Bolševizmas teorijoje ir praktikoje

Autorius: National Socialist Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-09 00:01:00, skaitė 884, komentavo 13

Bolševizmas teorijoje ir praktikoje

Josefas Gebelsas

1936 m. rugsėjo 10 d. Niurnberge pasakyta kalba

Aštuntajame nacionalsocialistų partijos suvažiavime

 

 „Leninas, bolševikų revoliucijos pradininkas, atvirai pareiškė, kad melas ne tik pateisinamas, bet ir pasirodė esąs veiksmingiausia bolševikų kovos priemonė.“

Josefas Gebelsas, Niurnbergas, 1936 m. rugsėjo mėn.

 

Mano Fiureri!

Jūsų Ekscelencijos!

Mano garbingi svečiai!

Kolegos nacionalsocialistų partijos nariai!

Tai, kad bolševizmo fenomenas, kuriam atstovauja K. Markso teorija ir kurį praktiškai įgyvendino Rusijos sovietų valstybė, vis dar sulaukia Vakarų Europos politinių sluoksnių dėmesio kaip teorinis reiškinys ir politinė realybė, į kurią civilizuotiems žmonėms reikėtų atsižvelgti ne tik intelektualiai, bet ir politiškai, rodo, kad labai trūksta supratimo apie tarptautinio bolševizmo prigimtį ir pagrindinę struktūrą. Tai, kas vadinama bolševizmu, neturi nieko bendra su tuo, ką mes paprastai suprantame kaip „idėjas“ ir „pasaulėžiūrą“. Tai ne kas kita, kaip patologinė ir nusikalstama beprotybė, akivaizdžiai sugalvota žydų ir vadovaujama žydų, kurios tikslas - sunaikinti civilizuotas Europos tautas ir sukurti žydų tarptautinį pasaulinį režimą, pavergsiantį visas tautas.

Bolševizmas galėjo atsirasti tik žydų smegenyse, ir tik sterilus didmiesčio asfaltas sudarė sąlygas šiam dalykui augti ir plisti. Jį galėjo priimti tik ta žmonijos rūšis, kurią morališkai ir ekonomiškai sugriovė karas ir po jo kilusi ekonominė krizė. Tokiems žmonėms jis buvo paleistas ir jiems priimtinas, nes jo nusikalstama ir beprotiška doktrina jiems patiko.

Nors tai ir nereikalinga, čia galima dar kartą pabrėžti, kad mes, nacionalsocialistai, nuo pat pirmos savo politinės veiklos valandos iki dabar negailestingai kovodami su pasauliniu pavojumi, negynėme antisocialistinių ar net prokapitalistinių interesų. Mūsų kova su bolševizmu yra kova ne prieš, o už socializmą. Mūsų pozicija išaugo iš gilaus įsitikinimo, kad tikras ir autentiškas socializmas gali būti įgyvendintas tik tuo atveju, jei bus atsikratyta žemiausios ir blogiausiai gimusios jo atžalos - žydiškojo bolševizmo. Kovą su bolševizmu iki sėkmingo rezultato gali vesti tik tauta, kuri rado naują savo liaudies gyvenimo struktūrą, atitinkančią dinamiškas XX a. vertybes ir standartus: socialistinę struktūrą nacionaline forma.

Visų tautų buržuazinė vidurinioji klasė pasirodė esanti bejėgė kovoti su bolševizmu ir netinkama kovai su juo. Jie dar net neįgijo aiškaus supratimo apie principus, kurie įkvepia bolševizmą ir jam vadovauja. Joms trūksta dvasinių savybių, principingos sąžinės, politinio tikėjimo ir moralinės charakterio stiprybės, kurios vienintelės įgalintų jas jam pasipriešinti. Tačiau jiems ne tik trūksta reikiamos įžvalgos - jie net bando eiti į kompromisus su bolševizmu, kai tik pasitaiko proga, kad „užkirstų kelią dar didesniam blogiui“. Tačiau kiekvienas paktas, kurį buržuazinis pasaulis sudaro su radikaliuoju bolševizmu, galiausiai veda į bolševizmo pergalę prieš buržuazinį pasaulį, nes pagal prigimtinį dėsnį stipresnis visada nugali silpnesnį.

Bolševizmas turi bent vieną labai aiškų pranašumą prieš visas kitas politinę valdžią turinčias grupes, išskyrus tas, kurios susiduria su absoliučiu ir atviru pasipriešinimu. Jis beatodairiškai mobilizuoja žemesniuosius žmonijos sluoksnius, kurie egzistuoja tarp kiekvienos tautos nuopuolių ir priešinasi valstybei bei ją palaikančioms idėjoms. Tai žemiausių tautos instinktų organizacija, siekianti sunaikinti visus produktyvius ir vertingus rasės elementus. Paprastai ji užvaldo politinę valdžią turinčią grupę, kuri remiasi brutalia mažuma ir kuri atgrasoma, kad galutinio politinio tikslo pasiektų nesąžininga ir nusikalstama taktika.

Tačiau bolševikų pasirengimo taktiniams kompromisams negalima suprasti kaip noro eiti į kompromisus, kiek tai susiję su jų principais. Iš esmės bolševizmas nežino jokių kompromisų. Jei jis ir eina į kompromisą, tai tik dėl vienos priežasties, t. y. kad pasinaudotų juo kaip priemone neribotai valdžiai užgrobti. Įgijęs valdžią, jis nedvejodamas perpjauna gerkles tiems, kurie padėjo jam įgyti valdžią. Nelabai viliojanti perspektyva tiems kai kurių Vakarų Europos valstybių buržuaziniams politikams, kurie vis dar tiki, kad iš bolševizmo žiežirbų gali atimti prijaukintas Populiarusis frontas.

Bolševizmas yra žemesniųjų diktatūra. Ji užgrobia valdžią melu, išlaiko valdžią jėga. Kad galėtum su ja kovoti, turi ją gerai pažinti ir būti įsigilinęs į giliausias jos paslaptis. Jai išnaikinti reikia sutelkti vertesnes tautos jėgas, nes ji organizuoja viską, ką galima pavadinti antirasistinėmis tautos jėgomis.

Ypač yra viena sritis, kurioje bolševizmas parodė savo meistriškumą, t. y. neigiamos propagandos sritis. Jis įsitvirtina tarp tautų pasitelkdamas melą ir veidmainystę. Ja siekiama pateikti iškreiptą šios politinės beprotybės prigimties ir vidinės formos vaizdą. Leninas, bolševikinės revoliucijos tėvas, atvirai pareiškė. kad melas ne tik pateisinamas, bet ir pasirodė esąs veiksmingiausia bolševikinės kovos priemonė. Šopenhaueris yra pasakęs, kad žydai yra melo meistrai, todėl nenuostabu, kad bolševizmas ir žydija čia susitinka artimoje giminystėje. Žydų bolševizmas yra praeities meistras manipuliacijų melu srityje. Padorius ir teisingus žmones šis metodas taip apstulbina, kad jie nepajėgia pasiūlyti vidinio pasipriešinimo. Būtent to ir siekė žydų bolševikai. Jie spėlioja, kad vidutinis teisingas žmogus nesugeba įsivaizduoti, jog įmanoma meluoti taip įžūliai ir įžūliai, kaip jie meluoja.

Taip meluoti galima. Bolševizmas parodė, kad tai įmanoma, ir jam pavyko nustebinti ir įtikinti daugybę neįtarių žmonių.

Pagal pačią bolševizmo prigimtį jo propaganda yra tarptautinė ir agresyvi. Ja siekiama radikalizuoti visas pasaulio tautas, kad būtų įvesta anarchija ir bolševizmas. Ji disponuoja milžiniškomis lėšų atsargomis, kurios yra neribotos, nes bolševikų diktatoriai be skrupulų marina badu visą Rusijos liaudį, kad galėtų išleisti pinigus šiam tikslui. Tokia propaganda ypač klastinga užjūrio šalims, nes ją remia tų šalių komunistų partijos, t. y. atitinkami užsienio Kominterno skyriai. Už Rusijos ribų esančios komunistų partijos yra ne kas kita, kaip užsienio Kominterno legionai. Jų remiamas bolševizmas organizuoja ir rengia išradingus tarptautinio maišto planus, kuriuos labai sunku užpulti, nes jų šaknys glūdi atitinkamų tautų politiniame ir nacionaliniame gyvenime. Kaip didžiausią pavojų valstybei reikia vertinti tai, kad ji leidžia egzistuoti vidaus partijai, kuri gauna nurodymus iš svetimos šalies valdžios. Patirtis rodo, kad šalys, kuriose egzistuoja stipri komunistų partija, daugiau ar mažiau paklūsta Stalino diktatui vidaus, socialinės ekonominės, karinės ir užsienio politikos atžvilgiu. Sudarydama sutartį, viena iš Vakarų Europos didžiųjų valstybių, pavyzdžiui, pirmiausia turėjo pateikti prašymą, kad jos teritorijoje egzistuojančiai komunistų partijai iš Maskvos būtų įsakyta liautis kenkus kariuomenei ir vetavus kreditus kariniams tikslams.

Komunistų skyriams įvairiose šalyse įsakyta rengti ir vykdyti bolševikinę revoliuciją. Jie aprūpinami gausiomis lėšomis, kurių niekur kitur nėra, kad galėtų vykdyti šią išradingą propagandą, kurios pavyzdį sukūrė Maskva. Ši propaganda turi tik vieną tikslą ir paskirtį. Ja siekiama apgauti kitas tautas dėl tikrosios bolševizmo prigimties ir užkirsti kelią faktų nutekėjimui iš Sovietų Rusijos arba juos suklastoti, kad jie prarastų savo, kaip patikimos žinios, vertę. Tokia politika vykdoma dėl to, kad Sovietų Sąjunga negali leisti, jog tiesa apie jos vidaus sąlygas būtų žinoma, ypač Vakarų Europoje, kurioje gyvena labiau civilizuoti ir protingi piliečiai. Bolševizmo teorijos nuodai gali būti viliojantys ir viliojantys, bet bolševizmas praktikoje yra baisus ir keliantis siaubą. Jo kelią žymi kalnai skeletų. Kraujo ir ašarų vandenynas užlieja tą nelaimingą traktą. Žmogaus gyvybė prarado bet kokią vertę. Terorizmas, žudynės, žvėriškumas - tai bruožai, būdingi kiekvienai bolševikinei revoliucijai, nesvarbu, ar ji būtų sėkminga, kaip Rusijoje, ar nesėkminga ir nuslopinta, kaip Vengrijoje, Bavarijoje, Rūro srityje ir Berlyne, ar vis dar kovotų dėl valdžios, kaip šiandien Ispanijoje.

Kai bolševizmas įgyja kontrolę, jis nustoja rūpintis prieštaravimais tarp teorijos ir praktikos: Tada valdžią perima ginklai ir kulkosvaidžiai. Tačiau visur kitur, už savo teritorijos ribų, jis pasitelkia savo sudėtingą propagandos mašiną, kad apgautų pasaulį dėl savo tikrosios prigimties. Europos buržuazija neturi nė menkiausio supratimo, kaip šie faktai veikia. Jie bando apeiti sprendimą, vis kartodami tą pačią frazę, kad niekas neturėtų kištis į svetimos šalies vidaus reikalus. Tačiau tai, kas yra tikrovė Rusijoje, dėl ko kovojama ir prieš ką kovojama Ispanijoje ir kas lemtingai artėja kitose Europos šalyse, liečia visą pasaulį. Tai jau nebe problema, kurią gali išspręsti ideologiniai teoretikai, o rimtas viso pasaulio valstybininkų reikalas. Jie turės spręsti šią problemą, jei nenori prisiimti atsakomybės už būsimą raidą, kuri dėl jų aplaidumo įstums Europą į didžiausią krizę ir galiausiai į pražūtį Bolševizmo problema, su kuria šiandien susiduria Europa, yra klausimas, būti ar nebūti. Žmonių sielos čia ir dabar yra vienoje ar kitoje pusėje. Reikės apsispręsti tam tikros pusės naudai - prieš bolševizmą ar už jį - ir prisiimti visas pasekmes.

Reikia išspręsti dar vieną problemą. Žydų vaidmens bolševizmo atžvilgiu problema. Tik Vokietijoje apie tai galima atvirai kalbėti, nes bet kurioje kitoje šalyje būtų pavojinga, kaip ir Vokietijoje prieš daugelį metų, net paminėti žydų bendruomenę. Gali būti 110 abejonių, kad žydai yra bolševizmo kūrėjai ir kad būtent jie jam atstovauja. Senoji vadovaujanti klasė Rusijoje buvo taip visiškai sunaikinta, kad neliko jokios kitos vadovaujančios grupės, išskyrus žydus. Todėl kiekvienas konfliktas bolševizmo viduje yra daugiau ar mažiau šeimyninis konfliktas tarp žydų. Neseniai Maskvoje įvykdytos egzekucijos, t. y. žydų vykdomas žydų šaudymas, gali būti suprantamas tik dėl valdžios troškulio ir pasiryžimo sunaikinti visus oponentus motyvų. Įsitikinimas, kad žydai visada puikiai sutaria tarpusavyje, yra plačiai paplitusi klaida. Jie gyvena vienybėje tik tada, kai sudaro mažumą, kurią kontroliuoja ir kuriai grasina didelė tautinė dauguma. Dabartinėje Rusijoje taip nebėra. Žydams pasiekus valdžią - kaip išimtinai Rusijoje - vėl prasideda senoji žydų priešprieša, kuri buvo sustabdyta dėl jų rasei gresiančio pavojaus.

Bolševizmo idėja, t. y. idėja be skrupulų griauti ir naikinti padorumą bei kultūrą siekiant velniško tikslo - sunaikinti tautas, galėjo gimti tik žydų smegenyse, kaip ir bolševizmo praktika su visu siaubingu žiaurumu įmanoma tik žydams manipuliuojant. Pagal savo prigimtį šie žydai nerodo savo veidų viešai. Jie veikia pogrindyje, o Vakarų Europoje stengiasi neigti, kad turi ką nors bendra su bolševizmu. Taip jie elgėsi visada ir elgsis ateityje.

Tačiau mes juos suradome ir, dar daugiau, esame vieninteliai žmonės pasaulyje, kurie turi drąsos atkreipti žmonijos dėmesį į šiuos nusikaltėlius. Mes nebijome jokių pasekmių ir vadiname juos teisingu vardu. Buvo laikas, kai Vokietijoje kiekvienas, pavadinęs žydą žydu, buvo siunčiamas į kalėjimą. Tačiau nepaisant to, mes išdrįsome tai daryti. Net ir šiandien pasaulis labai dažnai kilniai santūriai ar net su gerai surežisuotu moraliniu nepritarimu prieštarauja, kai žydai vadinami žydais arba bolševikai - kapitalo nusikaltėliais. Tačiau esame įsitikinę, kad galiausiai mums pavyks atverti pasauliui akis, kad jis pamatytų tikrąjį žydų ir bolševizmo veidą, lygiai taip pat, kaip mums pavyko įtikinti Vokietiją pavojingu šios rasės parazitiniu pobūdžiu. Tuo tarpu mes nesiliausime rodyti šio mirtino pavojaus ir raginsime atkreipti visų žmonių, išgyvenančių baisias krizes ir sukrėtimus, dėmesį, skelbdami: "Žydai kalti! Žydai kalti!"

Šis kaltinimas žydams, iškreiptiems neapykantos, bus tarsi rykštė į veidą. Jiems nepadės ir tai, jei jie bandys prisidengti demokratinių formų kamufliažu. Šis metodas tiesiog per daug išradingas, kad padarytų įspūdį protingiems žmonėms. Tai tik gudrybė, kuria siekiama pagauti intelektualius filisterius... Jie palankiai vertina šį šūkį, nes jis leidžia jiems nedrąsiai kovoti prieš sprendimą. Ši vadinamoji bolševikinė demokratija, kurią kai kurie prancūzų ir anglų laikraščiai siūlė kaip vadinamosios nacionalsocialistinės diktatūros prototipą ir priešpriešą, yra apimta teroro, kraujo ir žudynių. Kas kelerius metus bolševikiniai despotai skelbia šį kandžių suėstą šūkį, kai tik pajunta būtinybę rekomenduoti save Europai po žiauraus terorizmo laikotarpio. Tada komunistų propagandos biurai staiga paleidžia į laisvę reklaminius šūkius, tuščius pažadus, kad bus priimta nauja konstitucija, kad Rusijai bus suteiktas visuotinis balsavimas ir pan. Tačiau visi šie pažadai yra melagingi, spekuliuojantys trumpa atmintimi ir siaurakakčių filisterių protiniu inertiškumu. Iš tikrųjų bolševizmas yra šiurkščiausia kraujo ir teroro valdžia, kokią pasaulis kada nors yra patyręs. Žydai jį suplanavo tam, kad valdžia negalėtų būti išplėšta iš jų rankų, ir būtent žydai ja naudojasi. Mes, nacionalsocialistai, siekdami garbingai pateisinti ir įtvirtinti savo nacionalinę valdžią, vėl ir vėl, beveik metai iš metų, kreipėmės į šalį per visuotinius rinkimus, kuriuose laikomasi slapto balsavimo įstatymų. Bolševizmas kalba apie Liaudį ir darbininkų bei valstiečių šalį; tačiau jo veide įspaustas žodis Jėga.

Kiekvienas žmogus susikuria tam tikrą bolševizmo idėją. Dažniausiai ši idėja yra jo paties smegenų produktas. Tada jam į pagalbą ateina propaganda. Jos darbo priemonės formuoja bolševizmo vaizdą pagal asmens, asmenų grupės ar tautos mentalitetą. Visa tai dirbtinai valdoma. Jame nėra jokio tikro tiesos pagrindo. Nesunkiai gali atsitikti taip, kad didelės šalies atstovai susižavės naujuoju metro Maskvoje, kuris kitame dideliame mieste nesulauktų jokio dėmesio. Kai bolševikai svetimšalį pasitinka savo šalies himno stygomis, šie svetimšaliai be jokios racionalios priežasties atmeta savo ankstesnes idėjas apie bolševizmą ir su juo susidraugauja. Maskvos raudonieji žydai žino, kaip elgtis su savo antrininkais. Galima įsivaizduoti, kaip jie tyčiojasi ir šaiposi iš taip sukurto buržuazinio pasaulio požiūrio.

Todėl jie yra labai įsiutę ant mūsų, nes mes juos pripažinome ir esame pasiryžę iki pamatų sugriauti Europoje paplitusį bolševizmo vaizdinį. Jų neapykanta mums yra neaprėpiama. Tai vienas geriausių ir garbingiausių mūsų politinės kovos pobūdžio įvertinimų. Mes nuplėšiame kaukę nuo jų veidų ir parodome pasauliui tikrąjį jų veidą.

Jau minėta, kad sąvoka, kurią įvairūs žmonės ir tautos susidaro apie bolševizmą, yra ypatingas bolševikinės propagandos rezultatas. Didelę apgaulės meno dalį sudaro, pavyzdžiui, siekis įtikinti žmones, kad Maskvos vyriausybė neturi nieko bendra su Kominternu. Tai yra pati įžūliausia apgaulė, kokią tik galima įsivaizduoti, nes tarp sovietų vyriausybės ir Kominterno yra tik administracijos pasidalijimas. Tačiau manyti, kad vienas nuo kito nepriklauso, būtų tas pats, kas manyti, kad nacionalsocialistinis judėjimas neturi nieko bendra su nacionalsocialistine vyriausybe.

Bolševikinė propaganda veikia plačiu mastu. Jos tikslas - sunaikinti pasaulį. Užsienio šalyse ji klaidingai interpretuojama. Ją priimantys naivuoliai paprastai yra patys naiviausi iš naiviųjų. Tačiau jie egzistuoja ir turi tam tikrą savo poveikį.

Bolševizmas praktikoje yra visai kas kita. Jis yra; ir jūs negalite paneigti to, ką jis daro. Kraujyje jis nubrėžė savo bauginančio žygio pėdsakus. Jo tikslas - įtraukti visą pasaulį į savo chaotišką košę. Jis reiškia didįjį judaizmo bandymą pajungti tautas savo valdžiai. Todėl kova su šiuo pavojumi tikrąja to žodžio prasme yra pasaulinė kova. Ji prasidėjo Vokietijoje ir buvo kovojama Vokietijos žemėje. Adolfas Hitleris yra istorinis šios kampanijos lyderis. Mes visi esame jo atstovai ir tuo pačiu didžiulės istorinės misijos apaštalai. Tarp dviejų kraštutinumų niekada negali būti kompromiso. Bolševizmas turi būti sunaikintas, jei Europa nori atgauti normalią sveikatos būklę.

Tačiau žydai puikiai žino, kas įvyks. Vienomis iš paskutiniųjų pastangų jie siekė sutelkti visas pasaulio jėgas prieš Vokietiją. Jie nori sustiprinti savo galią karštligiškai skubėdami ginkluotis. Nacionalsocialistinėje Vokietijoje jie mato nuolatinį pavojų savo egzistencijai. Rusijoje judaizmas įsitvirtino savo namuose, kuriems, kaip jie niekada nemanė, gali kilti pavojus. Iki devyniasdešimt aštuonių procentų jis atstovauja naujajai buržuazinei klasei tarp sovietų - kagėbistams, storžieviams, išsigimėliams, intrigantams ir sąmokslininkams, užpakaliniams ir lengvabūdžiams. Šie aukštus postus užėmę žydai dabar gali savo smulkiomis aferomis dideliu mastu naudotis 160 milijonų žmonių atžvilgiu. Jie yra negailestingi tironai, visiškai neturintys principų. Jie užsitraukia žmonių nemalonę kaip visuotinė rykštė, kurios tikslas - skleisti katastrofą.

Jau pabrėžiau, kad bolševikinė propaganda yra pakankamai įžvalgi, kad pritaikytų savo mokymą klausytojams. Ji gali būti radikali arba nuosaiki, priklausomai nuo aplinkybių. Kai teroristas Dimitroffas kalba Kominterne, jo pozicija skiriasi nuo tos, kurią Litwinoffas užima Tautų Lygos posėdyje. Bolševikų propaganda gali būti religinė arba antireliginė, priklausomai nuo aplinkybių. Ji visiškai neturi sąžinės, o visos priemonės pateisinamos tikslais, kuriems jos tarnauja. Visame pasaulyje ši propaganda disponuoja sudėtingu aparatu, kurį sudaro įvairių šalių komunistų skyriai. Jai tereikia paspausti mygtuką, kad ši mašina pradėtų veikti. Kiekvienoje šalyje ji veikia slaptai arba atvirai. Vargas tautai, kuri leidžia jai veikti. Vieną dieną ši maištinga veikla pakenks tai tautai ir ją sužlugdys vien dėl to, kad į šį reiškinį nebuvo rimtai atsižvelgta.

Mes, nacionalsocialistai, esame laimingoje padėtyje, nes kalbėdami apie bolševizmą neturime reikalo taupyti žodžių. Mes nekalbame slaptųjų kabinetų kalba Mes kalbame žmonių kalba, todėl tikimės, kad mus supras ir kitų tautų žmonės. Mums pasisekė, kad galime vadinti daiktus jų vardais; ir jaučiamės įsipareigoję tai daryti. Nes pasauliui turi atsiverti akys. Mes negalime ir neturime tylėti, kai Europai gresia pavojus. Tautoms ir jų vyriausybėms privalu pačioms priimti sprendimus, tačiau kiekvieno žmogaus, kurį gamta apdovanojo įžvalgumo dovana ir saviraiškos galia, teisė ir pareiga skelbti savo nuomonę ir įsitikinimus, rodyti pirštu į artėjančias katastrofas ir išsakyti laikmečio poreikius. Delsimas su bolševizmu reiškia galutinę pražūtį.

Todėl naudojamės šio partijos suvažiavimo proga ir skambiname pavojaus varpais prieš šį pasaulinį pavojų. Naudodamasis proga, noriu atkreipti dėmesį į tai, kas yra bolševizmas tikrovėje, demaskuoti jo mokymą ir taip padėti suprasti mūsų laikų istoriją, kurią reikia išmokti ir kurios nevalia pamiršti.

O dabar priėjome prie esmės.

Vakarų Europos darbininkas linkęs Sovietų Sąjungą laikyti proletarine valstybe, t. y. savo valstybe. Jis mano, kad Rusijoje darbininkų klasei pavyko pašalinti kapitalistinius išnaudotojus ir įtvirtinti proletariato diktatūrą, kur laisvieji darbininkai dabar kuria savo valstybę - "darbo žmonių tėvynę".

Tačiau žydai, kaip Davidas Ricardo ar Marxas-Mardochay, buvo marksistinio mokymo pradininkai, o žydai, kaip Lassalle, Wolfssohnas, Adleris, Liebknecht, Luxemburg, Levi ir kt., organizavo visus darbininkų judėjimus. Iš savo saugių redakcijos kėdžių žydai ragino darbininkus eiti į barikadas. Žydai, tokie kaip Paulas Singeris, Schiffas, Kahnas ir kt. buvo marksistinio bolševizmo finansuotojai.

Sovietų vyriausybė buvo ir tebėra beveik visiškai sudaryta iš žydų. Valdymo organui nepriklauso nė vienas darbininkas. Beveik visi neseniai Maskvoje sušaudyti bolševikų lyderiai buvo žydai. Tarp jų nebuvo nė vieno darbininko ,tarp jų. Triumviratą, kuris iš šio tarpžydiško konflikto iškilo kaip nugalėtojų grupė ir kuris dabar diktuoja Sovietų Sąjungai, sudaro:

Herschel-Jehuda (Jagoda), OGPU vadovas Lazarus Mosessohn Kaganowitsch, Stalino uošvis ir transporto komisaras Finkelstein-Litwinoff, užsienio reikalų komisaras, visi jie yra žydai, kilę iš geto.

Sovietų Sąjungos vyriausybė yra ne proletariato diktatūra, o žydų diktatūra visiems likusiems gyventojams.

Politinei bolševizmo agitacijai prilygsta jo demagoginė propaganda ekonomikos srityje. Jie skelbia, kad Sovietų Sąjungoje darbininkas gyvena tarsi rojaus gyvenimą. Dar 1932 m. balandį laikraštis "Rote Fahne" savo rinkiminėje kampanijoje reikalavo: "Nepriklausomybė - tai ne tik darbo jėga, bet ir darbo jėga: "Sustabdykite darbo užmokesčio didinimą, darbo užmokestis turi būti sumažintas. Reikalaujame septynių valandų darbo dienos, keturiasdešimties valandų darbo savaitės ir pakoreguoto darbo užmokesčio".

Tačiau kokia padėtis Sovietų Rusijoje? Per 1928-1935 m. duonos kaina pakilo nuo 9 iki 75 kapeikų už kilogramą. Mėnesinis sovietinio darbininko darbo užmokestis, vertinant pagal duonos kiekį, kurį darbininkas gali nusipirkti, sumažėjo 78,5 proc. Jei rusų darbininkas nori uždirbti tiek, kad užtektų pragyventi, jis turi dirbti pagal Stachanovo sistemą, kuri normą pakėlė taip aukštai virš vidurkio, kad masė darbininkų niekada jos nepasieks. Dėl to vidutinis Rusijos darbininkas gauna mažesnį atlyginimą.

1932 m. "Rote Fahne" išspausdino pranešimą apie būsto sąlygas, kurį atsiuntė Sovietų Sąjungoje dirbantis draugas. Jis rašė, kad turėjo du didelius kambarius sau, su elektra ir centriniu šildymu.

O dabar - tikrasis tikrovės vaizdas: "Leningradskaja Prawda", komunistiniame laikraštyje, darbininkė rašo: "Mes, t. y. aš ir mano pusantrų metų berniukas, mano brolis ir tuberkulioze serganti sesuo, gyvename viename mažame ir tamsiame kambaryje. Mūsų skundai, pateikti komunistų savivaldybės komisijai, buvo bevaisiai. Mes vis dar gyvename kaip ir anksčiau tokiomis neįtikėtinomis sąlygomis".

Rusų darbininkas paprastam maistui, kurį sudaro tik duona, kopūstų sriuba ir košė, turi išleisti ne mažiau kaip 75 proc. visų savo pajamų. Norėdamas pasiekti tokį pragyvenimo lygį, kokį turi Vokietijos darbininkas, jis turėtų išleisti dvigubai daugiau nei vidutinis darbo užmokestis.

Gerai žinomas bolševikų šūkis žada įtvirtinti laisvą teisę į darbą. 1932 m. birželio 20 d. "Rote Fahne" rašė: "Žvelkite į Maskvą, Leningradą, Baku, Novosibirską ir žinokite: darbą, duoną ir laisvę pasieksime tik tada, jei kovosime ir seksime bolševikų pavyzdžiu".

Būdą, kuriuo sovietų darbininkai raginami dirbti pagal Stachanovo sistemą, pagrįstai galima vadinti vergove. Tačiau Sovietų Sąjunga netgi iš naujo įvedė vergovę žodine šio žodžio prasme. Apie šešis su puse milijono žmonių, dirbančių Sovietų Sąjungos priverstinio darbo stovyklose, gyvena pragare žemėje. Trijuose šimtuose milžiniškų priverstinio darbo stovyklų bolševizmas iš šių darbininkų išspaudžia prarastą kruopelytę darbo ir energijos. Apie šimtą tūkstančių žmonių teko palaidoti, kai Stalino-Kaspijos kanalą tiesė priverstinio darbo brigados. Kanalą tokiu žudikišku greičiu statyti privertė šie OGPU žydų lyderiai: Herrschelis Jagoda, Davidsohnas, Kwasnickis, Isaaksohnas, Rottenbergas, Ginsburgas, Brodskis, Berensonas, Dorfmannas, Kagneris, Angertas ir kiti. Judaizmas mojuoja batu virš "proletariato tėvynės".

Bolševizmo propaganda giriasi, kad išlaisvino valstiečių darbininkų klasę iš kapitalistinio išnaudojimo nagų. Norėdamas suvilioti nekaltus valstiečius ir įgyti jų pasitikėjimą, bolševizmas įkūrė "valstiečių internacionalą". Jo programoje randame tokią proklamaciją: "Mes reikalaujame, kad nuo viduriniosios valstiečių klasės būtų nuimta mokesčių našta, sumažinti jų mokesčiai, reikalaujame nusavinti stambius dvarus, kurie būtų nemokamai atiduoti žemę dirbantiems valstiečių sūnums".

Pažvelkime į realiai egzistuojančią padėtį! Sovietų Rusijos grūdų sandėliai, anksčiau padėję aprūpinti Vakarų Europą reikalingais grūdais, nebegali išmaitinti savo gyventojų. Milijonai žmonių badauja. Vyksta nuožmus karas tarp OGPU teroristinio aparato ir valstiečių. Žydai Kaganovičius, Jadoga ir Baumanas primetė valstiečiams radikalią kolektyvizaciją, kuri tiesiog pražudė daugiau kaip 15 mln. valstiečių ir valstiečių šeimų narių.

Pagrindinis bolševikų vykdytos valstiečių politikos laimėjimas - 1932 m. rugpjūčio 7 d. teroristinis įstatymas, kuriuo už bet kokį valstiečio padarytą "nusižengimą" numatyta mirties bausmė, dešimt metų sunkiųjų darbų arba priverčiamųjų darbų bausmė. Žydobolševizmas, taikydamas šį įstatymą, netgi piktnaudžiauja vaiko ir tėvų santykiu. "Iswestia" 1934 m. gegužės 28 d. rašo, kaip mergaitė pasmerkė savo tėvą, kuris sulaikė grūdus, užsakytus, kolektyvo. Pagal teroro įstatymą jos tėvui grėsė mirties bausmė. Vaikas už savo poelgį sulaukė oficialaus pasveikinimo.

Iki nacionalsocialistinės Vokietijos komunistų partija savo programoje kareiviams iškėlė tokius reikalavimus: 12 punktas: panaikinti visus nepageidaujamus asmenis vaduose, 20 punktas: panaikinti įsakymą gyventi barakuose. "Išsilaisvinimas iš aklo paklusnumo" ir "Kariuomenės demokratizacija" - tokie buvo šūkiai.

Įvedus bolševikų diktatūrą, iš karto buvo įvesta privaloma darbininkų mobilizacija. Tie, kurie nepakluso įsakymui, buvo sušaudyti arba išsiųsti į kruvinus Czekos požemius. Vietoj "savanoriškos liaudies milicijos" buvo įvesta centrinė autoritarinė vadovybė, geležinė proletarinė drausmė, priverstiniai šauktiniai buvo internuojami kareivinėse, įvesti griežčiausi įstatymai, karo lauko teismai. Iš "tovariščių komendantų" buvo išrinkta visa kariuomenės aristokratija, įskaitant leitenantus, kapitonus ir kt. iki raudonųjų maršalų. Sovietinis žydas Rabinovičius ciniškai pripažino, kad imituojamas kariuomenės "demokratizavimas" buvo "tik gudrybė siekiant įgyti kariuomenės kontrolę".

Kitas bolševikų šūkis, kuriuo plačiai tikima, yra "Moters emancipacija". Teigiama, kad moteris turi būti išlaisvinta iš buitinio jungo ir prilyginta vyrui. Kominterno suvažiavime 1924 m. buvo aiškiai pasakyta: "Revoliucija yra bejėgė, kol išlieka šeima ir šeimos sąlygos". Tačiau praktiniame Sovietų Sąjungos valdyme tikrasis šios taip aukštinamos "moters emancipacijos" būdas pasireiškia tuo, kad, neturėdamos teisės kreiptis dėl apsaugos, moterys priverstos paklusti ir pasiduoti vyrų savivalei, jos turi užsidirbti pragyvenimui sunkiu fiziniu darbu. Netgi blogiausią reputaciją turinčiuose darbo stovyklose yra daugiau kaip milijonas moterų.

Be to, bolševikinė propaganda teigia, kad moteris atleidžiama nuo naštos rūpintis vaikais. Šią užduotį perima pati sovietų valstybė. Tuo pat metu oficialioji partinė spauda priversta pripažinti, kad veltėdžių ir jaunų nusikaltėlių armija nuolat didėja. Ypatingas ir įtakingas kreipimasis bolševikinės propagandos sistemoje yra reikalavimas panaikinti teisinį veto abortų atžvilgiu. Abortų praktika, kuri netrukdomai tęsėsi aštuoniolika metų, tapo tokia paplitusi, kad dabar sovietai norėtų šią abortų praktiką uždrausti.

Bolševikų propaganda dėl moterų padėties visuomeninėje santvarkoje pasiekia psichinės aberacijos viršūnę, kai skelbia, kad buržuazinėje visuomeninėje santvarkoje prostitucija yra būtinas blogis, tačiau jis galutinai išnyks įsigalėjus komunizmui. Nėra pasaulyje šalies, kurioje prostitucijos spektaklis būtų toks visuotinis kaip Sovietų Sąjungoje. Net norėdamos išlaikyti savo darbą, dirbančios moterys turi paklusti savo viršininkų norams. Tikrąja šio žodžio prasme moterys šiame "moterų rojuje" valgė atvirą žydų sovietinių chuliganų grobį.

Prancūzų statistiko Herriot "pažintinė kelionė" 1933 m. bado laikotarpiu yra ypač grubus pavyzdys, kaip sovietų propaganda gali suvilioti apstulbusius Vakarų liberalizmo politikus. Šiuo klausimu Niujorko žydų laikraštis "Forward", kurio tikrai negalima įtarti pronacistinėmis pažiūromis, paskelbė štai ką:

"Dieną prieš delegacijos atvykimą visi Kijevo gyventojai buvo sutelkti antrą valandą nakties valyti pagrindines gatves. Dešimt tūkstančių rankų karštligiškai dirbo, kad apleistam ir purvinam miestui suteiktų europietišką vaizdą. Buvo uždaryti visi pagalbos centrai, kooperatyvų parduotuvės. Eilės buvo uždraustos. Buvo pašalinta įspūdinga varguolių, elgetų ir badautojų armija. Gatvių sankryžose žygiavo milicininkai ant puikiai prižiūrėtų žirgų, jų žirgų karčiai buvo perrišti baltais kaspinais - tai vaizdas, kurio Kijevas nematė nei anksčiau, nei vėliau" (tai perpasakojimas).

Vienas iš didžiausių bolševikų propagandos paradų - reikalavimas panaikinti kariuomenę, "visuotinio ir visiško" nusiginklavimo reikalavimas. Pavyzdžiui, K.P.D. (Vokietijos komunistų partija), pasivadinusi šūkiu "Daugiau jokio karo", "Pirmyn su kova prieš ginklavimąsi", reikalavo surengti plebiscitą dėl tokio pasiūlymo:

"Draudžiama statyti visų rūšių dreadnoughtus ir kreiserius". O 1932 m. vasarį" žydas Finkelšteinas-Litvinovas vienoje iš nesuskaičiuojamų Ženevos konferencijų pasinaudojo proga prieš pasaulį ginti "visiško nusiginklavimo" principą. Iki šiol šie apgaulės metodai nepasikeitė. Šį teiginį patvirtina to paties Litwinoffo praėjusių metų liepos mėn. deklaracija, kurioje jis teigė, kad "visiškas nusiginklavimas" yra "didžiausia taikos garantija".

Tai bolševikinė propaganda.

O kokia yra tikrovė? Raudonosios armijos taikos pajėgos siekia du milijonus, nes buvo sumažinta karinės tarnybos amžiaus riba. Tačiau prie to reikia pridėti apmokytus rezervus, kurių yra nuo devynių iki dešimties milijonų. Todėl karo atveju jie galėtų mobilizuoti vienuolika milijonų, o praktiškai per tam tikrą laiką - net keturiolika milijonų.

Kilus karui, Raudonoji armija galėtų išduoti įsakymus žygiuoti 160-180 pėstininkų divizijų ir 25 kavalerijos divizijoms. Neseniai raudonasis maršalas Tuchačevskis paskelbė, kad tankų pajėgos padidėjo 2475 procentais.

Raudonosios oro pajėgos turi 6000 lėktuvų. Pirmosios linijos lėktuvus sudaro 3100 sunkiųjų ir lengvųjų bombonešių bei žvalgybinių lėktuvų ir 1500 šaserių. Bombardavimo ginklas dominuoja prieš visus kitus ir įrodo, kad Raudonosios oro pajėgos pirmiausia yra puolimo ginklas. Siekiama, kad karo atveju bombonešiai galėtų netikėtai užpulti, kol užpulta šalis dar nespėjo organizuoti gynybos. Sovietų strategų nuomone, kitas karas bus pradėtas be jokio įžanginio karo paskelbimo. Ir ne visiems žinoma, kad sovietai turi didžiausias pasaulyje povandeninių laivų pajėgas.

Agresyvų Raudonosios armijos pobūdį liudija agresyvi jos vadovų strategija. Vienas iš didžiųjų sovietų režimo efektyvumo paribių yra "akivaizdus teisingumas" dėl pergalingos bolševikų revoliucijos išplėtimo pasaulyje, pasak Tuchačevskio: "Bolševizmas elementaria jėga sieks tiesiogine įtaka aprėpti visą pasaulį. Svarbiausia jo priemonė bus karinė galia".

O dabar pats neįtikimiausias dalykas: nepaisant šio akivaizdžiai imperialistinio ginklavimosi, bolševikų propaganda net ir šiandien tvirtina, kad Maskva laikosi "taikos politikos". "Sovietų Sąjunga nenori plėsti savo teritorijos. Ji visada yra ten, kur reikia ginti ir palaikyti taiką", - štai kokį melą p. Litvinovas meta pasauliui į veidą. O prancūzų komunistų lyderis Thorezas laikraštyje "Humanité" pareiškia: "Aš esu ištikimas komunistams: "Mes parodėme, kad taikos siekis neatsiejamas nuo Sovietų Sąjungos politikos".

Ryškus kontrastas šiai sistemingai melo kampanijai yra politinis karinių paktų puolimas. Su "kolektyvinio saugumo" šūkiu 1935 m. gegužės 2 d. jie buvo sudaryti tarp Maskvos ir Paryžiaus, o 1935 m. gegužės 16 d. - tarp Maskvos ir Prahos.

Prieš kurį laiką Sen Deni meras Jacques Doriot, buvęs komunistas, o dabar Prancūzijos populistinės partijos lyderis, taip apibūdino Prancūzijos ir bolševikų karinio pakto tikslą: "Ir kai jie jį suformuluos iš tikrųjų rimtai, kai Kašenas bus Respublikos prezidentas, Thorezas - ministras pirmininkas, o Péri - užsienio reikalų ministras, Maskvos įsakymu jie paleis karo šunis prieš Vokietiją ir taip užtikrins Sovietų Sąjungai laisvę jos Vakarų fronte... "

Ne kitaip yra ir su Maskvos bei Prahos kariniu paktu. 1935 m. gruodžio 15 d. vienas sovietų lakūnas ir Komunistų partijos narys prancūzų laikraščio „Gringoire“ atstovui šiuo klausimu padarė tokius pareiškimus. „Aviacijos stočių įrengimas Prahos apylinkėse ir šalies gilumoje mums būtų idealus žingsnis. Iš šių taškų reikia tik pusės lėktuvų ir tik pusės degalų. Vadinasi, mums būtų galima gabenti papildomas tris tonas sprogmenų“. Tuo tarpu Čekoslovakijos teritorijoje buvo pastatyta daugybė šių raudonųjų aviacijos punktų. Neseniai jų padaugėjo iki trisdešimt šešių. „Slovensky Dennik“ - tai laikraštis [sic - WRF], leidžiamas Pressburge ir kontroliuojamas ministro pirmininko, - paskelbė stulbinantį prisipažinimą: „Jei oro pajėgos skirtos valstybės gynybai, tai tikrai jose nebus ganomos žąsys. Jos taps prieglobsčiu tiems mūsų draugams, kurie ras jas pritaikytas naudojimui ir apsaugai“. Kitaip tariant, šios trisdešimt šešios aviacijos stotys turi tapti atspirties taškais, iš kurių raudonieji bombonešiai atakuos Europą. Tai yra didelis pavojus. Tai įrodo faktas, kad tokiu būdu raudonieji bombonešiai mažiau nei per valandą galėtų pasiekti svarbiausius strateginius Vakarų Europos taškus ir juos sunaikinti. Iš Čekoslovakijos teritorijoje esančių Raudonosios armijos oro bazių, pavyzdžiui, Drezdeną būtų galima pasiekti per dvidešimt minučių, Chemnicą - per vienuolika minučių, Silezijos pramoninį rajoną - per devynias minutes, Berlyną - per keturiasdešimt dvi minutes, Vieną - per devynias minutes, amunicijos gamyklas Štieryje - per septyniolika minučių, o Štirijos pramoninį rajoną - per dvidešimt septynias minutes. Raudonieji lėktuvai galėjo pasiekti Budapeštą per maždaug šešias minutes ir paversti jį dulkių ir pelenų krūva.

Tokia yra bolševikų "taikos politikos" istorija. Praėjusiais metais šioje vietoje tiksliai nurodžiau, kiek dvasininkų buvo nužudyta Rusijoje, ir atkreipiau dėmesį į pavojų, kad tokia procedūra gali pasikartoti kitose šalyse. Tačiau net bažnytiniai sluoksniai kitose šalyse šį perspėjimą atmetė. Jie išreiškė naivią nuomonę, kad bolševizmas pasikeitė ir ateityje užtikrins religinių konfesijų tikėjimo laisvę. Tuo tarpu įvykiai Ispanijoje pernelyg aiškiai parodė, kad buvau teisus. "Visuose rajonuose, kuriuos valdo Madrido vyriausybė, nebėra nė vienos atviros bažnyčios". Taip rašo "Diario de la marina". O Katalikų Bažnyčia net oficialiai paskelbė, kad vien Barselonoje nužudyta 250 kunigų ir sugriauta keletas bažnyčių. Štai tokia religijos laisve mėgaujamasi valdant bolševikams.

Siekdami Vakarų demokratijos akyse atrodyti nekenksmingi ir buržuaziniai, bolševikų "diplomatai" netgi kopijavo garbingų žmonių įpročius ir elgesį, nors tai jiems kainavo nemažai pastangų. Tačiau mums, išmanantiems bolševikų taktiką, kelia tik juoką, kai matome, kaip daugybė Vakarų Europos valstybininkų, kurie kitais atžvilgiais atrodo tokie protingi, mano, kad bolševizmas atsisakė savo pasaulinės revoliucijos plano, nes jo diplomatiniai atstovai dabar pasirodo su frakais ir baltomis apykaklėmis.

Ir vis dėlto šis apdaras neatrodo tinkamas Sovietų Sąjungos žydų valdovams. Norėdamas pateikti galutinį savo nepriekaištingumo įrodymą, bolševizmas apsirūpino "Konstitucija". Šioje Konstitucijoje įtvirtinta "teisė į mokslą", atsižvelgiant į 40 % gyventojų, kurie nemoka nei skaityti, nei rašyti. Ir toje pačioje Konstitucijoje minima "žodžio ir spaudos laisvė" šalyje, kurioje už viską, kas nukrypsta nuo žydų diktatorių nustatytos nuomonės linijos, baudžiama mirtimi, kaip ką tik patyrėme trockistų teisme. Ši sistema kalba apie "asmens ir jo namų neliečiamybę bei teisę į neatplėštą pašto korespondenciją", nors diena iš dienos Tscheka renka tūkstančius išsiblaškiusių asmenų ir juos šaudo arba deportuoja.

Prancūzijoje komunistų įkurtas "Liaudies frontas" kovoja "už demokratinės laisvės gynimą, jos palaikymą ir išplėtimą". Tai partijos lyderio J. Thorezo žodžiai. "Liaudies frontas" atėjo į valdžią Ispanijoje. Ši "demokratinė laisvė" demonstruojama užpildant Madrido ir Barselonos kalėjimus, suimant ir šaudant visus nekomunistus. Taip vien Madride jau nužudyta 7 000 žmonių.

Frazė "Žmogaus laisvė ir teisės" yra mėgstamiausias komunistų šūkis. Ji užima svarbią vietą jų revoliuciniame himne. Toliau pateiktos laiško iš Sovietų Sąjungos pastraipos leidžia suprasti, kaip ten traktuojama Laisvė ir žmogaus teisės:

1935 m. rugpjūčio 10 d. laiške rašoma:

"Tuomet keli šimtai uždraustųjų kaip gyvuliai sukišami į tuščius ir nešildomus prekinius vagonus. Juos įsakyta nugabenti prie Kaspijos jūros arba į Sibirą. Vienas iš vadovaujančių komunistų mums sakė: "Mirkite pakelėse ir laukuose. Mes negalime jūsų visų išžudyti, bet jūs turėsite mirti grioviuose!".

1935 m. birželio 7 d. laiške rašoma: "1935 m. birželio 7 d: "Atrodo, kad krizė vėl prasideda, tačiau reikia tikėtis, kad nepasikartos 1932/1933 m. įvykiai, kai per vienerius metus mirė beveik 80 proc. deportuotųjų."

1917 m. lapkričio 16 d. Leninas "Tautybių teisių deklaracijoje" pažadėjo, kad buvusio carinio režimo tautoms bus suteikta autonomija. Tačiau kaip šis pažadas šioms tautybėms pasiteisino iš tikrųjų? 1920 m. balandžio 27 d. Raudonoji armija užėmė Aserbaidžaną, tų pačių metų lapkritį - Ukrainą, gruodžio 3 d. - Armėniją, o 1921 m. vasario 25 d. - jaunąją Gruziją, nors Maskva ankstesniais metais sutartimi buvo pripažinusi jų teritorinį vientisumą."

Ingrijoje Suomijos gyventojai sistemingai iškeldinami. Nuo 1929 iki 1931 m. į Sibirą buvo ištremta 18 000 suomių, o 1935 m. pavasarį toks pat likimas ištiko 9 000 suomių. Vos prieš du mėnesius Sovietų Sąjungos vyriausybė nusprendė iš gimtojo krašto ištremti dar 28 000 žmonių.

Lenkijos ir Sovietų Sąjungos pasienio rajone šių metų pavasarį 18 000 vokiečių kilmės valstiečių " buvo perkelta gyvenvietė". Nuo 80 iki 90 asmenų buvo sukrauti į gyvulinius sunkvežimius ir išsiųsti į Sibirą.

Praėjusiais metais 4 000 kariūnų buvo išsiųsti į tremtį į Vidurinę Aziją, o 3 000 - į Uralą, kur daugiau kaip penkiasdešimt procentų jų pasidavė nežmoniškoms gyvenimo ir darbo sąlygoms.

1927 m. rugpjūtį komunistinis propagandos aparatas į ausis pasauliui būgnais baksnojo proklamacijas prieš Sacco ir Vanzetti egzekuciją. Milionais lapelių ir laikraščių komunistai užsienio šalyse vykdė kampaniją už mirties nuosprendžio atšaukimą. Tačiau kas vyksta pačioje Sovietų Sąjungoje? Vien Baudžiamojo kodekso 58 paragrafe nustatyta keturiolika skirtingų veikų rūšių, už kurias baudžiama mirtimi. 1935 m. balandžio 7 d. įstatymu mirties bausmė įvesta net vaikams.

Ugdymo įstaigoje badaujantys vaikai dažnai pasakoja, kokios geros sąlygos ten buvo ankstesniais laikais. Vien šio fakto pakako, kad jiems būtų taikomos 58 punkto sąlygos. Dešimt vaikų OGPU sušaudė jų bendražygių akivaizdoje. Viename laikraščio straipsnyje sovietų prokuroras Višinskis "su pasitenkinimu ir džiaugsmu" prisimena pirmąsias metines tos dienos, kai įstatymu buvo nustatyta mirties bausmė vaikams.

Visa tai - faktai, kuriuos patvirtina tik neginčijami ir įrodomi dokumentai, daugiausia kilę iš sovietinių šaltinių. Pernai Niurnbergo partijos suvažiavime, kai išsakiau įspėjamuosius žodžius apie tai, kokie, mano manymu, bus septintojo Kominterno suvažiavimo, vykusio 1935 m. liepos 25 d.-rugpjūčio 21 d., padariniai, visas pasaulis tylėjo ir parodė, kad nesupranta mano žodžių reikšmės. Saugiai likusieji namie mūsų pranašystes laikė perdėtomis ir manė, kad gali tiesiog mesti jas vėjais.

Todėl galiu sau leisti čia pakartoti kai kuriuos Kominterno suvažiavime išsakytus pasiūlymus ir planus, dėl kurių buvo nuspręsta, ir pateikti jums įvykius, kurie tuo tarpu iš to išplaukė įvairiose šalyse.

Dimitroffas, akredituotas sovietų diktatūros agentas pasaulinei revoliucijai įvykdyti, žodžiu pareiškė: "Su Stalinu priešakyje mūsų milijoninė politinė armija gali ir turi įveikti visus sunkumus, visiškai įveikti visas kliūtis, sulyginti kapitalizmo tvirtovę su žeme ir pasiekti socializmo pergalę visame pasaulyje".

Jis taip pat sakė:

"Proletariatas yra tikrasis pasaulio šeimininkas, šeimininkas, kuris valdys rytoj, jam turi būti suteikta istorinė teisė ir kiekvienoje pasaulio šalyje jis turi paimti valdžios skeptrą į savo rankas".

"Beprasmiška galvoti, kad istorijos ratą galima pasukti atgal. Ne! Istorijos ratas sukasi ir toliau suksis Pasaulinės tarybų socialistinių respublikų sąjungos kryptimi, kad socializmas galutinai užkariautų visą pasaulį."

Tokią pasaulio revoliucionizavimo programą išdėstė šis bulgarų teroristas. Apie tai, kaip ji įgyvendinama, tegul kalba paprasti faktai.

Po šio suvažiavimo įvairiose pasaulio šalyse įvyko daugiau nei šimtas komunistinių sukilimų, tarp jų 1935 m. rugpjūčio mėn. sukilimai Breste ir Tulone, kuriuose žuvo daug žmonių, 1936 m. balandžio 18 d. sukilimas Lemberge, kuriame žuvo 10 žmonių, ir 1936 m. gegužės 10 d. sukilimas Salonikuose, kuriame žuvo daugiau nei 100 žmonių. Trys iš anksto suplanuoti ginkluoti sukilimai ištisas savaites drebino ištisas šalis: 1935 m. lapkritį Pernambuke, 1936 m. sausį Buenos Airėse ir 1936 m. kovą Ispanijoje.

Šeši bandymai įvykdyti revoliucijas buvo sužlugdyti iš anksto: 1935 m. gruodžio mėn. revoliucija Urugvajuje, 1936 m. vasario mėn. revoliucija Paragvajuje ir tą patį mėnesį revoliucija Čilėje.

Buvo sukelti 62 dideli gaisrai, tarp jų - Lančou mieste Kinijoje, pareikalavęs 1 000 aukų. Buvo įvykdyti 54 ginkluoti reidai ir išplėšti 78 sprogmenų sandėliai. Iš viso šie bolševikiniai nusikaltėliai paaukojo 3 041 gyvybę.

Išskirsime keletą pavyzdžių. 1935 m. liepos 30 d. vykusiame Pasaulio komunistų kongreso posėdyje kaip Graikijos atstovas pasirodė draugas Dsordsas ir išdėstė ateities veiksmų planą. Praėjus beveik lygiai metams po jo pasirodymo Maskvoje, 1936 m. rugpjūčio 5 d., Graikiją sukrėtė visuotinis streikas, tiesiogiai peraugęs į ginkluotą revoliuciją. Tik dėl energingo generolo Maksaso įsikišimo Graikija buvo išgelbėta nuo bolševikinio chaoso, o bendražygių Dimitrovo ir Dsordsoso planas sužlugdytas.

Kalbėdamas apie revoliucijos kolonijose pakilimą, Dimitroffas teigė, kad kolonijinių ir pusiau kolonijinių šalių tautos nebelaiko savo išsilaisvinimo beviltišku reikalu, bet vis labiau linksta į ryžtingą kovą su imperialistiniais engėjais.

Praėjus vos metams Sirijoje kilo pavojingas sukilimas, pareikalavęs daugybės gyvybių. Nauja draugystė su Prancūzija jokiu būdu nesutrukdė Maskvai įgyvendinti savo iš anksto apgalvoto plano teritorijoje, priklausančioje jos sąjungininkės mandatui. Po kelių mėnesių Palestinoje kilo neramumai, per kuriuos Anglijos policija konfiskavo daugybę komunistinių lapelių ir išvaikė slaptus komunistų agentų susirinkimus.

Brazilijos atstovas Markesas , 1935 m. liepos mėn. septintajame pasauliniame kongrese pareiškė, kad šalyje skubama į lemiamą kovą dėl vyriausybės žlugimo... ir nacionalinės revoliucinės vyriausybės sukūrimo.

Po trijų mėnesių Natalyje ir Rečifėje kilo komunistinė revoliucija, pareikalavusi 150 žuvusiųjų ir 400 sužeistųjų. Luisas Karlosas Prestesas, žydas Ewertas ir Sovietų Rusijos "ambasadorius" Montevidėjuje, žydas, buvęs kailiadirbys Minkinas, buvo atskleisti kaip "Aljanso" agentai.

Atvykti į Prancūziją. Dimitroffas teigė, kad Prancūzijos komunistų partija visiems Komunistų internacionalo skyriams pateikė pavyzdį, kaip turėtų būti vykdoma Populiariojo fronto taktika.

Prancūzijos komunistų partijos lyderis Thorezas pridūrė, kad revoliucija nevyksta savaime, ją reikia organizuoti. Jis sakė, kad esame pasiryžę sekti Rusijos bolševikų pavyzdžiu. Esame... už sovietus.

Prancūzijos komunistų partija įrodė esanti verta pagyrų, kurias jai skyrė Dimitroffas. Jos narių skaičius išaugo nuo 87 000 sausio mėn. iki 100 000 kovo mėn., 187 000 birželio mėn. ir daugiau kaip 225 000 1936 m. rugpjūčio mėn. Per tą patį laikotarpį karinių jaunimo organizacijų skaičius išaugo keturis kartus. Balsų skaičius išaugo nuo 790 000 iki 1 500 000, iš kurių trečdalis buvo užfiksuoti vien didžiajame Paryžiuje. Komunistų narių skaičius Prancūzijos parlamento rūmuose išaugo nuo 10 iki 73. Laikraščio "Humanité" tiražas nuo 154 000 egzempliorių 1933 m. padidėjo iki 750 000 egzempliorių 1936 m. Per 1936 m. rinkimų į Rūmų narius kampaniją komunistų propagandos štabas išplatino 27 mln. lankstinukų. Prisijungus prie Komunistinio liaudies fronto, profsąjungų narių skaičius išaugo nuo 800 000 šių metų gegužės mėn. iki 4 300 000 rugpjūčio mėn.

Prancūzija taip pat ketina pasekti Ispanijos liaudies fronto pavyzdžiu. Dimitroffo "Trojos arklys" stovi tarp Paryžiaus sienų.

Tačiau niekas mums nesuteikia geresnės pamokos, niekas negali mus geriau įtikinti Septintojo pasaulinio kongreso sprendimų rimtumu, kaip kruvini ir siaubingi įvykiai Ispanijoje. Jie yra tiesioginis tuo metu duotų nurodymų vykdymas. Jie praktiškai įgyvendina "Populiariojo fronto" planą, kuris Prancūzijoje pasiekė tik pradinę stadiją, o Ispanijoje - aukščiausią išsivystymo tašką. Dimitroffas paskelbė "Front Populaire" vyriausybės veiksmų planą, kai pasakė, kad tokios vyriausybės įgaliojimų vykdymas turi būti panaudotas masėms paruošti revoliucijai ir kad jos turi apsiginkluoti socialistinei revoliucijai, nes tik sovietų valdžia gali suteikti išsigelbėjimą.

Ispanijos delegatas Ventura pranešė, kad tiksli programa yra tokia: "Ispanijos proletariatas ir mūsų partija. ... kartą ir visiems laikams nuvers fašizmą ir buržuazijos bei stambiųjų dvarų savininkų valdžią ir užtikrins darbininkų ir valstiečių revoliucijos triumfą ... Po Lenino ir Stalino vėliava išdidžiai žygiuojame pergalės link."

Prieš liepos 13 d. įvykdytą monarchistų lyderio Calvo Sotelo nužudymą žudikiškam komunistų kenkėjui jau buvo paaukotos 269 gyvybės. Pavyzdžiui, prancūzų žurnalistas Arminjonas pranešė, kad Mursijoje minia užklupo du jaunus vyrus, kurie, kaip teigiama, buvo fašistai. Gatvėje su jais buvo žiauriai elgiamasi, o galiausiai viena moteris griebė mėsininko kirvį ir abiem nukirto galvas. Tai įvyko kovo 16 d., o tų dviejų vyrų vardai buvo Pedro Cutillas ir Antonio Martinezas.

Galiausiai viso pasaulio spauda turėjo spausdinti pranešimus apie nežmoniškus siaubus, kuriuos Ispanijos marksistai vykdė savo užsienio kurstytojų nurodymu. Neįmanoma pateikti net apytikslių skaičių, kurie priartėtų prie tikrųjų faktų. Rugpjūčio 19 d. buvo paviešinti šie faktai, gauti iš oficialaus šaltinio: Madrido mieste ir jo priemiesčiuose iki šiol raudonieji nužudė daugiau kaip 6 000 žmonių, iš jų 1 400 vien garsiajame Casa del Campo parke. Didžiausiame kalėjime Carcel Modelo tuo metu buvo 3 000 kalinių, San Antonio kalėjime - 1 146 kaliniai, o Madride iš viso - 6 000 kalinių. Turiu prieš akis liudininko vokiečio Heinrichso, kurio namas stovėjo priešais Casa del Campo, ataskaitą, kurioje pateikiami visai kitokie skaičiai. Šis liudininkas praneša, kad iki rugpjūčio 30 d. jis pats matė apie 6 000 sušaudytų žmonių. Jis taip pat praneša, kad kitose miesto aikštėse, gatvėse ir namuose buvo nužudyta dar 20 000 žmonių.

Kiti liudininkai, kai kurie iš jų buvo priversti stebėti bolševikines žudynes iš kalėjimų, praneša apie šimtus žudynių kasdien. Jaunas užsienietis savo akimis matė, kaip rugpjūčio 20-osios naktį buvo nužudyta apie 200 Carcel Modelo kalėjimo pareigūnų, o kitą dieną kareivinių kieme sušaudyta 250 fašistinių organizacijų narių. Rugpjūčio 15 d. jis matė, kaip iš Almerijos į Madridą atvykusią 250 kalinių koloną policijos palyda perdavė raudoniesiems milicininkams. Pastarieji 240 iš jų išrikiavo į eilę ir vietoje sušaudė. Į kalėjimą jie palydėjo tik 10 iš jų, kad būtų atlikę savo „pareigą“. Kiek vėliau buvo nužudyti fašistų lyderiai Ruiz de Alda, Fernando Primo de Rivera, Cuesta ir Valdesas.

Visa vokiečių tauta gedi septynių vokiečių, kurie mirė baisia mirtimi kaip žudikiškos raudonosios įgulos aukos. Pakeliui į Atkuriamąjį kongresą Hamburge grupė bolševikų nužudė keturis vokiečius, vardu Caetje, Dato, Hofmeisteris ir Treizas, kurie taip pat buvo nacionalsocialistų partijos nariai. Po ilgo „teismo“ du iš jų buvo nuvesti už fabriko, o kitus du pastatė prie sienos kiek atokiau ir visus keturis sušaudė. Vėliau buvo nustatyta, kad nusikaltėliai savo kruviną darbą atliko mažais šūviais. Hofmeisteris ir Treizas buvo taip subjauroti, kad juos tik sunkiai buvo galima atpažinti pagal veido formą. Daugelis kitų vokiečių buvo sužeisti arba patyrė turtinę žalą. Nacionalsocialistas Hansas Hahneris buvo nužudytas pakeliui į darbą Raudonojo Kryžiaus stotyje. Jo namas buvo apiplėštas, o žmona palikta be pastogės.

Ne tik Madride, bet ir visoje šalyje nuolat buvo gaunami nauji pranešimai apie siaubingus raudonųjų veiksmus. Lisabonos „Diario de Noticias“ duomenimis, Llora del Rio mieste buvo nužudyti 187 žmonės, o Konstantinoje - 250.

Vokiečių laikraščio „Germania“ duomenimis, Kartagenoje 600 karininkų ir kareivių buvo įmesti į jūrą su akmenimis ant kaklo. „Seculo“ duomenimis, Baenos vienuolyne komunistai kapoklėmis ir skustuvais nužudė 180 asmenų, tarp jų Santa Maria Mayor kunigą, taip pat moteris ir vaikus. Moterų kūnai buvo suplėšyti. „Seculo“ taip pat rėmėsi dviejų valstiečių iš Malagos pranešimu apie daugiau kaip 400 asmenų nužudymą, kurie buvo įmesti į šulinius su prie kojų pririštais svarmenimis arba pririšti prie arklių uodegų ir velkami gatvėmis. Pasak Ciuricho „Die Front“, Italijos konsulinis agentas Solaverani pranešė, kad 16 metų mergaitė paleido pirmąjį šūvį į kalinį. „Journal de Genève“ pranešė, kad Rosal de la Frontera mieste komunistai 40 žmonių uždarė bažnyčioje ir padegė, kad jie sudegtų. Pasak „The Times“, Rundoje buvo nužudyta 400 gyventojų, apie 200 iš jų buvo įmesta į Tagą. Pasak „Evening Standard“, rugpjūčio 14 d. San Sebastiane buvo sušaudytas 51 įkaitas. Vėlgi „Seculo“ duomenimis, Almendralago mieste generolo Franco būriai rado kalinių lavonus, nukryžiuotus galva žemyn ant kalėjimo sienų. „Seculo“ taip pat pranešė, kad 80 asmenų buvo sudeginti gyvi. Pasak „Daily Mail“, Kartagenoje 50 civilinės gvardijos narių buvo surišti kaklu prie kaklo, sumušti geležiniais strypais ir išmesti į jūrą iš raudonųjų kalėjimo laivo „Sil“, Tas pats laikraštis teigė, kad „Le Journal“ specialusis korespondentas Emilis Kondrojeris (Emile Condroyer) pranešė iš El Arahal, kad raudonieji uždarė 30 vyrų, moterų ir vaikų į kalėjimą, per langą įpylė į vidų benzino ir įmetė“ uždegtų degtukų.

Mus pasiekiančios detalės apie kunigų žudymą ir vienuolių prievartavimą yra neįsivaizduojamos. Štai keletas pavyzdžių. „Journal de Genève“ pranešė, kad buvo nužudyti Taragonos arkivyskupas ir Leridos vyskupas. Pasak „Matin“, amerikietis Henris Harisas (Henry Harris) pranešė, kad pats kalėjime matė, kaip buvo nužudyta 150 religinių ordinų narių. Pasak „Journal de Genève“, Piedralvez mieste buvo nužudytas katalikų darbininkų lyderis donas Dimas Madariaga. Vokietis Heinas Hausmannas pranešė, kad Taragonoje buvo nušauti aštuoni kunigai, o vienas vienuolis buvo apšlapintas ir galiausiai nušautas. Nuolat pranešama apie atvejus, kai kunigams nukertamos galvos, o jų galvos velkamos gatvėmis. „Germania“ pranešė, kad Valensijoje buvo sušaudytos ištisos eilės vienuolių, o jų kūnai sudeginti. Adrero, Las Casaso ir Torreso kunigai buvo nužudyti baisiausiu būdu. Sąrašą būtų galima tęsti be galo. Šaudynėse dažnai dalyvaudavo vaikai. Taip, pasak „Diario de la Marina“, Raffael Oriol iš La Habanos pranešė, kad Barselonoje tarp žudikų matė daugybę jaunesnių nei 15 metų berniukų grupių.

Buvo naikinami nepakeičiami meno kūriniai, naikinamas šalies intelektualinis elitas. Londono „Daily Mail“ duomenimis, mirties bausmė įvykdyta Nobelio premijos laureatui Bonaventei, žinomam dramaturgui Alvaresui Quintero ir dailininkui Zuloagai. Profesorius Walteris W. S. Cookas praneša, kad vien Barselonoje buvo sudeginta Šventosios Anos katedra ir visos kitos bažnyčios, išskyrus vieną. Vermejo XV a. sukurti garsieji altoriaus sparnai buvo sunaikinti, o XV a. Santa Maria del Mar bažnyčia paversta griuvėsių krūva. Iš IX a. San Pedro de las Puellas bažnyčios liko tik sienos. Garsieji Barselonos vienuolynai ir arkivyskupo rūmai buvo visiškai sugriauti.

Štai tikrasis bolševikinio ateizmo veidas, kuris drįsta pareikšti, kad yra pasirengęs bendradarbiauti su kitų šalių Bažnyčiomis. Tai, kad Barselonoje iš karstų buvo išplėšti vienuolių kūnai, simbolizuoja bolševizmo vykdomą šventumo išniekinimą. Kai Andresas, vienas pagrindinių agitatorių Ispanijoje, buvęs bolševiko Tomskio sekretorius, pareiškia, kad bažnyčios problemą jie išsprendė nepalikdami nė vienos bažnyčios, turime konstatuoti, kad tai yra bedievybės įsikūnijimas. Štai tikrasis bolševizmo veidas!

Ispanijoje, kaip ir 1917 m. Rusijoje bei visose kitose šalyse, bolševikinius sukilimus sukelia ir jiems vadovauja nepatriotai ir žydų vielų traukėjai. Jei jie yra ne žydai, jie visiškai prarado patriotizmo jausmą.

Kas dabar teoriškai ir praktiškai kaltas dėl visko, kas vyksta Ispanijoje? Visi šie įvykiai yra ne kas kita, o Maskvoje priimtų nutarimų vykdymas. Jiems vykdyti į Ispaniją buvo pasiųsti bolševikų žydas Bela Kunas , „Vengrijos žudikas“ Neumannas, kuris Ispanijoje vadinasi Enrique Fischer Neumann, Kolzovas-Ginsburgas, prisistatantis Maskvos „Pravdos“ korespondentu, ir galiausiai raudonasis Tautų lygos diplomatas ir žydas Rosenbergas.

Jie „yra visų sovietų rusų teroristų, kurie savo kruviną darbą vykdo Ispanijoje su padirbtais pasais, kurie, kaip bebūtų keista, dažniausiai yra prancūziškos kilmės, vadovai.

Niekas taip nebūdingas Maskvos atsakomybei kaip gerai parengtas planas, kad bolševizmo pradėtas pilietinis karas Ispanijoje peraugtų į tarptautinį konfliktą. Sovietų Rusijos profsąjungų pirmininkas žydas Švernikas atvirai prisipažino ketinąs įsikišti, kai, anot „Isvestijos“, pareiškė, kad Centrinis komitetas... kviečia visus Sovietų Sąjungos darbininkus ir mases teikti materialinę pagalbą Ispanijos kovotojams, kurie ginklu gina demokratinę respubliką.

Pačioje „Iswestijoje“ rašoma, kad Sovietų Rusijos profesinių sąjungų susivienijimų centrinės tarybos pirmasis sekretorius pervedė Ispanijos bolševikams 12 milijonų rublių, kas atitinka 36 milijonus frankų, sumą. Pasak Berlyno „B6rsenzeitung“, Ispanijos valstybės prezidentas Azana padėkojo sovietų žydui Kolzovui-Ginsburgui tokiais žodžiais: „Prašome perduoti sovietų žmonėms, kad mus giliai sujaudino jų užuojauta ir jaudinanti pagalba. Man visada buvo aišku, kad tarp didžiosios sovietų demokratijos ir Ispanijos demokratijos visada turi būti interesų bendrumas").

Maskva bando per savo Kominterno skyrius įtikinti net užsienio vyriausybes įsikišti raudonųjų naudai Ispanijoje. Prancūzijos dešinioji spauda nuolat praneša apie prancūzų lėktuvų ir prancūziškų karinių medžiagų pristatymą Madridui.

Maskvos Raudonoji pagalba visose šalyse nesislėpdama renka pinigus, kad padėtų bolševikams Ispanijoje. Jouhaux , Prancūzijos profsąjungos Front Populaire generalinis sekretorius, agentas André Malraux ir kiti palaiko ryšius tarp Prancūzijos ir Ispanijos marksistų. Pasak „Prawda“, Ispanijos premjeras Giralas padėkojo Kolzovui-Ginsburgui už „puikią iniciatyvą prancūzų organizacijų ir asmenų, kurie energingai remia Ispanijos vyriausybę jos kovoje“. ypač paminėdamas Jouhaux, Malraux ir žydą J. B. Blochą , o baigdamas dar kartą padėkojo „broliškai tarybinei liaudžiai“. Kaip Populiariojo fronto vyriausybė Ispanijoje atėjo padėkoti sovietiniam žydui už paramą Prancūzijos komunistams? Tai įrodo, kad Prancūzijos komunistų partijos, kaip ir tos pačios partijos Ispanijoje, vadai gyvena Maskvoje.

Yra įrodymų, kad neregėto žiaurumo aktus Ispanijoje kurstė ir vykdė Kominterno agentai. Yra įrodymų, kad Sovietų Rusija teikia Ispanijos bolševikams finansinę, politinę ir praktinę pagalbą. Yra įrodymų, kad paskutiniame Kominterno suvažiavime Maskvoje ketinta Ispanijoje teoriškai ir praktiškai įdiegti bolševizmą ir kad Maskva dabar stengiasi įgyvendinti šį planą. Nesumažėjusį ir net sustiprėjusį Maskvos ryžtą įvykdyti pasaulinę revoliuciją iliustruoja Ispanijos pavyzdys. Kas to dabar nesuvokia, negali skųstis pasekmėmis.

Tai teorinis ir praktinis bolševizmas, pragaro pasaulio maras, kurį būtina išnaikinti ir kurį kiekvienas, suvokdamas savo atsakomybę, privalo padėti pašalinti. Mes, vokiečiai, kreipdamiesi į visas pasaulio tautas, raginame jas susivienyti, kad įveiktų šią grėsmę, jei jos nenori būti įtrauktos į baisaus ir nesuskaičiuojamo likimo sūkurį.

Vokietija davė signalą šiai pasaulinei kovai. Nacionalsocialistai, kaip šios kovos iniciatoriai, keturiolika metų buvo oponentai, kovoję su visų rūšių ir atspalvių bolševizmu; tai darėme vadovaujami vyriausybių, kurios paprastai buvo viduriniosios klasės ir neturėjo jokio supratimo apie bolševizmo poveikį, todėl trukdė mums kiekvieną kartą, kai norėjome suduoti lemiamą smūgį. Šiandien atrodo beveik stebuklas, kad mums vis dėlto pavyko nugalėti bolševizmą Vokietijoje. Galbūt tai taip pat stebuklas, kurį reikia priskirti antgamtinei jėgai, nenorėjusiai leisti, kad tautos ir civilizacijos, skaičiuojančios tūkstančius metų, būtų sunaikintos tarpnacionalinės bolševikinės žydijos nihilistinės valios.

Mums pavyko įveikti bolševizmą, nes sugebėjome jam pasipriešinti geresniu idealu ir stipresniu tikėjimu, nes žmonės kartu su mumis sukilo prieš judaizmą ir su juo susijusį rasiškai prastą nusikalstamą pasaulį, nes mes atstovavome pasaulėžiūrai, kuri, priešingai nei bolševizmas, yra graži, kilni ir idealistinė, nes mus kovoje palaikė patys žmonės, o ne, kaip buržuazinės partijos, turtingų ir išsilavinusių žmonių, nes savo idėjų patrauklumą derinome su stipriu naujai pabudusios tautos tikėjimu ir politiniu užsidegimu, nes turėjome lyderį, kuris rodė kelią iš tamsiausios mūsų nacionalinio gyvenimo valandos į aiškią, šviesią ir tyrą geresnės ateities šviesą.

Istorinis Fiurerio nuopelnas, kurį jau pripažįsta visas pasaulis, yra tas, kad jis užkirto kelią bolševizmo veržimuisi prie rytinių Vokietijos sienų ir taip prisiėmė dvasinio Europos pionieriaus vaidmenį kovoje su griaunančiomis destrukcijos ir anarchijos jėgomis. Kaip tikras riteris, be baimės ir priekaištų, jis paėmė į tvirtas rankas kultūros, žmoniškumo ir civilizacijos vėliavą ir išdidžiai nešė ją prieš pasaulinės revoliucijos grėsmę ir aušrą. Jis mokė mus niekinti baimę ir mylėti tai, kas nusipelno pagarbos, taip atkurdamas pagarbą seniesiems nacionaliniams idealams ir dorybėms.

Tai turėtų būti signalas visam pasauliui. Pačiomis nepalankiausiomis aplinkybėmis įrodėme, kad bolševizmą galima įveikti, jei tik to norima, jei naudojamos tinkamos priemonės ir jei pasiryžtama visomis jėgomis ir visa vyriška drąsa priešintis naikinančioms jėgoms. Taip vokiečių tauta tapo laimingesnė, ir taip nutiks visoms tautoms, kurioms pasiseks išugdyti vyrus, išdrįsusius priimti šį iššūkį. Nuo jų akių nukris svarstyklės ir jie pamatys visą žydų piktą klastą ir taip supras, kad kartą atpažinta ir įžvelgta ji nėra nei gudri, nei pavojinga.

Tegu pasaulis seka Vokietijos pavyzdžiu. Žinoma, nacionalsocializmas netinka eksportui, ir kitų tautų negalima įtikinėti ar net versti perimti jo metodus. Tačiau jis gali pasirodyti pamokantis, o jo veiklos metodai gali paskatinti kitas tautas pasirinkti tą patį kelią ir taip išvengti baisios krizės. Tegu jos tai padaro, kol dar nevėlu, nes pavojus artėja visur.

Tačiau mes, vokiečių nacionalsocialistai, didžiuojamės, kad jau išsprendėme šią problemą ne tik Vokietijai, bet ir visai Europai. Adolfas Hitleris, kaip šios Vokietijos kovos lyderis, kartu tapo ir geriausiu europiečiu. Jis parodė šiam kankinamam žemynui, kaip įveikti didžiausią krizę, kuri jam kada nors grėsė, ir taip suteikė Europos tautoms galimybę pasimokyti iš Vokietijos ir atitinkamai elgtis. Juk raudonasis civilizacijos priešas veikia kiekvienoje šalyje. Visam pasauliui gresia pavojus. Todėl daugiau neturi būti jokių svyravimų. Turime būti pasirengę sutikti pavojų lemiamą valandą. Raudonoji grėsmė mums gresia iš Rytų, bet Fiureris budi. Vokietija, kaip Europos civilizacijos forpostas, yra pasirengusi ir pasiryžusi visomis turimomis priemonėmis atremti šį pavojų nuo savo sienų.

Mes sudeginome bolševikinį kenkėją Vokietijoje, ir jo šalyje neliko nė pėdsako. Jis taip pat nebeturės jokios galimybės bet kokiu būdu ir bet kada vėl pakelti galvą. Paskutinės rusenančios ugnies kibirkštys buvo užgesintos. Buvę šio kenkėjo Vokietijoje lyderiai ir iniciatoriai arba išvyko iš šalies, arba buvo paimti į nelaisvę, tačiau dauguma jų buvusių pasekėjų ir šalininkų jau seniai. įsiliejo į naująją didžiąją vokiečių tautinę bendruomenę. Kad ir kaip Maskva bandytų Vokietijoje vėl įjungti bolševizmą, tokiam mėginimui būtų pasipriešinta su tokiu negailestingumu, kuris nustebintų net Maskvą. Tokiu atveju niekas ir niekas negalėtų mūsų sulaikyti. Vokiečių tauta nori ir reikalauja, kad mes taip elgtumėmės. Žmonės yra laimingi džiaugdamiesi nauja vidine taika ir jokiu būdu nėra linkę leisti, kad ją kur nors, kada nors ir kam nors sutrikdytų. Partija, kaip kovos su bolševizmu agentūra, rūpinasi valstybės saugumu ir saugo žmones bei tautą šalies viduje, o kariuomenė, kaip mūsų nacionalinio ryžto priešintis ir gintis inkorporavimas, saugo Vokietijos sienas. Tai yra mūsų saugumo atramos, tautos ir valstybės atramos. Tauta gali jaustis saugi po jų galinga apsauga.

Tuo tarpu raudonieji anarchistai Maskvoje karštligiškai skuba ginkluotis. Jų ginkluotė skirta agresyviems tikslams, nes kiekvienas raudonųjų pulkas persmelktas pasaulinės revoliucijos idėjos. Kiekvienas raudonasis lėktuvas ir kiekvienas raudonasis ginklas yra sukonstruotas tam, kad paskleistų chaosą visoje Europoje.

Mes negalime daryti įtakos ar paveikti to, ką daro kitos tautos, kad išvengtų šio pavojaus. Negalime priversti jų imtis protingų ir tinkamų priemonių. Tačiau tai, ką mes darome, priklauso ne nuo to, ar beprasmiškai ir nerūpestingai atsižvelgiame į Tautų Lygą, ar į daugiau ar mažiau trumparegiškas simpatijas sovietų idėjai kitose šalyse, ar į miglotus ir nepagrįstus bandymus skatinti kolektyvinį saugumą, bandymus, kurie įpainioja Europą į nesuskaičiuojamų įsipareigojimų tinklą. Tai, ką mes darome, lemia mūsų pareiga, sąžinė ir atsakomybės jausmas Vokietijos ir Europos atžvilgiu. Raudonasis Kremlius, pratęsdamas karinės tarnybos laikotarpį, gerokai padidino veiksmingą bolševikų kariuomenės jėgą. Fiureris nepaliko šio iššūkio be atsako. Įvesdamas dvejų metų karinės tarnybos laikotarpį, jis vėl suteikė Vokietijai saugumą, būtiną apsaugoti mus nuo raudonosios anarchijos.

Net jei kitos valstybės ir vyriausybės neapgalvotai bando sumenkinti pavojų, kuris mums visiems gresia iš Maskvos, mes neleidžiame savęs suklaidinti; nekreipiame dėmesio į tai, ką kalba Maskvos žydai - mums svarbu, ką jie daro. Mes juos perpratome ir visiškai tiksliai bei logiškai atremiame kiekvieną jų žingsnį.

Tačiau dabar vokiečių tauta vėl gali ramiai ir taikiai tęsti savo darbą. Reichas yra saugomas ir ginamas; raudonųjų antplūdį iš Rytų sulaikys nacionalsocializmo pylimai. Tačiau virš tautos stovi Fiureris kaip ištikimas savo tautos paladinas, gerai išbandytas sunkumuose ir pavojuose ir įkvėptas vien fanatiško pasiryžimo vėl padaryti Vokietiją išdidžią, turtingą ir laimingą. Partija rūpinasi mūsų saugumu namuose, o kariuomenė - pasienyje. Tačiau ir vieni, ir kiti su džiaugsmu ir ryžtu vykdo įsakymus žmogaus, kuris stovi priešais mus kaip savo tautos forpostas ir geresnės, nuoširdesnės, kilnesnės ir laimingesnės Europos pradininkas.