Vilniaus maratono dalyviai laimėjo ne tik "RIMI" medalius, bet ir radioaktyvių Černobilio smalkių

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-08 23:31:00, skaitė 1153, komentavo 6

Vilniaus maratono dalyviai laimėjo ne tik

Visą savaitę Lietuvos meterologijos centras siuntė perspėjimus Lietuvos gyventojams apie "padidintą dulkių kiekį" ir ragino seneliams bei vaikams neiti į lauką.

Šeštadienį Lietuvos mobiliojo tinklo naudotojai į savo telefonus gavo "ekstremalaus pavojaus" žinutes, neva, Lietuvoje kritiška oro kokybė ir degėsių kvapas dėl Breste, baltarusijoje degančių durpynų... Bet, ne tamsūs viduramžių laikai – pasiskambinę pažįstamiems ar giminaičiams Baltarusijoje aktyvesni lietuviai jau po penkių minučių žinojo, kad jokie durpynai Baltarusijoje nei šią nei praeitą savaitę nedegė ir nedega.

Tuomet apie kokius gaisrus mus prieš pat Vilniaus maratoną perspėjo mūsų rūpestingieji valdiški gelbėtojai?

Pasirodo iš tikrųjų dega. Tik ne Baltarusijoje, o Ukrainoje. Ir ne durpynai, o iki šiol radiacija užteršti miškai Černobylio apylinkėse.

 

Kadangi dėl suprantamų priežasčių Ukrainoje nėra kam tokių gaisrų gesinti, dūmai ir gaisro pakelti radioaktyvių dulkių debesys antra savaitė skrenda ten, kur pučia vėjai. Ir šiuokart vėjai pasuko link Lietuvos...

Sveikinu visus Vilniaus maratono dalyvius, įveikusius varžybų trasą ir smagiai praleidusius pusdienį atvirame ore, intensyviai siurbiant į savo plaučius radiaciniais pagardais prisotintą orą.

Sveikinu visus Lietuvos gyventojus, kuriuos net mirtino pavojaus akivaizdoje – iki pat paskutinės akimirkos durnins už mūsų pinigus išlaikomos "civilinė saugos tarnybos".

Ir po velnių! Kur mano nemokamos jodo tabletės?!