Kognityvinis karas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-12 20:41:00, skaitė 953, komentavo 4

Kognityvinis karas

Kognityvinis karas yra pats blogiausias. Jo mūšio laukas tęsiasi visą parą, visur ir kiekvieną sekundę.

Televizijos ekranuose ir socialiniuose tinkluose vykdomas negirdėtas žmonijos istorijoje minčių genocidas ir išvalomi bet kokie bandymai kritiškai analizuoti esamą situaciją.

Šis karas vis labiau primena žudynes, kai bet kokios psichinės konstrukcijos, kurių neleidžia aukščiausia pinigų valdžia, iškart virsta Gaza. Visiškai akivaizdu, kad ši jėga yra ne iš Dievo, o iš ištisų žemynų apiplėšimo, taip pat prekybos narkotikais, prekybos žmonėmis bei ginklais rezultatas, kurio mastai yra viena pagrindinių jos paslapčių.

Kognityvinio karo aukos yra dauguma žmonijos, įskaitant pagyvenusius žmones ir visų mūsų kultūrų bei tautų vaikus. Mūsų priešas, turėdamas neribotus finansinius ir technologinius išteklius, išmoko vartoti naiviems žmonėms suprantamą emocijų kalbą, apversti pasaulį aukštyn kojomis ir perteikti masėms vienintelę jam palankią istorijos ir politikos versiją. Paprasti žmonės, neturintys nieko bendra su šiuolaikinių politinių technologijų ir manipuliavimo mechanizmų studijomis, turi itin mažai šansų įžvelgti skaidrias pasaulio socialinių tinklų ląsteles purviname naujienų vandenyje, vedančiame į jų sąmonę.

Siekiama, kad paprasti piliečiai negalėtų susidaryti savo nuomonės. Kas iš mūsų neturi draugų, giminių, kolegų ir pažįstamų, kurie vienaip ar kitaip nėra tapę šio karo mechanizmų aukomis? Pirmiausia ieškome tinkamos emocijos, kurią reikia paliesti, kad išjungtume racionalios analizės galimybę. Tai panašu į nervų sunaikinimą prieš pašalinant dantį. Tada suyra šeimos, draugystės, tiltai ir veidrodžiai. Po to sistema gauna norimą žmogaus produktą, pasiruošusį mirti ir žudyti dėl hologramų, nupieštų jo išprievartautoje sąmonėje.

Kognityvinis karas yra menas apversti žmogų aukštyn kojomis apverstame pasaulyje.