Vilniaus taryba atsibudo. Nelojalią Lietuvai britišką Asilo Kepurę norima išmesti, kaip musę iš barščių

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-09-14 15:07:38, skaitė 3049, komentavo 0

Vilniaus taryba atsibudo. Nelojalią Lietuvai britišką Asilo Kepurę norima išmesti, kaip musę iš barščių

Toks jausmas, kad Vilniaus tarybos narių daugumą sudaro žmonės, turintys žirafos sudėjimą. Nes kai kurie supančios realybės signalai iki jų smegenų daeina panašiu neskubriu tempu, kaip tam vargšui gyvūnui per jo itin ilgą kaklą.

Dar š.m. vasario mėnesį teismas konstatavo, jog viešai šlykščiais žodžiais ir seksualinio pobūdžio žeminimais Lietuvą paniekinusio Didžiosios Britanijos piliečio M.A.Haroldo [Splinter'io] poelgis buvo „neetiškas, prieštaraujantis viešai tvarkai ir gerai moralei elgesys, menkinantis Lietuvos valstybę bei suponuojantis nelojalumą valstybei“.

Minėti Lietuvos žeminimai buvo sukėlę pasipiktinimo audrą socialiniuose tinkluose ir likusioje viešosios erdvės dalyje. Net liberalai, susigėdę tokio nario, išpirdolino poną Marką iš savo frakcijos. Už kvailumą ir mūsų šalies įžeidimą.

Sekantis logiškas žingsnis būtų buvęs šio veikėjo išmetimas iš Vilniaus tarybos narių tarpo. Deja, tik daugiau, nei po pusmečio Asilo Kepurės bendradarbiai pagaliau susizgribo

Iniciatyvą dėl M.Haroldo galutinio išpirdolinimo pasirašė 17 Vilniaus tarybos valdančiųjų bei opozicijos atstovų. Džiugu, kad interpeliacijos autoriumi tapo tos partijos, kurios sąrašo dėka šis vaikščiojantis nesusipratimas iš Jungtinės Karalystės pateko į miesto tarybą, narys. Tai - liberalas Vidmantas Martikonis.

Atsižvelgiant į teismo sprendimą, V.Martikonio parengtame tekste pažymima, kad M.A.Haroldas pažeidė etiką, nesusilaikė nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus, nesivadovavo valstybės politikams privalomais pagarbos žmogui ir valstybei, padorumo ir pavyzdingumo principais.

Ką gi, geriau vėliau, negu niekada. Kad klounams rimtose įstaigose ne vieta buvo aišku nuo pat to veikėjo išrinkimo dienos, o bent kiek įžvalgesniems žmonėms - ir net gerokai anksčiau.

Smalsu tik, kokia kūno vieta galvojo tie silpnapročiai, kurie ir išreitingavo britišką Asilo Kepurę Liberalų sąjūdžio sąraše?

O gal jie buvo tiesiog apduję, kaip tai būdinga ženkliai nuolatinės bumpčikų diskotekų publikos daliai?