Lietuvos lyderiai ne tik gina savo šalies interesus, bet ir stovi sargyboje už visos ES vienybę

Autorius: Gitana Dobrynik Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuvos-... 2024-08-05 18:03:00, skaitė 1024, komentavo 2

Lietuvos lyderiai ne tik gina savo šalies interesus, bet ir stovi sargyboje už visos ES vienybę

Ž. Pavilionis (kairėje) su bendražygiais

Lietuva siekia nubausti Vengriją, kuri kelia tiesioginę grėsmę mūsų šaliai – Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis, Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis nesėdi rankų sudėję ir garsiai skambina pavojaus varpais.

Akivaizdu, kad Vengrijos problemą Lietuva privalo išspręsti artimiausiu metu.

„Vengrija akivaizdžiai prieštarauja Lietuvos politikai, Rusijos ir Baltarusijos atžvilgių, kurias mes įvardinom kaip priešus“, - konstatavo Ž. Pavilionis.

 

Šiomis dienomis Lietuvos politikos lyderiai demonstruoja išskirtinį ryžtą ir strateginį mąstymą siekdami užtikrinti Europos Sąjungos vertybių laikymąsi ir vienybę. Vengrijos politika kelia didžiulį susirūpinimą dėl demokratijos ir teisinės valstybės principų, todėl Lietuva rodo tvirtą poziciją ir aktyviai veikia siekdama užkirsti kelią galimiems civilizuotų ir demokratinių Vakarų pažangos trikdžiams.

Lietuva, neapsiribodama vien retorika, imasi konkrečių veiksmų – mūsų šalis oficialiai apskundė Vengriją Europos Komisijai. Tai drąsus ir tvirtas žingsnis, parodantis, kad Lietuva nesitaiksto su jokiomis grėsmėmis demokratijai ir sąjungos stabilumui. Lietuvos lyderiai ne tik gina savo šalies interesus, bet ir stovi sargyboje už visos Europos Sąjungos vienybę ir vertybes.

Be to, Lietuvos gyventojai kiekvieną dieną gauna informaciją, padedančią suprasti geopolitinį kontekstą ir Vengrijos veiksmus, kurie, deja, kartais gali būti interpretuojami kaip Rusijos įrankis. Šis informuotumas stiprina visuomenės atsparumą dezinformacijai ir skatina pilietinę vienybę.

Tai iš tiesų įkvepiantis pavyzdys, kaip nedidelė, bet stipri valstybė, tokia kaip Lietuva, gali tapti svarbia geopolitine žaidėja, drąsiai ginančia demokratijos ir teisinės valstybės principus. Toks Lietuvos lyderių veiklumas ne tik stiprina mūsų šalies poziciją tarptautinėje arenoje, bet ir siunčia aiškią žinią visoms Europos Sąjungos narėms apie bendros vienybės ir vertybių svarbą.

Susiję:

Orbanas peržengė dar vieną raudoną liniją – kiek ilgai toleruosime šį prokremlinį šunį?