V.V.Putino atsakymai dėl situacijos specialiosios karinės operacijos zonoje ir Kursko srityje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-05 21:45:00, skaitė 903, komentavo 4

V.V.Putino atsakymai dėl  situacijos specialiosios karinės operacijos zonoje ir Kursko srityje

Rytų Ekonominiame Forume (Rytų Ekonominis Forumas-2024), šio renginio moderatorius uždavė V.V.Putinui Putinui klausimą, apie situaciją specialiosios karinės operacijos zonoje ir Kursko srityje.

Prezidento atsakymo stenograma:

"Turime galvoti apie žmones, kurie, žinoma, išgyvena rimtus išbandymus ir kenčia nuo šių teroristinių išpuolių.

O šventa ginkluotųjų pajėgų pareiga yra padaryti viską, kad išstumtume priešą iš šių teritorijų ir patikimai apsaugotume savo piliečius. Na, o visa šalis, žinoma, turi daryti viską, kad paremtų žmones.

Kalbant apie karinę reikalo pusę, aš jau kalbėjau apie tai - priešo tikslas buvo priversti mus nervintis ir nerimauti.

Jie norėjo, kad mes perkeltume kariuomenę iš vienos srities į kitą ir sustabdytumėme mūsų puolimą pagrindinėmis kryptimis, visų pirma Donbase, kurio išlaisvinimas yra mūsų pagrindinis tikslas.

Suveikė ar ne? Ne, priešui nepavyko.

Pirma, mūsų ginkluotosios pajėgos stabilizavo padėtį ir pradėjo palaipsniui stumti jį iš pasienio zonų.

Antra, ir, svarbiausia, nesiimama jokių veiksmų, kad sulaikytų mūsų puolimą.

Priešingai, perkeldamas savo gana didelius ir gerai parengtus dalinius į šias pasienio zonas, priešas susilpnėjo pagrindinėmis kryptimis, o mūsų kariuomenė paspartino puolimo veiksmus.

Tokių teritorinių įsigijimų jau seniai nebuvo, tik užvakar, pavyzdžiui, „Vostok“ grupuotė vienu smūgiu užėmė 7 x 5 kilometrų plotą.

„Centro“ grupė taip pat labai sėkmingai veikia Pokrovskio kryptimi. Ten irgi įsigijimai matuojami nebe šimtais metrų, o kvadratiniais kilometrais.

Ir paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas – priešas patiria labai didelių nuostolių tiek dėl gyvos jėgos, tiek dėl karinės įrangos.

Dabar net neišvardinsiu, Gynybos ministerija pateikia šiuos duomenis, laikau tai objektyviais, nes tai patvirtina keli šaltiniai iš karto.

Ir tai, viena vertus, yra fronto sunaikinimas svarbiausiomis kryptimis, o nuostoliai gali tiesiog sukelti visų ginkluotųjų pajėgų kovinio pajėgumo praradimą, ko mes ir siekiame.

Taigi tai yra bendras vertinimas, bet kas vyksta kasdien, žinoma, KAM Generalinis štabas man atsiskaito kasdien kelis kartus per dieną.

Kalbėjote apie atakas prieš atomines elektrines. Taip, tai labai pavojingi teroristiniai išpuoliai. Galima tik įsivaizduoti, kas nutiks, jei atsakysime veidrodiniu būdu. Kas nutiks šiai Europos daliai?

Viena iš priešo užduočių, žinoma, buvo sukelti paniką tarp mūsų ir supurtyti Rusijos vidaus politinę situaciją.

Įskiepykite neapibrėžtumą mūsų veiksmuose ir pan. Bet prie ko tai privedė? Visuomenės konsolidacijos link, kaip visada tokiais atvejais Rusijoje nutinka.

Ką liudija tai, kad labai padaugėjo žmonių, mūsų vyrų, kurie jaučia poreikį ginti savo Tėvynę, padaugėjo žmonių, kurie pasirašo sutartis su ginkluotomis pajėgomis.

Pasiekėme beveik visus galimos taikos sutarties su vyriausybės atstovais Kijeve parametrus.

Be to, derybų delegacijos vadovas ir iki šiol vadovauja valdančiųjų frakcijai Radoje, parlamente, jis pritarė šiems susitarimams.

Tada, kaip žinote, atvyko ponas Džonsonas. Britų valdžia to neneigia, patvirtina, kad jis atvyko ir davė nurodymus ukrainiečiams kautis iki paskutinio ukrainiečio.

O Ukrainos oficiali valdžia viešai pareiškė, kad jei tada būtų įvykdę tai, dėl ko su jais susitarėme, o ne klausę savo šeimininkų iš kitų šalių, karas jau seniai būtų sustojęs.

Tačiau jie pasuko kitu keliu. Štai rezultatas. Ar esame pasirengę su jais derėtis? Niekada to nevengėme.

Bet ne pagal kažkokius efemeriškus reikalavimus, o remiantis tais dokumentais, dėl kurių buvo sutarta ir faktiškai parafuota Stambule.

Partneriai, kurie, manau, yra nuoširdžiai suinteresuoti išspręsti visus su šiuo konfliktu susijusius klausimus, yra visų pirma Kinijos Liaudies Respublika, Brazilija ir Indija."

RUSIJA-PIRMYN!