Ilgus metus kūrė žurnalistas savo reputaciją - ir per vieną dieną ja prašiko. Belieka patarlių tinklalapyje atitinkamą tautos išmintį iliustruoti jo portretu

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-11-25 01:23:38, skaitė 4595, komentavo 0

Ilgus metus kūrė žurnalistas savo reputaciją - ir per vieną dieną ja prašiko. Belieka patarlių tinklalapyje atitinkamą tautos išmintį iliustruoti jo portretu

Vos vakar garsus Delfio žurnalistas, tolerantiškasis Mindaugas Jackevičius jojo ant juodos sensacijos žirgo, mosikuodamas liepsnojančiu patyčių kalaviju. Jo paskelbta seimūnės dr.A.Širinskienės teologijos mokslinio darbo recenzija virto virusiniu internetų skaitalu.

Tūkstančiai internautų ir net keli Seimo nariai su dideliu pasitenkinimu žvygavo ir taškydamiesi seilėmis šaipėsi iš mokslininkės reikštų neva neadekvačių šiuolaikinei realybei nuostatų.

Tačiau po to, kai daktarė pareiškė, jog straipsnyje minėta citata išreiškia ne jos pačios poziciją ar išvadas, o visai priešingai - disertacijoje kritikuojamą pasaulėžiūrą, kilo klausimų jau dėl paties patyčių organizatoriaus padorumo.

Mažiau patiklūs žurnalistai ir kritinio mąstymo nepametę internautai nepatingėjo ir atliko elementarų faktų patikrinimą: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10207553349261189&set=a.4687428833042.1073741825.1513568042&type=3&theater

Iš to, ką mes visi galime išvysti savo akimis disertacijos puslapio nuotraukoje pagal aukščiau esančią nuorodą, aiškėja, jog savo straipsnyje ponas Mindaugas esmingai iškraipė faktinę informaciją apie dr.A.Širinskienės disertacijoje išreikštas nuostatas.

Tapo akivaizdu, jog siekdamas nepelnytai pavaizduoti žmogų, kaip neadekvatų realybei fanatiką - kas jam beveik pavyko - garsusis žurnalistas bylojo netiesą ir esmingai suklaidino juo pasitikėjusius skaitytojus. Dėl ko jam ir portalo redaktoriams turėtų būti gėda.

Kitaip sakant, patyčių fontaną inicijavusi Delfio sensacija išgyveno vos parą. Kuriai praėjus viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Dabar jau ponas Mindaugas Jackevičius atsidūrė nepavydėtiname bandžiusio apgauti savo skaitytojus žurnalisto vaidmenyje. Dabar jau į jį nukrypo paniekinantys žvilgsniai ir smerkiamai baksnojantys pirštai.

Ir tikrai jis negali skųstis, jog tai nutiko nepelnytai.

Deja, savo reputaciją sužlugdė jis pats. Kaip dainuojama lietuvių liaudies dainoje "Nieks kits čia nekalts, mergužėle tu pati....."

Vienžo, panašu, kad patarlę "Nekask kitam duobės, nes pats į ją įkrisi" enciklopediniuose leidiniuose jau galima iliustruoti pono Mindaugo Jackevičiaus portretais. Grynai didaktiniais tikslais.

Iliustruotus gyvais pavyzdžiais tautinės išminties koncentrus lietuvių vaikams bus lengviau įsiminti.

---
LDiena.lt: redakcijai pavyko gauti unikalius kadrus iš Delfio redakcijos rytinės planuotės - dabar aišku kodėl pederastas, laikantis save žurnalistu, taip susimovė... Nes jis - alternatyvos realybės atstovas.