Dėl viešo kvietimo žudyti, prokurorai tyrimo nepradės, nes kreiptasi ne pagal jų taisykles

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/del-vieso... 2024-08-05 18:05:00, skaitė 1119, komentavo 6

Dėl viešo kvietimo žudyti, prokurorai tyrimo nepradės, nes kreiptasi ne pagal jų taisykles

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Po Landsbergių atstovo Algio Ramanausko viešo pageidavimo, kad ukrainiečių dronų operatoriai galėtų sumedžioti tratus ir vaitkus, į Generalinę prokuratūrą kreipėsi Eduardas Vaitkus.

„Prašau jūsų teisiškai (baudžiamojo ir civilinio kodekso požiūriu) įvertinti šių asmenų kvietimą MEDŽIOTI ir NUŽUDYTI Vaitkus (daugiskaita). Primenu, kad anksčiau kreipiausi į jus, gavęs elektroniniu laišku grasinimą nužudyti mane ir mano šeimą. Primenu, kad jūs nepradėjote ikiteisminio tyrimo ir net neapklausėte grasinančio man ir mano šeimai asmens. Prašau jūsų imtis visų tokiais atvejais jums įstatymu priskirtų teisių ir pareigų, kad grasintojai būtų įvertinti ir naujų grasinimų bei mėginimų nužudyti nebeatsirastų“, - rašte teisėsaugininkams išdėstė E. Vaitkus.

Tačiau prokurorai nieko nevertins, nes E. Vaitkus į prokurorus kreipėsi ne pagal jų taisykles.

„Informuojame, kad vadovaujantis Prašymų ir skundų nagrinėjimo ir asmenų aptarnavimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. rugpjūčio 22 d. nutarimu Nr. 875 „Dėl Asmenų prašymų ir skundų nagrinėjimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių patvirtinimo“, 24 punktu Jūsų kreipimasis (el. laiškas) prokuratūroje nebus registruojamas, kadangi yra nepasirašytas kvalifikuotu elektroniniu parašu arba suformuotas elektroninėmis priemonėmis, kurios leistų užtikrinti teksto vientisumą ir nepakeičiamumą“, - informavo Generalinės prokuratūros atstovė Edita Puidokienė.

Susiję:

Būtų gerai, jei ukrainiečiai nužudytų tratus ir vaitkus

Yra noras, kad ukrainiečiai prisidėtų prie Lietuvos vidaus priešų likvidavimo