Rusofobija ir antitrampizmas Amerikoje įgavo klaikų mastą

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/rusofobija-... 2016-12-21 08:50:02, skaitė 3143, komentavo 0

Rusofobija ir antitrampizmas Amerikoje įgavo klaikų mastą

Volstrytas, karo spekuliantai, neokonai, užtvindę Obamos administraciją, Džono Brenano vadovaujama CŽV, NSA vadovas admirolas Maiklas Rodžersas ir kitos tamsios jėgos susivienijo, kad JAV geopolitinė kryptis nepasikeistų, o Donaldas Trampas netaptų prezidentu. Jie ypatingai siekia išlaikyti įtampą santykiuose su Rusija, kuri gali pasibaigti karu tarp dviejų galingiausių branduolinių valstybių. Donaldo Trampo idėja normalizuoti tarpvalstybinius santykius ir bendradarbiauti su Vladimiru Putinu kovojant prieš terorizmą yra visiškai nepriimtina ir turėtų būti sužlugdyta bet kokiomis priemonėmis.

Rinkiminės kampanijos metu šališka žiniasklaida virto begėdiška propaganda ir negailestingai juodino Trampą, taip pasitarnaudama Hilary Klinton. Žiniasklaida atlieka tą patį vaidmenį juodinant Rusiją – ir ne dėl jos politikos, o dėl jos suvereniteto bei antiimperinės ir antikarinės Putino propagandos.

Šiandien situacijos įtampa yra beprecedentė – kaip makartizmas ant steroidų – kartu su bandymu nepripažinti Trampo pergalės rinkimuose ir judanti link visuotinės tironijos. „National Enquirer“ šiandien atrodo palyginus padoriai, o su CŽV susijęs neokonų „Washington Post“ seniai prarado garbingumą.

Štai kelios melagingos antraštės iš jo puslapių:

„Trampo infrastruktūroje nebus autfrastruktūros“, – šaiposi iš Trampo karikatūristas.

„Putino-Trampo bromansas.“

„Trampas yra žvaigždė savo filme. Štai apžvalga.“

„Trampas žaidžia pavojingą šnipo žaidimą.“

„Koks bus Trampo palikimas? Koks skirtumas“, – rašo Garisonas Keiloras.

Trampas jau skaldo žvalgybą, ir tai yra problema“, – sako buvęs CŽV direktorius Maiklas Haidenas.

„Niujorkas turėtų nusavinti Trump Tower.“

„Trampas tampa antivalstybiniu. Ar Rusija jam padeda?“

Donaldo Trampo ketinimas bendradarbiauti su Putinu suintensyvino rusofobiją ir puolimą iki kritinio lygio. Išpūstas įsivaizdavimas apie Rusijos įtaką išrenkant Trampą yra tikriausias absurdas. Praktiškai neįmanoma jokiai užsienio šaliai ar išorinei jėgai įtakoti Vakarų šalių rinkimų išrenkant sau naudingą kandidatą.

Vietoj to, kad rašytų tiesą, „The New York Times“ skelbia: „Tobulas ginklas: kaip Rusijos kibernetinė galia įsiveržė į JAV“. Melagingas straipsnis pasakoja apie naują Votergeito versiją, šį kartą apie Rusijos kibernetines atakas, „koordinuojamas iš Kremliaus, siekiant įtakoti rinkimus“ ir pan.

Tai nemaloniai dvokia. To niekada nebuvo. Viskas daroma tam, kad apjuodinti Rusiją ir paneigti Trampo išrinkimo teisėtumą nepaisant to, kad Hilary neabejotinai pralošė.

„The New York Times“ rašo: „Daugelis H. Clinton padėjėjų mano, kad Rusijos išpuoliai turėjo didelę įtaką rinkimams“. Cituojamas NSA vadovas admirolas Maiklas Rodžersas: „Niekam neturėtų kilti abejonių. Tai, kas padaryta, nebuvo atsitiktinumas. Tikslas buvo pasirinktas neatsitiktinai. Tai buvo sąmoninga valstybės pastanga pasiekti ypatingą tikslą.“

Faktas: „The New York Times“, Rodžeris ir kiti, kaltinantys Rusiją kišimusi į Amerikos rinkimus, meluoja. Nėra nė mažiausių įrodymų, patvirtinančių jų žodžius.