Kuo susiję „auksiniai“ stalo įrankiai, A. Landsbergienė, A. Jazgevičius ir UAB „Nota bene“ organizavusi skandalingą pirkimą?

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/09/kuo-... 2016-09-03 09:10:04, skaitė 4788, komentavo 7

Kuo susiję „auksiniai“ stalo įrankiai, A. Landsbergienė, A. Jazgevičius ir UAB „Nota bene“ organizavusi skandalingą pirkimą?

Aukso karštligė | infa.lt koliažas

Kuo susiję „auksiniai“ stalo įrankiai, dėl kurių pirkimo KAM vadovo karjera pakibo ant plauko, Austėja Landsbergienė, Lina Jazgevičienė, Andrius Jazgevičius ir bendrovė „Nota bene“, organizavusi šių „auksinių“ įrankių pirkimą Lietuvos kariuomenei?

Ir dar svarbus klausimas – kodėl „Nota bene“ bendrovė buvo beveik vienintelė atitikusi visas konkurso sąlygas, kaip pagal specializacijos taip ir pagal prekių kainos kriterijus, nors kainos, kaip spėjome visi įsitikinti tikrai nebuvo mažiausios?

Viskas gan paprasta.

Lina Jazgevičienė yra Austėjos Landsbergienės įsteigtos Karalienės Mortos mokyklos direktorė, o jos vyras, Andrius Jazgevičius, yra UAB „Nota Bene“ bendrovės, registruotos adresu Vilkpėdės g. 22, Vilnius, direktorius. Pati Austėja Landsbergienė yra Gabrieliaus Landsbergio, konservatorių (TS-LKD) partijos pirmininko žmona, o pats Gabrielius Lansbergis yra Vytauto Landsbergio, konservatorių partijos garbės pirmininko anūkas. Žymiausias Lietuvos anūkas.

Priminsime, jog ši bendrovė tiekė Lietuvos kariuomenei „auksinius“ stalo įrankius – tai yra 8 kartus brangiau rinkos vertės, kas, vis tik, yra tik trupiniai, lyginant su tuo, kad ši bendrovė yra laimėjusi viešųjų pirkimų konkursų už beveik 42 milijonus eurų, iš kurių beveik 32 milijonai eurų (76%) yra Krašto apsaugos sistemos viešieji pirkimai.

Bet ir tai dar ne viskas…

Citata iš Andriaus Kubiliaus rašyto pranešimo Facebook socialiniame tinkle:

Bet VPT duomenys atskleidžia, kad tiems patiems akcininkams (kaip ir UAB „Nota bene“) prie socialdemokratų labiausiai yra pasisekę ne kariuomenės ar kalėjimų reikaluose, bet socialdemokratų kuruojamoje medicinos srityje ir čia sėkmė gerokai viršija tai, ką jiems pavyko pasiekti su „auksinėmis šakutėmis“ ir „auksiniais tualetais“. (Andrius Kubilius)

Pasirodo iš esmės tie patys akcininkai (V.Fatėnas, K.Lesevičius, P.Miežys, V.Šelnys) tuo pačiu adresu, kaip ir UAB „Nota Bene“ yra įsteigę ir kitą įmonę UAB „Labochema LT“. Šiai įmonei pagal VPT duomenis 2014 metų lapkričio mėnesį pavyko laimėti milžiniškos apimties Nacionalinio vėžio instituto vykdytų viešųjų pirkimų preliminariąją sutartį dėl laboratorinių reagentų ir priemonių pirkimo už fantastišką, didesnę nei 1.5 mlrd. litų sumą. (Andrius Kubilius)

Andrius Kubilius kažkodėl nerašo, kiek viešųjų pirkimų tie patys akcininkai yra perėmę valdant konservatoriams kitose ministerijose (neskaitant Krašto apsaugos), todėl šios informacijos mes neturime.

Bet, pamažu tikrasis vaizdas ir politikų bei verslo ryšiai dėliojasi į vietas. Neprimena aukso karštligės valdžios-verslo elito viršūnėse? Kur aukso kasyklos – tai Lietuvos biudžetas.

infa.lt