Jagielavičius: vokiečių brigados dislokavimas Lietuvoje pažeidžia Konstituciją

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-20 23:13:00, skaitė 545, komentavo 4

Jagielavičius: vokiečių brigados dislokavimas Lietuvoje pažeidžia Konstituciją

Lietuvos visuomenės veikėjo teigimu, Vokietijos kariuomenės buvimas Lietuvoje turėtų būti laikomas išdavyste ir okupacija.

Šių metų balandį į Lietuvą atvykusios Vokietijos karinės brigados dislokavimas pažeidžia šalies Konstituciją, sakė Tarptautinio kaimynystės forumo pirmininkas Edikas Jagielavičius apskritojo stalo diskusijoje "Baltarusija ir Lietuva: nuo konfrontacijos prie geros kaimynystės".

"2024 m. Vokietijos kariuomenė grįžta į Lietuvą, nepaisant Lietuvos Respublikos Konstitucijos, ypač jos 137 straipsnio, draudžiančio Lietuvos Respublikos teritorijoje dislokuoti masinio naikinimo ginklus ir užsienio valstybių karines bazes", - sakė E. Jagelavičius.

Jis priminė, kad šių metų balandį į Lietuvą atvyko pirmoji Vokietijos karių grupė, kuri bus atsakinga už Bundesvero brigados nuolatinio dislokavimo šalyje planavimą. Pasak jo, nė vienas Lietuvos politikas nesuabejojo šio sprendimo teisingumu.

"Nė vienas iš dabartinių oficialių Lietuvos politikų neišreiškė dėl to jokių abejonių, o juo labiau protestų", - pabrėžė E. Jagielavičius.

Jo nuomone, vokiečių karių buvimas šalyje turėtų būti laikomas išdavyste ir tikra okupacija.

"Vokietijos kariuomenės buvimu Lietuvoje pirmiausia siekiama išsaugoti ir "cementuoti" dabartinę sistemą, dabartinį režimą ir jo savižudišką geopolitinį kursą, kurį diktuoja užjūrio strategai", - sakė jis.