Jolanta Blažytė. Hibridinės ir nehibridinės atakos

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://infa.lt/111215/jolanta... 2024-08-13 15:18:00, skaitė 1116, komentavo 3

Jolanta Blažytė. Hibridinės ir nehibridinės atakos

Praėjęs savaitgalis Lietuvoje buvo labai neramus… Ne, uraganai šį kartą nesiautėjo, tačiau čia įvykusios kelios privačios muštynės triukšmo įnešė daugiau, nei nuo stipraus vėjo plyštantys stogai.

Pirmiausia, susikibo du „teisingos tiesos“ mohikanai: Skirmantas Malinauskas ir Andrius Tapinas. Pirmasis Andriui per kuprą tvojo Skirmantas. Tiesa, smūgiui buvo panaudotos ne kokios nors prie tvarto stovėjusios šakės ar nuo stogo nuplėšta skarda, bet labai rimti kaltinimai.

Mohikanų dvikovos metu sužinojome, kad A. Tapinas, norėdamas „papigiai“ nusipirkti Contribee verslą, vykdė spaudimą įmonės savininkams. Dar sužinojome, kad buvęs Contribee vadovas sau persivedė Blue/ Yellow pinigus – tuos pačius, kuriuos surinko žmonės, „nepavargę būti Ukraina“.

Mūšis tik prasideda, laukime tęsinio…

Bet tai dar ne visos „gavimo į kuprą“ istorijos.

Į kuprą praėjusį savaitgalį gavo ir dar vienas „teisingos tiesos“ nešėjas, agresyvus kitaminčių puldinėtojas bei save komunikacijos specialistu vadinantis tūlas Alkas Paltarokas.

Tik pastarasis gavo taip, kaip ir pridera gauti tikram „kovotojui už tiesą“ – piktas kaimietis tvojo šakėmis, ups ramentu, per komunikacijos specialisto kuprą, sulinkusią nuo sunkios „teisingos tiesos“ naštos.

https://www.facebook.com/share/v/GHvXPE79EBkgva7o/

Pats komunikacijos specialistas teigia, kad šis prieš jį organizuotas išpuolis buvo ne kas kita, o hibridinė ataka, apie kurią net buvo perspėjęs pats NATO blokas.

Suprask, Kremlius ilgai ir slaptai rengė šią į komunikacijos specialistą Alką Paltaroką nukreiptą ataką – mat Alkas Paltarokas yra ne šiaip sau Paltarokas, bet karo nusikaltimus viešinantis kovotojas už tiesą. Kodėl Kremlius, kaip pagrindinį susidorojimo su Paltaroku instrumentą, parinko paprastą neįgaliųjų ramentą, ekspertai dar neišsiaiškino.

Tuo tarpu patys „kaimiečiai“ į Paltaroką nukreiptą ataką aiškina kur kas paprasčiau:

„Į kaimo šventę atvyko girtas Paltarokas, prie visų kabinėjosi, aiškino, kaip reikia gyventi, švaistėsi peiliu ar net suoliuku ir galiausiai pats pradėjo muštynes. Todėl vienas neapsikentęs kaimo „vyriokas“ ir užvažiavo ramentu per Paltaroko kuprą.

Naujienų portalui lrytas.lt Palomenės kultūros centro direktorė Virginija Kudaševičienė pasakojo, kad apie šį įvykį ji kalbėjosi su keletu renginyje dirbusių ir dalyvavusių asmenų, kurie teigė, jog konfliktas įsiplieskė žodinis, o agresyvių veiksmų pirmasis ėmėsi A.Paltarokas.

„Žinau tiek, kiek aš susisiekiau su ten buvusiais ir dirbusiais žmonėmis, kurie ten buvo ir matė kas ir kaip pradėjo. Visų pirma, Alkui nereikėjo būti girtam ir nereikėjo vaidinti prieš vietinius. Tuomet būtų išvengta konflikto.

Jie apsižodžiavo, jis buvo išgėręs ir jis pirmas kirto vienam gyventojui, kuris sėdėjo netoliese. Tada moteriškė jį nustūmė, bet jisai išslydo, prilėkė prie kito ir prakirto antakį. Tas žmogus susikniaubė, visa ranka buvo kruvina.

Šalia sėdėjo nukentėjusio brolis, kuris kirto ramentu Alkui, bet jisai išsitraukė peilį ir pradėjo juo grasinti visiems. Po to paėmė suoliuką, norėjo juo kirsti, bet jis buvo iš jo atimtas“, – lrytas.lt pasakojo V. Kudaševičienė.”

Taigi, kol kas tiek. Ir apie “teisingiausių teisuolių” dvikovą ir apie Kremliaus hibridinę ataką, nukreiptą prieš teisuolių teisuolį Alką Paltaroką.

Na, o mums visiems reikia nedelsiant apsispręsti, kas kokį FB rėmelį kabinamės ir ką palaikome: Ar Skirmantą ar Andrių? Ar Paltaroką ar Palomenės kaimą?

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.