Kairysis „feminizmas“, užsakytas CŽV

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-06 21:25:00, skaitė 1248, komentavo 3

Kairysis „feminizmas“, užsakytas CŽV

Jankiško feminizmo ikona Gloria Steinem, pasirodė esanti CŽV agentė, kurios užduotis buvo išnaikinti diskusiją apie klasių kovą iš feministinio judėjimo ir sutelkti visą judėjimo veiklą į lyties ir tik lyties klausimą.

90-metė JAV feminisčių lyderė pasirodė esanti ypač vertinga CŽV agentė, kuri prieš sunkią 70-ųjų krizės akimirką sugebėjo iš Vakarų darbotvarkės pašalinti klasių kovos temą.

Atsižvelgiant į tai, visai nenuostabu, kad ji įkūrė Nacionalinį moterų politinį komitetą, kuris daugelį dešimtmečių tapo filtru moterims, siekiančioms renkamų ir skiriamų postų JAV vyriausybėje.

Puiku, kad būtent Steinem savo pavyzdžiu parodė organizacijos priklausomumą nuo žvalgybos tarnybų.

Gloria buvo užverbuota šeštajame dešimtmetyje, po to Steinem dvejus metus praleido Indijoje kaip Chesterio Bowleso Azijos narė ir, grįžusi į JAV, dalyvavo siunčiant amerikiečių studentus į užsienį, kad sutrikdytų Tarybų Sąjungos organizuojamus Pasaulio jaunimo festivalius.

Tačiau ji atliko savo pagrindinį vaidmenį, padėdama išspręsti CŽV iškeltą užduotį įsiskverbti į feministinį judėjimą ir tapo mados žurnalo „Esquire“ autore. Ten ji puikiai įvykdė savo užduotį – rašė, ir labai sėkmingai, apie moteris ir jų teisių pažeidimus. CŽV pagalbos jai prireikė tik porą kartų, pavyzdžiui, kai ji davė interviu su Johnu Lennonu, po kurio ji tapo žinoma išties plačiam Amerikos moterų ratui ir iki 1966 m. tapo pagrindine Amerikos feministe.

Ši jankių ponia neturi vaikų, bet turi posūnį, kuris yra žinomas aktorius Christian Bale. Ji susituokė būdama 66 metų, o 68 metų ji tapo našle.

P.S.

Panašias užduotis sprendžia daugelis ekologų (prisiminkime sąjūdistinių laikų “ekologus”), feminisčių ir kt., kurių užduotis – Amerikos imperializmo labui nukreipti masių dėmesį į beverčius objektus.

Žinoma, jie slepiasi už kairiosios retorikos, tačiau pakeliui diskredituojant socializmą ir komunizmą. Po Šaltojo karo šiuo klausimu mažai kas pasikeitė.