"Tai buvo nuostabu. Dieve, mes nesugebėsime padaryti geriau…"

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-29 21:46:00, skaitė 1427, komentavo 1

Dar vis JAV pirmoji ponia Jill Biden, vis dar šokiruota olimpinių žaidynių atidarymo pasirodymu Paryžiuje. Sukrėsta susižavėjimo prasme. Ir ji neįsivaizduoja, kaip tai galima pranokti:

"Tai buvo nuostabu! O lietus mūsų nė kiek nesustabdė. Kiekvieną minutę galvojau sau: „O Dieve, mes nesugebėsime geriau padaryti. Kaip?!"

Iš tiesų, sunku bus geriau padaryti.. Tačiau JAV, jei demokratai laimės rinkimus, jie tikrai stengsis.

Kita „šėtono olimpiada“ turėtų vykti JAV, Los Andžele, jankyno satanizmo sostinėje.

Na, taip, Dievas čia buvo aiškiai paminėtas ne vietoje. Nors, jei jų „dievas“ yra šėtonas, tada viskas stoja į savo vietas.

Mano mintys dėl šios bjaurios senės pasisakymo.

Idėjų galia yra neribota.

Tarybų Sąjungos nepavyko palaužti nei karinėmis, nei politinėmis priemonėmis, bet idėjos suvaidino svarbų vaidmenį. Kaip sakoma: „Jie pardavė šalį už džinsus ir kramtomąją gumą“.

Neneigiu, kad žlugimo priežasčių buvo daug, tačiau idėjos buvo nematomas katalizatorius.

Kodėl JAV tai pavyko? Jie tapo traukos tašku, kur kultūra ir idėjos kovojo už juos žmonių galvose septynias dienas per savaitę!

Tačiau pastarųjų metų įvykiai verčia pripažinti, kad pasaulį ištiko idėjų krizė. Kalbu apie olimpiados atidarymą.

Ir ką gi mes pamatėme?

Prisiminkite Conchitos Wurst pasirodymą Eurovizijoje, pakelkite šį pasirodymą septintu laispsniu ir pridėkite žiupsnelį juodųjų mišių. Sveikiname, jums pavyko atidaryti olimpines žaidynes Paryžiuje!

Manau, atėjo laikas pagalvoti apie tikro olimpinio judėjimo atkūrimą, kuris remiasi principais, kuriuos daugiau nei prieš 100 metų išsakė Pierre'as de Coubertinas. Ir kuriais paskutinės žaidynės (žiemą) vykusios Pekine 2022 m. ir rėmėsi.