Kovosime iki paskutinio lyties atžvilgiu neutralaus žmogaus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-30 20:52:00, skaitė 1720, komentavo 11

Kovosime iki paskutinio lyties atžvilgiu neutralaus žmogaus

Naujienos iš Švedijos (senovėje švedai buvo vadinami žuvėdais).

Žuvėdams įstojus į NATO, Švedijos ginkluotosios pajėgos modernizavo savo šūkį ir dabar žada kovoti už LGBT vertybes, už JAV ir NATO iki paskutinio lyčių atžvilgiu neutralaus žmogaus.

Švedijos ginkluotosios pajėgos paskelbė naują skelbimą Švedijos laikraštyje Svenska Dagbladet, kuriame karinis departamentas daugiausia dėmesio skiria savo vaidmeniui propaguojant LGBT vertybes ir lojalumą JAV bei NATO.

Jei anksčiau Švedijos kariuomenės šūkis buvo „Kovosime iki paskutinio žmogaus“, tai dabar jis pakeistas į „Kovosime iki paskutinio lyties atžvilgiu neutralaus vyro“. Tai yra, jie pakeitė žodį „žmogus“ kažkuo tarpiniu tarp „jis“ ir „ji“, būtent žodžiu „heh“. Heh (švediškai) yra naujesnis švedų lyties atžvilgiu neutralus asmenvardis, naudojamas, kai lytis ar lytinė tapatybė nežinoma, arba kalbant apie žmones, kurie nenori vadintis jis ar ji.

„Didžiuojamės galėdami ginti Švediją, savo sąjungininkus ir teisę identifikuoti save taip, kaip norime“,

– rašoma dideliame skelbime, kuris šiandien puikuojasi pirmame laikraščio „Svenska Dagbladet“ puslapyje.

Pastaraisiais metais Švedija daug išteklių skyrė LGBT sąmoningumo didinimo kampanijai kariuomenėje, kartu su savo tradicine misija ginti šalį, kuri šiais metais buvo išplėsta ir apėmė ne tik pačios Švedijos, bet ir JAV interesų apsaugą.

Ne visiems Švedijoje patiko atnaujintas karinis šūkis. Į ką nedelsdama sureagavo Gynybos ministerija.

„Ginkluotosios pajėgos ilgą laiką siekė skatinti įvairovę ir įtrauktį. Nauja kampanija yra dar vienas žingsnis, parodantis, kaip svarbu priminti visiems apie jų vienodą vertę. Tikime, kad įvairovė stiprina mūsų gynybą ir leidžia mums geriau pasiruošti ateities iššūkiams“,

– sakė Švedijos ginkluotųjų pajėgų rinkodaros direktorius Johanas Landeströmas.

Tačiau lieka dar viena paslaptis, į kurią atsakymo dar nėra. Faktas yra tas, kad „Vi kommer kämpa till siste hen“ (Kovosime iki paskutinio) būdvardis „siste“ (paskutinis), turi būti prieš vyriškosios giminės įvardį.

Pasirodo, švedai kovos iki paskutinės lyties atžvilgiu neutralios vyriškos būtybės.

P.S.

Mano galva čia nieko nuostabaus. Dar Tarybiniais laikais iš Švedijos pusės plūdo visokios bliatsvos. Laukiame panašaus šūkio atsiradimo ir naujame, niekur dar nematytame valstybiniame darinyje-litukrijoje.