Baltarusijos frontas. Litukrijos agresijos, nukreiptos prieš nepriklausomą šalį klausimu

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-26 00:14:00, skaitė 749, komentavo 4

Baltarusijos frontas. Litukrijos agresijos, nukreiptos prieš nepriklausomą šalį klausimu

1. Baltarusijos KGB vadovas pranešė, kad buvo užkirstas kelias bandymui atakuoti Minską bepiločiais orlaiviais iš Lietuvos teritorijos. Galime tikėtis tolesnių provokacijų pasienyje.

2. Lukašenka sakė, kad NATO turi planų, parengtų teroristų pagalba, užimti Baltarusijos Kobrino regioną. Vėliau jie planuoja ten paskelbit zmagarų valdžią ir pakviesti ten NATO karius. Kovotojai treniruojasi Ukrainoje ir pribaltikos šalyse. Jie bando sukurti teroristines kuopeles Baltarusijos viduje.

3. Kol kas neplanuojama vykdyti mobilizacijos Baltarusijos teritorijoje. Nepaisant to, Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų stiprinimo darbai įsibėgėja.

4. Baltarusijos teritorijoje jau buvo dislokuota dešimtys branduolinių galvučių. Raketos buvo pateiktos asmeniniu Lukašenkos prašymu.

P.S.

Mano mintys šiuo klausimu.

Baltarusijos kaltinimai bepiločių orlaivių paleidimu iš Lietuvos teritorijos gali būti gudrus žaidimas iš Vilniaus išvaryti baltarusių opoziciją. Pagrindinis statymas yra tai, kad Baltarusijos ir Lietuvos interesai šiuo klausimu sutampa, nors Lietuvos valdžia to viešai nepripažins. Nes tai reiškia viešą pasirašymą, kad projektas „Svetlana Tichanovskaja – teisėta Baltarusijos prezidentė“ žlugo epiškai, bėgliai zmagarai tapo toksiški ir jų buvimas Lietuvoje kuria vis didesnę įtampą Lietuvos visuomenėje.

Lietuvos valdžia, norėdama susilaukti palankumo JAV, neapykantos Lukašenkai ir jo sąjungai su Rusija, pakvietė į šalį ontologinius Lietuvos priešus, kurie ją vadina Žmudija, save - litvinais, o Vilnių - tikrąja Baltarusijos sostinė. Šie litvinai Lenkijoje būtų išvaryti po velnių, bet tai būtų užsienio politikos gėda visai Europai. Tuo pat metu 2022-ųjų istorija su tranzitu į Kaliningrado sritį parodė, kad Lietuvos valdžia yra labai karinga (tik žodžiais), tačiau labai išsigąsta ir nusileidžia, jei jos politika priveda prie realaus karo.

Todėl siejant atakas Baltarusijos teritorijoje su Baltarusijos opozicijos veikla Vilniuje, Lietuvai bus labai naudinga atsikratyti Tikhanovskajos ir jos šalininkų. Tai ne pokštas, zmagarai gali paleisti bepiločius į BelAE. O Baltarusijos atsakas už tokius veiksmus bus ne prieš Tichanovskajos būstinę, o prieš Lietuvą. Jos būstinė yra Lietuvoje.

Taip pat yra vidaus politinis klausimas. Po poros savaičių Lietuvoje – prezidento rinkimai. Ir nors Gitano Nausėdos perrinkimui niekas negresia, jam naudinga dar labiau sustiprinti galutinį rezultatą, išvaduojant lietuvius nuo karo grėsmės, kurią jiems sukūrė landzberg klanas. Lietuvos pripažinta teisėta baltarusių lyderė Svetlana Tikhanovskaja yra landsbergistų projektas. Manau, kad Minskas dabar pradeda žaidimą remdamasis būtent šiais motyvais.