybos pramonės stiprinimo klausimus bei dvišalį bendradarbiavimą.

G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad reikia stiprinti transatlantinės bendruomenės atgrasymo ir gynybos laikyseną, atremiant didžiausią ir tiesioginę saugumui kylančią – Rusijos – grėsmę.

„Lietuva ženkliai didina gynybos biudžetą, kuris šiemet jau siekia 2,5 proc., kuria infrastruktūrą sąjungininkams priimti, steigia nacionalinę diviziją, modernizuoja ginkluotę. Itin svarbu, kad visi sąjungininkai suvoktų dabartinės saugumo situacijos rimtumą ir taip pat didintų investicijas į gynybą“, - informavo mūsų valstybės lyderis.

Vyriškis akcentavo, kad jau trečius metus Europoje vyksta žiaurus kuras, kuriame ukrainiečiai aukodami savo gyvybes herojiškai gina ne tik savo, bet ir visos demokratines Europos laisvę.

G. Nausėdos teigimu, Europos lyderystė telkiant paramą Ukrainai – gyvybiškai svarbi.

„Kiekvienas šiandien turime būti lyderiu, kuris savo sprendimais artins Ukrainos pergalę“, - pasakė politikas.