V. Apžvalgininkas. Ar Lietuva išvengs vidutinių pajamų spastų?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/09/09/v-... 2024-09-10 19:50:00, skaitė 646, komentavo 1

V. Apžvalgininkas. Ar Lietuva išvengs vidutinių pajamų spastų?

Turistaujantys vakariečiai negaili pagyrų Lietuvai. Teigia, kad pas mus yra saugu, švaru, miestuose vis dar dominuoja europietiška kultūra. Atvažiavę turistai gali ramiai vaikščioti ir nesibaiminti, jog juos užpuls, išžaginis, vidury dienos peiliu perpjaus gerklę ar nupjaus galvą, t.y. nutiks kažkas panašaus, į tai, ką iš nuogirdų girdim vykstant kitur.
Vakariečiai teigia, jog lankantis Lietuvoj jie pasijunta esantis Europoj. Pvz., Švedijoj kariuomenė jau priversta patruliuoti gatves. Stokholmas, ankščiau vienas saugiausių pasaulio miestų, neseniai pripažintas Europos žmogžudysčių sostine.

Vakaruose dominuoja kraštutinė kairioji kultūrinė ideologija, kuri nekenčia baltųjų žmonių, siekia juos išnaikinti per masinį imigravimą, dar ir pasitelkiant verslo žlugdymą.

Ispanija, Slovėnija, Čekija, Portugalija pateko į vidutinių pajamų spąstus ir toliau beveik nesivysto. Jų ūkinio išsivystymo lygis išlieka arti 90 proc. nuo ES vidurkio. Kai Danijos išsivystymo lygis yra apie 130 proc. nuo ES vidurkio. Danija skirtingai nei minėtos stagnuojančios šalys turi 0 imigracinę politiką.

Šalies klestėjimo lygį nulemia mentalitetas, visi kiti faktoriai yra tik išvestiniai. Jei 1000 danų keps, taisys, vairuos bei pan, jie sukurs ekonominį lygį apie 130 proc. nuo ES vidurkio. Jei 1000 lietuvių keps, taisys, vairuos bei pan., jie sukurs ekonominį lygį apie 90 proc. nuo minėto vidurkio. Svarbu ne tik ką tu darai, o esmė yra  – kaip tu šitą darai (racionaliai, inovatyviai) bei kaip investuoji uždirbtus pinigus.

Lietuva didina nebūtinos infrastruktūros kiekį, kurios išlaikymui taps reikalingos milžiniškos lėšos, šitai skurdins mūsų šalį. (Pastaba, čia neina kalba apie RailBaltic).

Jei Lietuva importuoja nuolatinius darbuotojus – gyventojus iš Afrikos, pasekoj turės Afrikos išsivystymo lygį.

Prasidėjus masiniam imigravimui – invazijai į Lietuvą, pradėjo deformuotis mąstymo būdas, padidėjo korupcijos lygis. Šis faktorius nurodo šalies potencialą išvengti vidutinių pajamų spąstų.

Mentalitetas perduodamas genetiškai iš kartos į kartą ir jį sunku pakeisti net asmeniui stengiantis. Vakarų patirtis parodė, jog didžioji dauguma imigrantų atsisako integruotis bei keisti savo mąstymo būdą. 

Nėra nei vienos Vakarų šalies, kur masinis imigravimas buvo sėkmingas. Net JAV imigrantų šaly egzistuoja getai, vyksta tarprasinės riaušės, kariuomenėj egzistuoja juodaodžių, lotynų amerikiečių subkultūros.

Lietuvos ekonomistai esamą Lietuvos imigracinę politiką laiko chaosu bei jai nepritaria.

Šalčininkų valsčiuj gyvena lenkų, gudų tautybės asmenys. Jie pirmieji atvyko į Lietuvą dar 14 amž., yra baltaodžiai, krikščionys, kalba taip pat indoeuropiečių kalba, tačiau praėjus beveik 700 m. nuo atvykimo – vis dar nėra integruoti, negerbia valstybinės kalbos, balsuoja už prorusiškus politikus, kurie ginklu nori sunaikinti Lietuvą. Jei mūsų šalis per 700 m. nesugebėjo integruoti panašių į save tautybių, asmenų integravimas iš Afrikos, Islamo pasaulio yra arti 0. Visuomet yra vienetinės išimtys, bet jos esmės nekeičia.

Kad Lietuva išvengti vidutinių pajamų spąstų svarbu;

  1. Keisti Lietuvos žmonių mąstymo būdą į danišką – skandinavišką per švietimo, kultūrinę, žiniasklaidos įtakos politiką.
  1. Nustoti finansuoti bei skatinti feminizmo ideologiją, kuri sukelia mažėjantį gimstamumą, sudaro spaudimą atsigabenti nesiintegruojančio mentaliteto darbo jėgą iš užsienio.
  1. Išdavinėti tik laikinus leidimus darbui be teisės į nuolatinio gyventojo statusą, panaikinti leidimus atsigabenti savo giminę, kas masiškai jau prasidėjo.
  1. Jei Lietuvos pilietis susituokia su asmeniu iš trečiosios šalies, jis negautų leidimo gyventi Lietuvoj. Mūsų šaly pradeda įsivažiuoti vedybinis turizmas.
  1. Nuolatinis leidimas darbui bei apsigyvenimui liktų išimtinai suteiktas tik jei asmuo dirba aukštoj pridėtinėj vertėj, t.y., jei jis yra itin talentingas. Dar ir savo verslą turintiems milijonieriams. Bei jei jie nėra iš Islamo šalių. Islamas siekia europiečių kultūros išnaikinimo. Išskirtinių talentų asmenų kiekis pasaulyje yra minimalus, todėl tai neperaugtų į masinio imigravimo vajų. Galima tikėtis iki tūkstančio asmenų per metus.
  1. Pagal išimtį, nuolatinį leidimą apsigyventi gavę asmenys, dirbantys aukštoj pridėtinėj vertėj, privalėtų išlaikyti valstybinės kalbos, istorijos egzaminą, tarnauti savanoriais Lietuvos kariuomenėj ar nekarinėj tarnyboj, t.y., visapusiškai integruotis, demonstruoti patriotizmą. Nepavykus integruotis, leidimas gyventi Lietuvoj būtų sustabdytas.
  1. Panaikinti naująją kraštutinės kairės prieglobščio sampratą, kuri virto nelegalaus imigravimo forma. Laikyti pabėgėliais tik tuos asmenis, kurie sprunka į artimiausią saugią šalį.
  1. Asmenys turintys laikiną ar nuolatinį leidimą gyventi Lietuvoj, jį prarastų įvykdę nusikaltimą, ar vykdę antivalstybinę veiklą.

Šiuo metu Lietuvos taksistai negali konkuruoti su atėjūnų vairuotojais, nes jie taupydami gyvena penkiese viename kambary pigiausioj seniūnijoj, išaiškėjo, jog dalis atidirbę išvyko nesumokėdami mokesčių. Lietuvos darbuotojai gaunasi dempinguojami.

Kodėl Danijoj sėkmingai veikia 0 imigravimo politika? Ten jaunimas dažnai dirba juodus darbus, nes darbo sąlygos yra aukšto lygio. Lietuvoje dalyje sričių vietos gyventojai liko išstumti dėl itin žemų darbo sąlygų. Asmuo atvykęs iš Afrikos gali dirbti ilgas valandas, blogiausiose darbo sąlygose, už menką algą, gyventi 5 – 6 viename kambary pigiausioj seniūnijoj, tačiau po 4 metų grįžęs namo už sutaupytus pinigus gali nusipirkti rūmus.

Lietuvos verslas labiau nori atsigabenti darbo jėgą iš neišvystytų šalių, kuri nereikalaus aukštų darbo sąlygų, kelti algų iki Danijos lygio, negu investuoti į naujausias technologijas bei šitaip didinti našumą, o to pasekoj ir pelną. Tai yra dėl to, kad Lietuvos versle yra dar itin gajus postsovietinis mentalitetas. Su tokiu mąstymu Danijos ekonomikos lygio nepasivysime.

Jei esamas masinio imigravimo mąstas tęsis, tuomet jau per 10 – 12 metų Lietuva taps labiau kolonizuota nei per visą sovietinės Rusijos okupavimo laikotarpį, tapsime itin skurdžia šalimi. Artėja rinkimai, svarbu balsuoti tik už partijas, kurios pasisako už racionalų Daniškąjį imigracinį modelį, vedančio link klestėjimo, žemos korupcijos, saugumo gatvėse bei vietinės tautos kultūros išlikimo.

Ar Lietuvai pavyks išvengti vidutinių pajamų spąstų priklauso tik nuo to ar pavyks sustabdyti masinį imigravimą – invaziją bei transformuoti Lietuvos gyventojų mąstymo būdą į danų racionalųjį ekonomikos vystymosi pavyzdį.

Šiandien sprendžiame ar Lietuva gyvens kaip Danija ar kaip Afrika.