Apie bandymą įvykdyti valstybinį perversmą Venesueloje

Autorius: Lietuvos Radijas ir Televizija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-31 19:05:00, skaitė 1466, komentavo 7

Apie bandymą įvykdyti valstybinį perversmą Venesueloje

1. Šalyje tęsiasi vakaroidų (o tiksliau jankių) remiami protestai, juos malšina kariuomenė ir policija. Vakar buvo suimta daugiau nei 1000 žmonių, keli žmonės žuvo, įskaitant saugumo pajėgų pareigūnus, o per riaušes buvo sužeisti keli šimtai žmonių.

2. Venesuelos kariuomenė visiškai palaikė išrinktąjį prezidentą Maduro ir paskelbė, kad tai kas šiuo metu vyksta, yra bandymas įvykdyti imperialistinį perversmą, kuris remiamas iš užsienio.

3. Venesuela nuosekliai atšaukia ambasadorius ir nutraukia diplomatinius santykius su tomis šalimis, kurios ginčija šalies rinkimų rezultatus ir palaiko bandymus įvykdyti perversmą. Tokių šalių ambasadoriai privalo išvykti iš Venesuelos per tris dienas. Mano galva, puikus sprendimas.

4. Rusija, Kinija ir Kuba visiškai palaiko Maduro ir, esant reikalui, suteiks jam įvairią paramą, kaip jau ne kartą nutiko praeityje. Valdžios pasikeitimas Venesueloje neatitinka jų interesų.

5. Ši situacija aiškiai parodo, kodėl flirtuoti su JAV’ų banditais ir jų palaikoma „opozicija“ yra beprasmiška. Esant pirmai progai jie vienaip ar kitaip bandys perimti valdžią.

No pasaran!

Viva la Venezuela!