Lietuva savo ryžtinga lyderyste ir spindinčiu pavyzdžiu yra pajėgi įkvėpti ir sutelkti Vakarų demokratijas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/lietuva-s... 2024-08-18 14:48:00, skaitė 1096, komentavo 2

Lietuva savo ryžtinga lyderyste ir spindinčiu pavyzdžiu yra pajėgi įkvėpti ir sutelkti Vakarų demokratijas

Seimo narės Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė skelbia, kad Lietuvos pozicija tarptautinėje sistemoje lemia šalies saugumą.

Pranešama, kad Lietuva yra aktyvi ir patikima euroatlantinės bendruomenės narė, puoselėja patikimus ir abipusiškai naudingus santykius su įvairiais regiono ir globaliais partneriais.

Atskleidžiama, kad Lietuvos narystė NATO ir įsitvirtinimas kitose euroatlantinėse struktūrose bei kritinėse globaliose vertės grandinėse daro ją svarbią jos partneriams ir visam pasauliui, ir šis statusas yra savaiminis šalies saugumo šaltinis.

Kartu Lietuva išmintingai valdo savo išorines priklausomybes: valstybė turi reikiamus nacionalinius gynybos pajėgumus, yra nepriklausoma energetiškai ir vykdo tvarią viešųjų finansų politiką. Tai leidžia valstybei atlaikyti bet kokį sukrėtimą trumpuoju laikotarpiu ir dar labiau sustiprina partnerių įsipareigojimą paremti mūsų valstybę ištikus krizei.

Lietuvos piliečiai pasižymi dideliu psichologiniu atsparumu ir mobilizacijos
pajėgumais.

Lietuva su didžiuliu ryžtu ir pasididžiavimu gali kryptingai remti savo partnerius, siekiančius atnaujinti ir stiprinti vertybėmis grįstą tarptautinę tvarką. ES ir NATO gyvybingumas yra neatsiejamas nuo mūsų šalies stiprybės ir įsipareigojimų.

Lietuva savo ryžtinga lyderyste ir spindinčiu pavyzdžiu yra pajėgi įkvėpti ir sutelkti Vakarų demokratijas į bendrą sąjungą, pasirengusią veikti drąsiai, vieningai ir tvirtai vardan taikos, laisvės ir pasaulio stabilumo.

Primenama, kad Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 d.