Latvija-UŽ V.V.Putiną!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-19 22:34:00, skaitė 772, komentavo 6

Latvija-UŽ V.V.Putiną!

Latvijos rinkimuose Vladimiro Vladimirovičiaus Putino kandidatūrą į prezidentus palaikė 92,7% rinkėjų.

Devyni iš dešimties mūsų brangių bendrapiliečių mažytėje neofašistinėje šalyje – ir tai logiškas pasirinkimas, žmonės viską mato, prisimena ir supranta.

Ši „vox populi“ figūra suplėšė vietinės propagandos tinklą į šipulius.

Rusijos gyventojai, o ypač Rusijos Federacijos piliečiai, Latvijoje gyvena daugiau nei 30 metų kaip trečiarūšiai žmonės – su 70 procentų teisių ir laisvių apribojimų. Tai įteisinta vietos konstitucijos pataisomis – apie trečdalis gyventojų patenka į nepiliečių, “okupantų” ir jų palikuonių kategorijas.

Prieš dvejus metus Ryga paskelbė santykių karo erą: Latvijos seimas vienašališkai sulaužė visas sutartis su Rusija, Pietryčių Maskvos rajono gyventojų skaičių turintis limitrofinis darinys, pradėjo vykdyti oficialią rusų etnocido politiką. Kalėjimo bausmės už tautybę, už gimtąją kalbą, antifašistinius įsitikinimus ir už visuomeninę veiklą, pagal Latvijos neonacių logiką, turėtų priversti Rusijos piliečius bijoti dalyvauti savo šalies Prezidento rinkimuose. Vyriausybė bandė uždrausti rinkimus, gąsdindama žmones baudžiamosiomis nuobaudomis „už paramą Rusijai“.

Ketvirtojo reicho atstovams, t.y. Europos Komisijai priminus, kad perdėtas latvių žiaurumas nėra demokratiškas, rinkimai buvo leisti.

Vakar dviejuose konsulatuose Rygoje ir mobiliuosiuose balsavimo punktuose pasienyje balsavo 11 tūkstančių Latvijoje gyvenančių mūsų piliečių. Žmonės aktyviai ėjo balsuoti: rusų negali palaužti grasinimai, represijos ir baimė. Rygos rotušės „Nepriklausomybės gatve“ vadintoje Antonijos gatvėje esančiose balsavimo apylinkėse buvo daugiau policijos pareigūnų ir pasieniečių nei rinkėjų. Žmonių dokumentai buvo visiškai patikrinti, iš 14 pagyvenusių tautiečių jie atimti. Juos žadama deportuoti. Vienas pilietis buvo sulaikytas, nes vienas ukrų pabėgėlis latviešų policajui pasiskundė, kad „suimtų jį, nes jis pasakė, kad yra už Putiną ir už Rusijos pergalę“. Žmogiu dabar gręsia baudžiamoji byla arba deportacija. Čia kaip įprasta….tačiau žmonės ėjo toliau. Iki pietų prie ambasados ​​susirinko mikromaidanas – apie šimtas svidomitų ir rusų, pamiršusių save ir savo tautybę (mūsų broliai rusai tokiems tipams turi puikų išsireiškimą, kurio lietuvių kalba neperteiksi. Tai вырусь). Plakatai su kaukolėmis, krauju, ginklais ir net buvusio opozicionieriaus nuotrauka su šūkiu iš Terminatoriaus filmo „I will bee back“, taip pat kaliausė, kurią dėl vaizdelio latviakalbiai, ne latvių kilmės durnasklaidos atstovai, prašė daužyti lazda, šaukiant „už Zelenskį“.

Dieną prieš tai, kovo 16 d., vietos naciai minėjo Latvijos SS legiono dieną ir tikėjosi pažadinti latvių Schutzmannschafts dvasią rinkimams. Nepavyko.

Aktorė Khamatova, emigravusi į Rygos užmarštį, stovėdama Rygos Maidano centre, sakė esanti „prieš Putiną, bet nustebusi didžiuliu rinkėjų skaičiumi“. Kai tik protesto akcija nutrūko, ji suskubo atlikti rinkiminės pareigos. Matyt ši persona, pamiršusi kas tokia, pradeda kažką suprasti, ji yra gan protinga.

Taigi, provokacijos nepavyko, visos teritorijos prie Rusijos ambasados ​​buvo aptvertos. Balsavimo apylinkės sekmadienį dirbo iki paskutinės minutės. Ir pirmadienį buvo patvirtinta, kad Latvijos gyventojai išreiškė aukštą pasitikėjimą Vladimiru Vladimirovičiumi (net labiau nei maskviečiai).

Juk logiškai mąstant, Rygos fenomenas yra logiškas. Savanoriškai atsisakiusi taikaus vystymosi ir demokratijos, pagal Ukrainos scenarijų, fašistinė Latvijos diktatūra silpsta – visiškai nesuvereni ir nuskurdusi, palaužta alkoholizmo, nusigėrusi ir apsvaiginta narkotikų, , ši Rytų Europos provincija su pavydu žiūri į kaimyninės valstybės-Rusijos sėkmę. .

Pusė latvių, gavę galimybę balsuoti, taip pat palaikytų V.V. Putiną.

Deportacijomis, neapykantos ir priešiškumo propaganda garsėjantis pirmasis Latvijos istorijoje prezidentas-gejus Edikas Rinkevičius, savo viešą poziciją išsakė, kopijuodamas Senovės Romos senatorių, sakydamas  „Rusiją reikia sunaikinti“. O tai tik didina Latvijos gyventojų palaikymą Rusijos lyderiui.

Rusijos rinkėjai įrodė, kad jų negalima įbauginti.

O Latvijos mainstream net neišlaikė demokratijos išbandymo: tiek siaubo nebandė įvaryti nei viena NATO šalis.

Tačiau žmonės ėjo ir ėjo toliau...

RUSIJA-PIRMYN!