Ana Selčinskienė stiprins Lietuvos pokyčių jėgos šaltinį

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/ana-selci... 2024-08-18 14:24:00, skaitė 1051, komentavo 1

Ana Selčinskienė stiprins Lietuvos pokyčių jėgos šaltinį

Ana Selčinskienė.

Įvykus Viešojo valdymo agentūros vadovo konkursui ir gavus Specialiųjų tyrimų tarnybos tinkamumo išvadas, siūloma nuo š. m. rugsėjo 23 d. Viešojo valdymo agentūros direktore skirti Aną Selčinskienę. Šiam siūlymui dar turės pritarti Vyriausybė.

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė su aiškia vizija ir didžiuliu pasiryžimu akcentuoja Viešojo valdymo agentūros vadovo misiją – ne mažiau nei revoliucinius pokyčius mūsų šalies viešojo valdymo ir valstybės tarnybos sistemoje.

Tai nėra paprasti uždaviniai, tai – aukščiausios svarbos tikslai, kurių centre – kokybinė transformacija. Siekis – naujos, modernios, efektyvios ir skaidrios valstybės tarnybos sukūrimas. Tai šansas įgyvendinti valstybės tarnybos reformą, kuri taps naujos kartos viešojo sektoriaus pavyzdžiu.

Ši reforma ne tik atvers naujas galimybes, bet ir įkvėps visuomenę patikėti valstybės tarnautojais kaip inovatyviais, dinamiškais ir progresyviais visuomenės tarnais.

Viešojo valdymo agentūra yra pokyčių institucija, kuriai per Valstybės pažangos strategijoje numatytų viešojo valdymo tikslų įgyvendinimą tenka esminis vaidmuo kuriant ilgalaikę vertę valstybei ir kiekvienam jos piliečiui.

A. Selčinskienė šiuo metu užima Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerės pareigas.