Lietuva nusikrato paskutiniųjų vergystės pančių nuo Rusijos, gali prireikti ir kariuomenės

Autorius: Gitana Dobrynik Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuva-n... 2024-08-07 17:22:00, skaitė 1107, komentavo 1

Lietuva nusikrato paskutiniųjų vergystės pančių nuo Rusijos, gali prireikti ir kariuomenės

Lieka lygiai pusmetis iki istorinės akimirkos – Baltijos šalių energetinės nepriklausomybės! Ši reikšminga diena žymės mūsų tautų triumfą, kai galutinai prisijungsime prie Europinių tinklų, stiprindami savo ryšius su laisvąja Europa ir dar labiau sutvirtindami transatlantinę vienybę.

Neslepiama, kad siekiant užtikrinti ypatingos svarbos energetikos infrastruktūros saugumą, gali prireikti kariuomenės paramos. Tai įrodo, koks svarbus ir reikšmingas yra šis žingsnis mūsų ateities labui.

Nors gyventojams garantuojama, kad jie nepajus jokių pokyčių, Baltijos šalys kurį laiką veiks vadinamuoju salos režimu. Tai yra laikinas iššūkis, kurį pasitinkame su pasididžiavimu ir ryžtu.

Esame pasirengę netikėtumams, kurie gali kilti iš teroristinės Rusijos pusės. Neabejojama, kad mūsų šalies politikos lyderių bei kitų specialistų valia ir tvirtumas nepalaužiami.

Pranešama, kad ypatingai saugosime tokius gyvybiškai svarbius objektus kaip pagrindinės elektrinės, jungtis, pagrindinės pastotės ir ypač Kruonį. Būtent tam gali tekti pasitelkti kariuomenę, kad užtikrintume visų mūsų saugumą ir ramybę.

Mes privalome ir būsime visapusiškai pasiruošę atremti bet kokias grėsmes. Tai yra mūsų pareiga ir garbė.

Infrastruktūra, kuri buvo reikalinga okupaciniam Rusijos BRELL žiedui, bus išardyta ir, jei ukrainiečiai paprašys, perduota Ukrainos energetikos infrastruktūrai atkurti. Šis solidarumo gestas parodo mūsų bendrą tikslą – laisvą ir nepriklausomą Europą.