Vladimiro Vladimirovičiaus Putino kreipimasis

Autorius: Lietuvos Radijas ir Televizija Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-01 18:50:00, skaitė 155, komentavo 1

Vladimiro Vladimirovičiaus Putino kreipimasis

Tai stenogramos vertimas. Tokio kreipimosi LRT nerodys… malonaus skaitymo!

Vladimiras Vladimirovičius Putinas kreipėsi į šalies piliečius DLR, LLR, Zaporožės ir Chersono regionų susijungimo su Rusija dienos proga.

Mieli draugai! Mieli Rusijos piliečiai! Šiandien švenčiame Donecko ir Lugansko liaudies respublikų, Zaporožės ir Chersono sričių susijungimo su Rusija dieną. Nuoširdžiai sveikinu visus mūsų šalies piliečius su šiuo tikrai reikšmingu įvykiu.

Mes ėjome link to per metus ir sunkius išbandymus. Žinojome, kokiomis nepakeliamomis nuolatinio apšaudymo ir blokados sąlygomis Donbasas gyveno aštuonerius ilgus metus, kokia priespauda buvo patiriama Novorosijos gyventojų. Jie priešinosi ginkluotam perversmui Kijeve ir kovojo su neonacių diktatūra, kuri norėjo juos amžiams atplėšti nuo istorinės tėvynės – Rusijos. Mes neapleidome savo brolių ir seserų, stengėmės taikiai išspręsti sunkiausią konfliktą. Jūs žinote, kuo baigėsi šios derybos: melu, klastojimu ir apgaule iš Vakarų elito pusės, per tą laiką Ukrainą pavertusia savo kolonija, kariniu tramplinu, nukreiptu į Rusiją.

Jie sistemingai skleidė neapykantą ir radikalų nacionalizmą, kurstė priešiškumą viskam, kas rusiška, tiekė ginklus, siuntė samdinius ir patarėjus. Jie ruošė Ukrainos kariuomenę naujam karui, kad vėl, kaip 2014 metų pavasarį ir vasarą, surengtų baudžiamąją akciją Pietryčiuose. Taikiniais buvo įvardintas ne tik Donbasas, bet ir Krymas bei kiti Rusijos regionai. Tolesnė įvykių raida visiškai patvirtino specialios karinės operacijos būtinybę ir pagrįstumą, jos tikrai išlaisvinamąjį pobūdį.

Dabar norėčiau kreiptis į Donecko Liaudies Respublikos, Lugansko Liaudies Respublikos, Zaporožės ir Chersono regionų gyventojus.

Ačiū už jūsų atkaklumą, ryžtą ir tvirtumą, kad iš kartos į kartą perduodate mūsų dvasines vertybes, istorinę atmintį, tradicijas ir kultūrą ir, svarbiausia, didžiulę meilę Tėvynei, kuri yra pagrindinė mūsų visų atrama gyvenime.

Šiandien kartu giname saugią, klestinčią mūsų vaikų ir anūkų ateitį, bendrą likimą, mūsų didžiųjų protėvių laimėjimų ir pergalių atminimą, ištikimybę jų tradicijoms ir sandoroms. Šie jausmai suteikia stiprybės specialios karinės operacijos dalyviams. Dabar jie kovoja Donbase ir Novorosijoje, gina Kursko, Belgorodo, Briansko sienas. Jie saugo visą didžiulę, gražią Rusiją, kurią mes mylime. Didžiuojamės savo herojais ir darome viską, kad juos paremtume.

Išlaisvintose teritorijose atkuriamos įmonės, statomi gyvenamieji namai, ligoninės, mokyklos, vaikų darželiai. Į šį darbą įtraukti visi Rusijos regionai. Tiek didelių, tiek mažų įmonių atstovai nuveikia daug. Didžiulį indėlį įneša savanoriai, visuomeninės ir religinės organizacijos, parlamentinės partijos. Dėkoju visiems šalies piliečiams už šią vienybę ir patriotinę dvasią.

Tiesa yra mūsų pusėje.

Visi suplanuoti tikslai bus pasiekti. Linksmų švenčių, mieli draugai!

Su Susijungimo diena!