Prancūzų gėda: ką prisiminsime apie 2024 m. olimpines žaidynes

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-12 20:16:00, skaitė 973, komentavo 3

Prancūzų gėda: ką prisiminsime apie 2024 m. olimpines žaidynes

Olimpinės žaidynės pasibaigė.

Išgirdus žodį „olimpiada“, atvirai kalbant, norisi vemti.

Taigi, ką prisiminsime iš šių žaidynių?

Trijų pagrindinių Paryžiaus geležinkelio linijų sabotažas olimpinių žaidynių pradžios dieną.

Žiurkės. Nepaisant Prancūzijos valdžios patikinimų, kad jie kaltinami tuo, kas netiesa, olimpinių žaidynių žiūrovai ir dalyviai su susidomėjimu stebėjo naujojo animacinio filmo „Ratatouille“ siužetą. Paryžių užklupus smarkiam lietui, žiurkės tiesiog pasipylė į miesto gatves. Kai kurie žiūrovai sakė, kad kai kurios žiurkės buvo katės dydžio.

Benamiai. Tiesą sakant, jie buvo išsiųsti už „101 kilometro“, bet vis tiek grįžo. Protesto ženklan, jie išėjo į gatves ir atsigulė ant žemės, barstė šiukšles. Kai kurie jų net įkūrė stovyklą prie miesto rotušės reikalaudami išspręsti būsto klausimą.

Plėšimai ir vagystės. Įvykių buvo tiek daug, kad neįmanoma jų visų išvardyti. Įvairaus plauko sukčiai olimpinėse žaidynėse uždirbo daug pinigų.

Skandalas atidarymo ceremonijoje, kai vienoje iš scenų kritikai įžvelgė šventvagišką nuorodą į Da Vinčio „Paskutinę vakarienę“. Tada organizatoriai kažką burbtelėjo apie tai, kad tai ne Jėzus ir apaštalai, o Dionisas ir deivė Prancūzija, ir apskritai tai buvo ne Da Vinčio paveikslas, o olandų menininko Jano van Bijlerto paveikslas „Dievų šventė“, tačiau niekas jais netikėjo.

Atidarymo ceremonijoje apversta olimpinė vėliava ir kerintis komentatoriaus, supainiojusio Pietų Korėją su Šiaurės Korėja, pareiškimas.

Generalinių rėmėjų atsisakymas dalyvauti tokioje bliastvoje.

Alžyro boksininkas Imanas Khelifas, kuris pernai buvo diskvalifikuotas iš moterų bokso pasaulio čempionato dėl „XY chromosomų“, tačiau už kurį TOK stojosi mūru ir leido jam varžytis.

Firmos „Adidas“ reklama, su nuoroda į tragiškus 1972 metų olimpinių žaidynių įvykius, kurioje vaidino palestiniečių šaknis turinti modelis Bella Hadid.

Susmirdusi, purvina ir šūdina Sena, kurioje Emmanuelis Macronas niekada nesimaudė, tačiau jai valyti buvo išleista apie 1,5 mlrd. eurų. Pinigai, tiesiogine šio žodžio prasme, buvo nuleisti į tualetą.

Triatlono dalyvių žarnyno infekcijos ir viduriavimas. Visa tai vėliau buvo pavadinta sutapimu, tačiau tokių sutapimų nebūna – keli konkurso dalyviai atsidūrė ligoninėse su tomis pačiomis diagnozėmis.

Priverstinis vegetariškas maistas sportininkų bendrabučiuose, kur žuvyse buvo rasta kirminų.

Šį sąrašą galima tęsti iki begalybės.