Kunigo gerumas neliko nenubaustas. Belgijoje pabėgėlis įsiprašė nusiprausti, tada paprašė pinigų, o paskui subadė geradarį peiliu

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-08-03 13:06:58, skaitė 1610, komentavo 0

Kunigo gerumas neliko nenubaustas. Belgijoje pabėgėlis įsiprašė nusiprausti, tada paprašė pinigų, o paskui subadė geradarį peiliu

Panašu, kad Vakarų Europoje pabėgėliai įprato laikyti katalikų kunigus kerpamomis ir skerdžiamomis avimis. Dar nespėjo nurimti istorija su kraupiai nužudytu prancūzų klebonu, kaip vakar Belgijoje nuskambėjo panaši, nors ir ne taip tragiškai užsibaigusi istorija:

Sekmadienio popietę į 65-rių metų kunigo Jos Vanderlee namus Lanakeno miestelyje pasibeldė pabėgėlis iš islamiškų kraštų.

Pasigraudenes apie savo patirtas bėdas, vargdienis iš Artimųjų Rytų pasiprašė įleidžiamas, kad galėtų nusiprausti po dušu.

Kunigas pasielgė taip, kaip elgtis su pabėgėliais moko mus Popiežius Pranciškus - plačiai atlapojo duris, įjungė karšto vandens boilerį pilnu pajėgumu ir davė nabagui dušo gelio, šviežią rankšluostį ir gumines šlepetes.

Deja, toks geraširdiškumas neliko nenubaustas. Nusiprausęs ir nusišluostęs pabėgėlis nutarė, kad krikščioniška pareiga įpareigoja kunigą aprūpinti jį pinigais. Kurių jis nedviprasmiškai ir pareikalavo iš Jos'o Vanderlee.

Tačiau kunigas neprisiminė, kad Popiežius Pranciškus būtų liepęs dalinti pabėgėliams nuosavus pinigus [bent jau kol kas], todėl svečio reikalavimą korektiškai atmetė.

Susidūręs su tokiu jam nesuprantamu kunigo beširdiškumu pabėgėlis tiesiog išsitraukė peilį ir pagal savo kultūros supratimą atsidėkojo katalikų kunigui už parodytą svetingumą ir gerą širdį.

Subadydamas jį, kaip rėtį.

Šiuo metu pranešama, jog kunigas Jos Vanderlee yra ligoninėje. Atsižvelgiant į jo amžių , tokie sužalojimai jam gali turėti fatalinių pasekmių.

Atrodytų, velniškai liūdna istorija apie krikščionišką gerumą ir niekšišką nedėkingumą, primenanti pasaką apie skorpioną, kuris pasiprašė perkeliamas per upę.

Bet yra ir geroji reikalo pusė, kurią nedelsiant ištrimitavo nudžiugusi vietos valdžia ir tolerantiška pasaulio spauda.

Kas čia gali būti gero, paklaus naivesni, tolerancijos reikaluose nepasikaustę skaitytojai?

Ogi tai, kad TAI NEBUVO TERORO AKTAS! O tik viso labo tipinis pabėgėliško dėkingumo atvejis, nesusijęs su radikalių islamistų siautėjimais!

Vienžo, islamofobijai vietos nėra. Tai yra didelis palengvėjimas ir priežastis kukliai pasidžiaugti visiems tolerantiškiems žmonėms.

Na o mažiau tolerantiškiems žmonėms tiesiog verta dar kartą pagalvoti, prieš prasidedant su Artimųjų Rytų kultūros užauginta publika ir įsileidžiant tokius į savo namus.

Tebūnie liūdnas kunigo Jos'o likimas pamoka mums visiems!

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3717169/Belgian-priest-65...