Ruošiantis Rusijos antpuoliui – dienai „X“ – startavo dar viena internetinė platforma

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/ruosianti... 2024-08-07 18:12:00, skaitė 1107, komentavo 10

Ruošiantis Rusijos antpuoliui – dienai „X“ – startavo dar viena internetinė platforma

Dienai „X“ visada pasirengę Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento direktorius Virginijus Vitalijus Vilkelis ir Seimo narys, Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Rugpjūčio 5-ąją startavo nauja internetinė platforma svarbiospamokos.lt, kurioje visuomenei patogiu būdu pateikiama visa informacija apie galimybes įgyti neginkluoto pilietinio pasipriešinimo įgūdžių ir pasiruošti dienai „X“.

„Kiekvienas žmogus gali atrasti savo vietą valstybės gynyboje, nes tai – mūsų visų reikalas. Atspari ir gintis pasirengusi visuomenė yra rimtas atgrasymo signalas priešui bei viena iš kertinių valstybės gynybos grandžių. Džiugu, kad Lietuvos visuomenė kelia klausimą ne „ar“, o „kaip“. Į jį kiekvienas gyventojas atsakymą ras naujame internetiniame puslapyje“, - informavo Seimo narys, Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento direktorius Virginijus Vitalijus Vilkelis akcentuoja, kad „ukrainiečiai patyrė, ką reiškia mokytis priešui trypiant jų žemę ir kokia yra to kaina“.

„Mes galime ir privalome mokytis jau dabar“, - nurodė V. V. Vilkelis.

Pranešama, kad „pilietinio pasipriešinimo kursai piliečius moko dviem kryptimis: didina visuomenės atsparumą šiuolaikinėms grėsmėms (dezinformacija, propaganda, hibridinės ir kibernetinės grėsmės), suteikia žinių bei praktinių įgūdžių (pirmosios pagalbos, tinklų pynimo, asmens ir šeimos pasiruošimo krizinėms situacijoms ir kt.)“.

Keli susiję:

Lietuvos piliečiai, broliai ir sesės šauliai, visi kam rūpi, prašau, pasidalinkite šiuo post’u!

Privaloma išklausyti: esant tokiam kiekiui ginkluotų žmonių Lietuvoje, tai būtų labai gera atgrasymo priemonė

Žodis bybianosis prigijo, ar prigis žodis burnišangis?

bibia-01.jpg