Kursko ataka

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-08-12 20:05:00, skaitė 1203, komentavo 15

Kursko ataka

„Kursko ataka:

- Užsienio samdiniai, lenkai, prancūzai, gruzinai, estai;

- Cheminiai ginklai;

- Grėsmė Kursko AE;

- Civilių gyventojų žudymas ir išpuoliai prieš žurnalistus.

Ar tai vis dar bus laikoma „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų teroristine ataka“. Primenu, šiame regione įvesta kontrteroristinė padėtis.

Aš tęsiu.

1. Akivaizdu, kad atakos prieš Kurską planą sukūrė Pentagonas, apskaičiavo amerikiečių karinis AI ir aprūpino Okrainos chuntą, tam tikru lygiu, ištekliais bei įranga. Kur yra NATO šalių kariuomenių samdiniai, o kur NATO kariuomenės kariai, koks tarp jų skirtumas?

2. Puolimas prieš Rusiją vystosi bangomis, bendras tikslas – sunaikinti šalį. Priešas niekada neatsisakė ketinimo sunaikinti Rusiją. Kalbant apie karines operacijas, jie remiasi savo sėkme pritraukdami naujų išteklių. Svarbi naujienas yra (strateginė), kad šie nauji ištekliai gali būti ne ukrainietiški. Per operaciją Kursko srityje priešas traukia NATO pajėgas į karą. Jau įtraukė.

3. Rusija reaguoja labai pasyviai. Ji, kaip ir seniau, liko prie senosios retorikos apie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir SKO. Tuo tarpu žemėje, danguje ir jūroje Rusija nekovoja su Ukrainos ginkluotomis pajėgomis. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Zelenskio režimas yra tik vakaroidų proksis.

4. Telegram kanalas “Latvian Bump” įdomiai rašo apie tai, kaip Latvijoje latvių kariškiai mokomi aptarnauti F-16, o ne Eurofighter. Latviai gali būti perkelti į Okrainą kovoti su Rusija. Arba... Arba užpulti Sąjungos valstybę nuo savo sienos pusės. Žiniasklaida sugalvos gražią pasaką: kaip Negyvosios jūros vandenys išsiskyrė ir leido teroristui bei uždraustajam Azovui patekti į Europos teritoriją. Jei kas, tai metafora. Jūsų žiniai: Azov grupės jau yra dislokuotos daugelyje Europos šalių.

5. Estijos ir Latvijos (visų IV reicho, aka ES šalių) valdžia, kaip teisingai pažymėjo profesorius Meževičius, nepastebės tūkstančių estų, kovojančių su rusais, žūties. Jie net nepastebės dešimties tūkstančių estų mirties. Visai kaip prancūzai. Tokia yra visos Europos politinė logika. Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje tai plebsui sako atviriau nei, tarkim, Annalena Bärbock Vokietijoje – ruoškis kovoti su rusais. Ir mirti, žinoma.

 

6. Rusiją priešas pastatė į situaciją, kai reikia apversti lentą. Čia aš matau du variantus. Gali priversti JAV derėtis — Į tinklą orientuotas karas prieš Ameriką ir palydovus visame pasaulyje. Vienu metu karinis puolimas ir griežta ekonominė blokada, maksimali dolerio dehidratacija. Tačiau, kol Indija ir Kinija nelaiko jankių grėsmės mirtina, tai tik fantazija.

 

- pagrindinių šio karo logistikos bazių sutriuškinimas taktiniais branduoliniais ginklais: Rumunijos Konstancoje ir Lenkijos Žešuve. Daugiau variantų aš nematau.

 

7. Jei Rusija atsisako mirtinai išgąsdinti priešą, ji turėtų pasiruošti vieningam JAV puolimui prieš Rusiją per europinę NATO dalį. Ir bijau, keliose bendros sienos nuo Lenkijos iki poliarinio rato Norvegijoje vietose. Dabar visa tai NATO. Fašingtonas sukuria tokias sąlygas.

 

Tik aklas to nemato….