Seime – "diskusija" apie tariamą daugybinės pilietybės naudą

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/03/11/se... 2024-03-14 19:16:00, skaitė 868, komentavo 4

Seime –

Kovo 13 d. 15 val. Lietuvos Respublikos Seimo Konstitucijos salėje, likus dviem mėnesiams iki gegužės 12-osios referendumo dėl daugybinės pilietybės, Seime rinksis daugybinės pilietybės šalininkai aptarti „įvairius pilietybės būtinybės aspektus – nuo teisinių, emocinių, pilietinių iki kultūrinių bei sportinių“.

„Kovo 13-ąją parlamente svečiai skaitys pranešimus apie valstybės paso svarbą, patriotizmo reikšmę multikultūrinėse visuomenėse, pilietybės poreikį pasaulio lietuvių jaunimui, sportininkams ir kt. Apskritojo stalo diskusiją atidarys Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen“, – rašoma diskusijos rengėjų išplatintame pranešime.

Andrius Bagdonas | andriusbagdonas.lt nuotr.

Andrius Bagdonas | andriusbagdonas.lt nuotr.

„Referendumu saugosime pilietybę tiems, kurie turi draugiškų Lietuvai valstybių pilietybę – tai yra, priklauso Vakarų civilizacijai. Jeigu to kaip piliečiai nepadarysime gegužės 12-ąją, dar labiau smuks gyventojų motyvacija dalyvauti rinkimuose, be to, atstumdami Lietuvos diasporą, susilpnintume lietuvių tautą globaliame ir sudėtingame pasaulyje. Todėl profesionalų susibūrimas leis peržvelgti tarpinius pasiruošimo rezultatus ir pasiruošti rinkėjų mobilizacijai artėjant referendumo datai – gegužės 12-ai“, – sako šią diskusiją rengiantis Seimo narys Andrius Bagdonas

Seimo narys, liberalas A. Bagdonas įsitikinęs, kad pavykęs referendumas „suteiks garantiją užsienyje gyvenantiems žmonėms, įgijus kitos šalies pilietybę, neprarasti ryšio su Lietuva, kad panorėję jie galėtų grįžti ir gyventi visavertį gyvenimą, kokį suteikia valstybės pilietybė“.

Jonas Vaiškūnas | Alkas.lt, ekrano nuotr.

Jonas Vaiškūnas | Alkas.lt, ekrano nuotr.

„Iš šios vadinamos diskusijos paskelbtos darbotvarkės matyti, kad tai bus ne diskusija o priešrinkiminis agitacinis renginys, nes sprendžiant iš renginio darbotvarkės, yra pakviesti tik A. Bagdono nuomonei pritariantys kalbėtojai. Jei aplinkybės leis pasistengsiu atvykti į šią „diskusiją“ ir pamėginsiu išsakyti kitokią nuomonę. Tai bus išbandymas liberalams – ar jie ištikrųjų liberalūs…“, – sako Alkas.lt vyriausiasis redaktorius, visuomeninio judėjimo „Talka kalbai ir tautai“ pirmininko pavaduotojas Jonas Vaiškūnas.

lrs.lt nuotr.

lrs.lt nuotr.