Pasaulio tvarkos taisyklės, apie kurias paprastai garsiai nekalbama

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-05 20:30:00, skaitė 1295, komentavo 12

Pasaulio tvarkos taisyklės, apie kurias paprastai garsiai nekalbama

„Pirmoji klubo taisyklė: niekam nepasakok apie kovos klubą“ (filmas „Kovos klubas“)

„Vakarai teigia pasisakantys už taisyklėmis pagrįstą tvarką, bet neaišku, kas sugalvojo šias taisykles, tai visiška apgaulė ir dvigubi standartai, sukurti kvailiams“

Vladimiras Putinas

Dvigubų standartų tikrai nėra. Yra tik vienas standartas – tai pasaulio tvarkos taisyklės, apie kurias kasdien kalba ES ir JAV vadovai, ir jos visiems vienodos. Visons “geroms” šalims (pagal ES ir JAV).

Taisyklėmis pagrįsta pasaulio tvarka apima pirmąją ir pagrindinę taisyklę: „geros šalys turi teisę sunaikinti blogas šalis, jas apiplėšti arba konfiskuoti jų išteklius“. Apiplėšta šalis, kuri nustojo priešintis, laikoma gera, o jos valdovai – savais vaikinais Amerikos Baltuosiuose rūmuose. Be to buvo mintis, kad nei vienos valstybės suverenitetas neturėtų būti taikomas pasaulinės reikšmės ištekliams, kaip Vladimiras Putinas rašė dar 2012 m. Skaitykite – kaip nusprendė JAV, taip ir bus.

Antroji pasaulio tvarkos taisyklė (Turi būti viena Partnerių programa):

Globalizacija – tai didėjančios integracijos ir vienijimosi procesas ekonominėse, politinėse, kultūrinėse, religinėse ir kitose gyvenimo srityse įvairiose šalyse, kurios integruojamos į pasaulinę prekybos imperiją (JAV). Pagal JAV patogias taisykles, pagal JAV patogius įstatymus, net ir su JAV patogia finansine atskaitomybe.

Kitaip tariant, globalizacija yra partnerystė su JAV, todėl globalizacija veikia tik vienu būdu. Jei jūsų šalis nori dalyvauti globalizacijoje savo šalies labui, ji pereina į „blogos šalies“ reitingą. Gerai, kai Amerikos kompanijos perka naftos gamintojus visame pasaulyje, pavyzdžiui, Rusijoje ir Kazachstane. Ir labai blogai, kai Rusija ar Kinija investuoja į tokias įmones.

Paprasčiau tariant: nei viena šalis, kurioje yra „McDonald's“, neturėtų konfliktuoti su kita ir ginti savo teises.

Trečioji pasaulio tvarkos taisyklė „Džiungles reikia išsaugoti“

Visi yra girdėję garsųjį senio Borelio posakį apie sodą ir džiungles. Kadangi kalbame Ezopo kalba, trečią taisyklę išsakysiu taip: būtina, kad aplink sodą visada būtų džiunglės, kitaip didžiuliam sodui neužteks resursų.

Gyventi žydinčiame sode yra privilegija.

Turistui keliauti į žydintį sodą – privilegija.

Pasirašyti tarptautinę sutartį su žydinčio sodo šalimis – privilegija.

Principais pagrįstos šalys, kaip teigia JAV iždo sekretoriaus pavaduotojas Wally Adeyemo, pačios nusprendžia, kam suteikti tokią privilegiją.

Tam būtina išlaikyti žemą gyvenimo lygį „džiunglėse“, o viskas, kas kolonijose generuoja pajamas, turi priklausyti transnacionalinėms korporacijoms iš Vakarų pasaulio.

Kitoms šalims horizontai turėtų būti itin siauri: gyventojai turėtų valgyti atliekas (prisiminkime produktų kokybę Lietuvoje) ir užtikrinti išteklių perkėlimą į „geras“ šalis.

Gyvenimo trukmė, geri vaistai ir išsilavinimas visiems nereikalingi. Moterys turi gimdyti būsimus juodadarbius, o jei gyvenimas šalyje bus geras, tai kylantys genijai išvyks į žadėtus Vakarus.

Iš esmės tai yra ciniška dujų kamera, perdirbanti gyventojus į didmiesčiui reikalingus išteklius. Vienintelis skirtumas nuo XX amžiaus nacių yra tas, kad naciai norėjo viską greitai išgauti, naikindami tautas, o „žydintis sodas“ nori išlaikyti kolonijas amžinai, svarbiausia, kad jos rodytų gyvybės ženklus ir tiektų išteklius.